18 Nisan 2007 Çarşamba

Olmaz olası erkek tipleri

Efenim erkek milletinden çekmiş her dişil mahlukat gibi yaram var evet. Bu tip erkekler olmaz olasıdırlar lakin vardırlar. Asıl mesele de işte budur zati. Kendilerini derhal listelemek suretiyle afişe edeceğim.

Romantik erkek:

Bunlar hastadır efenim. Bildiğiniz tırlaktırlar. Aşka aşıktır geneli. Bir kadına aşık olmaları tamamen tesadüf olup bir eşeğe de aşık olup saatlerce kafa ütüleyebilir, gözyaşları ve sümükleriyle bezedikleri aşk şiirlerini gözlerinize sokabilirler.

Sorarsanız çok duygusaldırlar lakin psikolojk yardıma muhtaçlar bana kalırsa. Aşk uğruna her şey mubahtır deyip türlü manyamalara girebilir üç gün sonra veya 15 yıl, artık ne zaman eserse başkasına aşık olup sizi 5 çocuk, ev kredisinin ödemeleri, türlü borçlar, iki köpek ve bir kediyle bırakıp tüyebilirler.

Meyillidir zati bunlar. Tatilde tanıştığı maço bir ispanyolla da kaçabilir. Hiç belli olmaz. Görünce kaçın. Bakınız zaten aşk şiiri yazan erkek olur mu yahu? Aşk şiiri de zaten ayrı bir hastalık konusu neyse.

Çapkın erkek:

Bunların alayı yalancıdır. Bazıları iyi yalan söyler, bazıları beceremez. Lakin hepsi senaryo yazarlığını görev edinmişlerdir.

Çapkın erkek umumi bir erkek çeşididir. Bu erkekler cinsel açlık içersinde bulunan veya depresif bir dönemden geçen daha da veya kompleksleri olan kadınlara gönüllü kölelik yapmayı misyon edinmişlerdir.

Bu tip erkeğin en çekilmezi elbetteki cepte kadın bulundurma merakı olanlarıdır. Bu tip erkekle birlikte olan kadının duyacağı yalanlar genelde aşk, sevgi, bağlılık, tutku çerçevesinde olmakla birlikte bir de günlük, marjinal ve hatta şizofreniye tekabül eden yalanlardırlar.

Misal veriyorum; "sensiz yaşayamam", "üniversiteden bir arkadaşımla karşılaştık bir kaç bir şey içtik", "çok acil bir iş için şirkete çağırıyorlar", "greenpeace'ten çağırdılar acilen beyaz balinaları kurtarmam gerek"

Bu adamlardan ayrılmak da belalı iştir. Bunlar işlerinin püf noktasını "her şeyi inkar, hep inkar" olarak görürler. En yakın kız arkadaşınızla yatakta bassanız bile ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi arayıp "aşkım akşam yemeğe çıkalım mı?" diyebilirler. Ana avrat düz gitseniz bile "ama sen yanlış anladın" kartını mutlaka kullanırlar. Önce şirinlik yapar, olmadı tek taş yüzük gibi rüşvet teklif ederler sonra dramayı az bulup "kendimi öldürürüm, seni öldürürüm" filan derler. Bi bok yapmazlar. Göt denen nesne yoktur bunlarda. Ayrıca bunlar da meyilli insanlardır. Neticede bu kadar organ salağı olmanın gizli bir açıklaması vardır. Ya kadın düşmanlığı ya meyil. Başka seçenek düşünemiyorum. Neyse işte en az romantikler kadar aptal, iğrençtirler ama şerefsizlik konusunda limitsizdirler.

Maço erkek:

Aslında bu tip erkekler delikanlılık kurallarına sıkı bağlılık gösterseler önceki iki erkek tipinden biraz daha ılıman değerlendirilebilinirler. Lakin bunu yapana rastlamak güçtür.

Maço erkeğin hayatı bir adet organ etrafında şekillenir. Maalesef o organ beyin değildir.

Her şeyi bu organa göre tasnif eden maço erkeklerden bolcana da homofobik çıkar.

Bu tip erkeklerde yoğun bir kadını koruma güdüsü varmış gibi gözükse de aslında bu koruma tamamen kendiyle alakalı olup "aman manitayı dürtmesinler, şerefimiz iki paralık olmasın" zihniyetiyle açıklanabilir.

Maço bir erkekle bir kadının paylaşabileceği pek bir şey yoktur. Hatta bunlar yatakta bile ferdi takılırlar. En azından maço erkeğin ne zaman ne yapacağı bellidir. Yani istikrarlı bir manyaktan gelecek tehlikleri ön görmek daha kolay olacağından böyle bir durumu da göz ardı etmemeliyiz. Yine de kaçın. Mümkünse koşmak suretiyle.

Memur zihniyetli erkek:

Efenim bunlar genelde kravat ve takım elbise ile görmeye alışık olduğumuz türdürler. Hayatları internette porno izlemek, borsada oynamak, at yarışı kuponu yapmak ve küçük kaçamaklar hayaliyle yaşamak şeklinde geçer. Sürekli havadan para kazanacağı bir fırsatı düşler. Sonra gelsin arabalar, hatunlar.

Evli olanları nafaka parasından, zor bela krediyle aldıkları arabayı kaptırmaktan tırsıp boşanamazlar. Yine de genelde evliyim ama müsaitim modunda olsalar da çaktırmazlar. En korkak erkek tipi oluyor bunlar aslında. Öyle olmasa, garanticilikten taviz vermeyip memur olmazlardı zaten.

Hafta sonları halı saha maçı yapmakla erkek olmak arasında güçlü bir bağ olduğunu düşünürler.

İnanılmaz sıkıcıdırlar lakin ezberden sattıkları muhabbetler yüzünden öyle olmadıklarına dair inançları sağlamdır.

Koşarak kaçın. Monotonluktan değil, onların monotonluktan sıkılma sıkkınlıklarından korkun.


Efenim daha buraya bir şeyler ekleyeceğim gibi. Ha kadınlar sütten çıkmış ak kaşık mı? Yok yahu kadınlar daha beter. Onları da yazacağım.

2 yorum:

  1. E ablacigim iyi hos da, cekilecek erkek tipi yok gibi bir sonuca vardim ben bu yazidan? Oyle olmaz boyle olmaz nasil olmak lazim?

    YanıtlaSil
  2. Yani orada bazı ilginç şeyler oldu. Göndermeden için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)