30 Ekim 2017 Pazartesi

NİHAT GENÇ DE YAŞLANDI YA LA

Nihat Genç İYİ Parti programı ile alakalı olarak abartılı da olsa(abartısı en az fesli kadar çılgın hallere kendini sokması yoksa NATO her daim eleştirilmeli aslında ve biz de bu ittifaktan yara almayacağımız ilk fırsatta kurtulmalıyız) haklı bir NATO eleştirisi yapmış.

Hayır yani biat ettiğini ilan et belli ki biatsız bir nane yapamıyor kimse bu ülkede onu anladık da alenen yalamaya ne gerek var. Tabi ki NATO'yu FETÖ'ye indirgeyen kafa da ayrı kafa. Elbette bu ülkenin ebesini Atatürkçü görünümlü yahut takunyalı hatta güya Türkçü pek çok NATO askeri belledi.

Zaten NATO olmazsa alternatif Avrasya dolaylarına seyirtmek oluyor ki bu sağcı tayfa da ölümüne korkuyor o mecralardan. Çünkü gerçekten bunların ekmeğini suyunu verenler belli. Fakat reel politika diye bir gerçeklik de var.

Mesela bana kalsa ben hemen Türk devletleri arasında askeri birlik kurarım ve tabi ki dünyanın en kof askeri birliği olur bu o yüzden Kuzey Kore ile kankalık yapar arada da İran'a eski kankiler selamı çakarım ve başlarım nükleer silah işine. Neticede üç güne kalmaz Türkiye'yi dümdüz ederler.

O yüzden benim gibi tipler politika yapmıyor kimler yapıyor? Çakallar. İş ki çakallığı vatanı milleti Salı Pazarı'nda satar gibi satacak kadar basiretsiz açgözlü cahil sonradan görme şerefsiz çomar olmasınlar. Politikacılığı becermek demek türlü pazarlıklar ve akıllı manevralarla hem zarar görmeden hem zarar vermeden bir devletin varlığını sürdürebilmesi sağlamak demektir. Bu bir politikacının başarabileceği ve şeytani olmayan en nihai noktadır.

Politika her daim fırsatçılık kovalamak, yeri geldiğinde sürü psikolojisini gözeterek söylemleri eğmek bükmek, gücünün yetmediği yerde susmak zorunda kalmak vs gibi işlerdir. O yüzden pis iştir ve yine o yüzden Türkler bulaşmaz. Ebemizin hunharca sevilmiş olması da bundan. Ha dürüstçe yapsınlar canım derseniz o sadece sana bağlı değil, global olarak kabul gören bir tutum olmalı bu. Bu da ancak oyunun kurallarını değiştiren güçte bir etkiyle yaratılır. Bunu Atatürk geçen yüzyılda yarattı. Daha da uzun süre beklemeyin mucize.

Yanisi oyunun kurallarını değiştirmeden değiştirmiş gibi oynayana ahmak muamelesi yaparlar ki yapıyorlar da. Kuralları değiştirmek de güç ister. Güç yoksa kural değiştirmek de yok. Gayet basit bir mantık. Tıpkı hayatın her alanında olduğu gibi.

Şu aşamada elimizdeki askeri güç, ekonomik güç ve dahi iq ortalaması gücü de hesaba katılırsa öyle 6 günde Türkiye'yi baştan yaratıp 7. günde dinlenilecek bir halde olmadığımızı gösteriyor.

Ali Türkşen de Nihat Abi'sine atarlı giderli minnoş bir cevap döşenmiş ve tabi ki NATO konusunda açıklık getirememiş. Getiremez zira dünyanın en gereksiz aleni yalamasına imza atmışlar. Ve fakat Nihat da boşa atıyor.

Türk milletinin dili fiillerle dolu bir dildir. Çünkü bizde lafa değil işe bakılır. Öyle ağdalı laflar, uzun tiradlar filan bize has şeyler değil. Ne kadar çok süs o kadar çok hayal alemi yalan dolan. Dolayısıyla birileri bir şeyler yapmaya çabalıyor ve elbette bu kadrodan çağ kapatıp çağ açan bir şey beklemiyor kimse. En son kaldığımız çağı yakalatsalar yeter. AKP'den önce en son save etttiğimiz yerden devam etmeye çalışıyoruz yani.

Kimse de atar gider yapmasın boşuna. Hiçbiriniz ve hiçbirimiz bir boka yaramadık henüz.

2 Kasım 2017 güncellemesi:

Meral Akşener konuyla alakalı kendi içinde tutarlı bir açıklama yapmış.

https://twitter.com/twitter/statuses/926050019815444481

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)