3 Nisan 2007 Salı

iyi insanları kimse sevmez


Bazı insanlar vardır ki inandıklarını iddia ettikleri tanrı bile insanları iyi, kötü diye tasnif ederken kendileri benzeşlerini güzel, çirkin, zengin, fakir, akıllı, aptal diye tasnif eder. Hatta nerdeyse alayı böyledir bu mahlukatların. Ben bir empati kurdum ali kırca bey. Neden bu böyledir. Neden herkes bilse de söylemez ama nefret eder iyi insandan. Bakalım bakalım;

"İyi insanlar sevilmezler. İyi insanlar sıkıcıdırlar çoğuna göre. Birilerinin dedikodusunu yapıp, hatta kaşıyla gözüyle dalga geçilip bir güzel eğlenilirken can sıkar bu adamlar. Olaya dahil olmadıkları gibi bir de söylenirler. Üç günlük dünyada keyif kaçırtırlar. Sıkıcıdırlar.

İyi insanlar hoş görülmezler hatta obsesiftir bunlar. Yalana takarlar misal. Oysa pek çok insan yalansız yaşayamaz. Yalan hayatı kolaylaştırır. Maske takmasa insanlar, dünya ucubeler sirkine döner. Şimdi herkes çok güzel görünmektedir. Makyaj, maske zaruri aksesuarlardır sokağa çıkmak için. Anlamaz iyi insan. Nutuk çeker bi de. Hastadır iyi insan. Sevilecek yanı yoktur bunların.

İyi insanlar bir güzel dayak haketmektedir. İşler tıkırında giderken her şeyi allak bullak edebilirler. Kumpaslar kurulmuş, düzen bir güzel rayına oturtulmuşken çomak sokarlar. Bunlarla bir adım ileri gidilmez. Çağ filan atlanmaz. Neyseki sayıları azdır. Kolaylıkla kafalarına geçirilen sert bir cisimle filan alt edebilirsiniz. Vurun bunlara.

İyi insanlar insanın psikolojisini bozar. Vicdan denen meret her insanda az çok mevcutken ne gerek vardır onu kaşımaya, ayaklandırmaya? Herkesin yapabileceği ve yapamayacağı şeyler varken, yapabilen biri olarak iyi insan ne diye moral bozar? Yapamama veya yapma istememe özgürlüğüne açık bir saldırıdır bu teşhircilik. İyi insanları adalara sürmeli, televizyon yarışması nüvesi yapmalı. Üç beş börtü böcük yeyince belki zihinleri açılır.

İyi insanlar neyin iyi neyin kötü olduğunu bildiklerini iddia ederler. Sanki biz bilmiyoruz, aptalız peh. İşimize gelmiyor güzel kardeşim. Sen kendi aptallığına yan. Aptalsın işte asıl sorunun bu. İyi insanlar aptaldırlar. İyi insanların böyle bir doğa düzeninde yaşaması mümkün değil. Bunlar insanlığın sırtında yüktür. Bunların üremesi yasaklanmalıdır.

İyi insanlar zayıftırlar. Duygusallıkları onların sonunu hazırlar. Aptal oldukları için beyinsel gelişim kaydedememiş kendilerini duygusal gelişime vermiş bu da onları kansere kadar götüren yolculuğun bir ön hazırlığı olmuştur. Her çeşit hastalık vardır bunlarda. Hem etrafa hem kendilerine zarar insanlar bunlar. Bildiğin kanserin kendisi bunlar."

Yani anlayacağınız iyi insan yalnız insandır aslında. Ha benim bahsettiğim iyi olmaya çalışan, iyi olduğunu sanan insanlar değil. Bildiğin iyi insan. Sayıları ne kadar az olsa da sizlerin bile bir yerlerde rastladığınız insanlar. Her ne düşünürseniz düşünün aslında bu dünyada iyi bir şeyleri hakeden ama bir türlü alamayan insanlar. Onlara iyi davranın. Belki de doğanın çeşitlilik takıntısı yüzünden dünyada varolan nadir türlerdenler. Bunca acıyı -ne kadar güçlü olurlarsa olsun- sırtlarına alınca belleri bükülüyor. Belki pes etmek üzereler. Belki şimdi sevmiyorsunuz onları. Ama gittiklerinde en çok üzüldükleriniz aslında hep bu insanlar değil mi?.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)