8 Aralık 2017 Cuma

REZA DAHİ DEĞİL SİZ GERİZEKLISINIZ

Sürekli suçu ve suçluyu övme merakınızın kurbanı oluyorsunuz maaalesef. Bunu daha önce de işlemiştim şu Breaking Bad hayranlıkları onlar bunlar. Çok darladınız yine beni özet geçiyorum: bu işin veteranı bunun babası. İran hükümeti ambargoyu dolanmak için plan yapıp bu işe uygun insanları örgütlemiş. Bu bir iddia gibi dursa da İran'ın yapacağı pek bir şey yok. Bir şekilde hayatını idame ettirmeli halkının.

Ha düne kadar şii bunlar dinsiz diyenler aniden İran savunmaya başladı ama ben şahsi fikrimi söyleyeyim. İran ambargoları milli petrol vs. düzenlemeleri ile İngilizleri ülkelerinden şutlamaları ve başkaldırmaları ile başlamıştır. Tabi nelerine güvenip yaptılar bunu bu şekilde meçhul. Belki birileri sen yap destek atarız demiştir ama ciddi bir destek de alamadıkları ortada. Emperyalizme ciddi bir direniş sonucunda ortaya çıkan bir mağduriyet var ve ambargolar da aşırı ağır. Ve fakat İran gibi köklü bir milletin -ki İran'da şu an sadece Persler yok çok sayıda Türk de var çünkü bir bin yıldır da oradaydık- neden Arap koyunu gibi yaşadığı ayrı bir muamma. Tıpkı bizde olduğu gibi. Bunlar böyle kolay yönetiliyor deyip insanları özgür bırakmıyorlar çünkü onların hiç Atatürk'ü olmamış. Velhasıl demek istediğim ambargo fazlasıyla ağır ve emperyalist haksızlığı ama İran'ı da hiç sevmem.

Neyse konuya dönecek olursak. ABD hayalperestliği ile Türk hayalperestliği birleşince Reza diye bir adam popüler kültür ikonu başarılı bir şey filan oluyor. Nasıl oluyor bunlar bilemiyorum ama tahminim yine insanların gerizekalılığından. Çünkü bütün kötülüklerin ve aptallıkların anası bu malum. Lakin bu herifteki cahil cesareti ile kokoin cesareti karışımı bir şey. Ve buna en uygun kariyer aslında pezemenklikken karşısındaki malları da görünce ulan bunlar başbakan filan olmuş o zaman ben neler yaparım filan deyip iyicene bir gaza gelmiştir muhtemelen. Yoksa ancak kenar mahalle dolandırıcı esnafı. Çap bu. Altın ihracatı diyorlar ya lan senin altın madenlerin var sanki? Neyi satıyorsun Merkez Bankası'ndaki altınları mı? İthal edip satıyorum desen senin bu gerizekalılığınla altın al sat'ından ne kazanacak bu ülke? Hala muhteşem tezgah olağanüstü sistem diyorlar çıldircem.

Tabi bu tipi aslında çoktan fark etmiştir ABD çünkü bu kadar abartılarak anlatılan sistem berbat bir kara para aklama girişimi. Kendi adlarına hesaplar açıyorlar alenen saçmalıyorlar sürekli yakalanıyorlar.Tarihin en başarısız kara para aklama girişimi diyebilirim üstelik devletin en tepesine kadar bu rezillik. Yakalasalar da arada yalandan uyarır gibi yapıp uzun süre bir şey demiyorlar çünkü Türkiye kendi kendine çukura doğru koşarken niye tutsun ki? Nasılsa kaybedeceği bir şey yok, cezayı da faiziyle keser üstüne de politik kozu olur. Capisci? Nö di mi ? I know :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)