20 Aralık 2017 Çarşamba

ANLADIK SEVGİYE MUHTAÇSINIZ AMA HAYVANLARI BİR RAHAT MI BIRAKSAK?





Kimse kusura bakmasın ama hayvan sahiplenmek(yok çocuğum bilmem ne diyorsunuz da bildiğin mülkiyet kuruyorsunuz üstünde zaten çocuklara da mülk gibi baktığınızdan ayırdına varamamanız çok doğal) aslında hissedilen ama doyurulamayan sevgi ihtiyacını bencil bir şekilde gidermek. Bakıma muhtaç yavru ya da yaralı hayvanları da ihtiyaçları karşılandıktan sonra salmak gerekiyor(Kalıcı büyük engelleri olan hayvanlar hariç tabi. İki gözü görmüyorsa misal). Cins hayvan sokakta yaşayamaz diyorsanız neden cins hayvanlara talep oluşturuyorsunuz mesela. Eğer cins değilse zaten bal gibi yaşar yahut bir noktada ölür tıpkı diğerleri gibi ama en azından kedi olarak köpek olarak vs. olarak yaşar ve ölür. İnsanın sevgi otsbiri çekerken kullandığı bir oyuncak olarak değil.

Bu varlıkların bir canı var ve de özgür iradeleri ve doğaları apartmanda yahut kısıtlı alanlarda belli kurallarla yaşamaya göre kodlanmamış. Çünkü evrimleri öyle gelişmemiş. Ben de ördek sahiplendim ama büyütünce salarım diye düşünüyordum. Ana maksadım pazarda satılan ve üç gün sonra birilerinin elinde oyuncak olup sonra da ölüp gidecekleri belli olan ördeklerden ikisini kurtarabilir miyim denemesi idi. Fakat son derece planlı yaklaşmama rağmen(güya doğalarını bozmamaya çalışırken) bir bakmışım onları şımartmaktan aldığım hazzı dizginleyemiyorum. Neticede tam bir mal gibi toparlacık yapmışım hayvanları resmen uçamıyorlardı ve götümden de ayrılmıyorlardı. Elbette salmak işime de gelmiyordu çünkü ne insanlarda ne hayatta, var olduğuna emin olduğum ama kendimin bir türlü izine rastlayamadığı sevgi ve bağlılığı onlarla tatmıştım ve açıkçası bu ne sağlıklı bir şey ne de vicdana uygun.

Fakat pitbull beslemek, genetiği bozuk bu hayvanlara talep oluşturmak, onun sahip olduğu güce gizilden tapmak, onun sayesinde kendini güvende hissetmek, size olan sevgisi sayesinde doğasıyla savaşacağını arzu etmek(neden böyle çağ atıp çağ kapatacak sevgilere layık olduğunuzu hayal edersiniz o da muallak). İşte bunların hepsi ağır mallık ve ağır ruh hastalığı. Kendi hayatınızı tehlikeye atmanız umrumda değil ama elalemi bilhassa çoluğu çocuğu tehlikeye atamazsınız. Başlıkta da ele alınmış yok doğru yetişrtirilse bilmem ne ve yine denmiş ki neden Golden'lar hakkında hiç böyle haberler okumuyoruz(bunda da alınacak bir ibret vardır ama alabilene!).

Ya bu senin oyuncağın ya da robotun olacak bir şey değil. Hayattaki biricik aşkı da bir Pitbull'da bulaman çünkü kafası gidik bir şeyle böyle büyük romanslar ekseri trajedi ile sonlanır. Bunu kafana göre programlayamazsın zaten de böyle bir hakkı nasıl oluyor da kendinde buluyorsun? Sözlerime o çok bilindik lafla son veriyorum; SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ?

ÖNERİ: Gözünüzü seveyim biraz güçlü olun ya. İnsanlığın başına ne geliyorsa zayıflıklardan geliyor. Ve diğerlerine de musallat oluyoruz böyle böyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)