12 Aralık 2017 Salı

ÇUKUR

Ülkemdeki insanların deliliklerini analiz maksadıyla biraz Türk dizisi takibine başladım ve ülkemizde çekilen 1. milyonuncu mafya dizisi olan Çukur'u müşahede ettim. Sonra neden sokakta bir sürü kıro abuk sabuk konuşup sağa sola sarıyor? Çünkü bunları zaten vasıfsız ezik olan halkımızın çoğunluğuna muteber bir kimlik gibi dayattığınızdan olabilir mi acaba?

Bu tiplerin hepsi vasıfsızlıktan yapmıyor işin aslı başka kardeşim derin mevzular demek için son iki dizi denemesinde (biri o Oğuz Atay'ın meze yapıldığı Poyraz'lı bilmem neli dizi. Oğuz Atay mafyatik tiplerin yağmur gibi kurşun yağdırıp muskayla gezindiklerinden asla ölmedikleri bu dangalak dizide meze olduğunu bilse bir kez daha kanser olurdu muhtemelen) şimdi de yok kimya mühendisi sanat aşığı bilmem ne.

Yani diyorlar ki sen cahil, kötü olmandan ve aptallığından bu halde değilsin. Uygun şartlarda okumuş etmiş de aynı senin gibi bu dangalaklıkları kovalar. Zaten sizler sör gibi tiplersiniz. Kurulan mafyatik düzenler aslen monarşik yapılanmalar, eline baktığınız feodal ağalar kral sizler de lord gibi adamlarsınız.

Seneler önce ordudan bazı komutanlar arabesk psikoloji televole ahlak bozuyor gibi demeçler vermişlerdi ki hemen vay efendim sansür bilmem ne diye zıplamışlardı. Bugün ruh hastası ahlaksız bir toplumsak bence o günkü resmi olmayan uyarılar dikkate alınmadığı için. Otosansür diye bir şey var kardeşim ama paracıklar ne güzel di mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)