16 Ekim 2017 Pazartesi

ATEİSTLER VE DİNDARLAR ARASINDAKİ HÖNKÜRMELER HK

Feysbuk maceralarım esnasında dindar birinin Nuh Tufanı hakkında bilimsel açıklama yapmaya çalışmasına denk geldim. Bu kişi inanmıyorsanız yürüyün gidin, dindar kafa yormuyor dine bu kadar size ne, her şey tesadüf olabilir mi vs.'ye bağlayarak bitirmiş yazısını.

Zaten problemlerden biri de dindarın ateist kadar dine ve hatta herhangi bir meseleye kafa yormaması. Kafaları kullanmama konusundaki inanılmaz dirençleri. Bu bir kere kurulan ve sonra atıl bırakılan beyin mevzusu ortak yaşama alanımız olan dünyayı rezilleştiriyor haliyle.

İmanınıza çok güveniyorsanız düşünen insanların gündeme getirdikleri düşünme neticesinde oluşan çıktıları tartışmaktan çekinmeyiniz. Kimseye düşünmeyi yasaklayamazsın ve elbette tarih boyunca insanın sosyal hayatını hatta hayatta kalıp kalmamasını inanılmaz olumsuz ölçülerde etkileyen din olgusu kafa yorulacak bir şey.

Din olarak ileri sürülen her şey de açıkçası mantık ve bilimle izah edilecek gibi değil. Mantığın ötesinde derseniz de kimin uydurduğuna itibar edelim? Hintilerinkine mi Arapalarınkine mi? Neye göre mantığın ötesini izah etmekte yetkili merci atadınız kendinizi?

Bir ateist bir şeyleri açıklayamıyorsa bilimsel araştırmaları yapıyor ya da takip ediyor vs. Hemen atasından anlatılagelen bir hikayeye sarılmıyor. Ve hikayeleriniz hiçbir şeyi açıklamıyor. Siz öyle olduğunu iddia ediyorsunuz sadece.Ve bunlar üzerine düşünmekten bu kadar korkuyorsanız imanınıza iddia ettiğiniz kadar güvenmiyorsunuz demektir.

Ve fakat elbette inancınızı izah etmeye, kafanızda nelerin canlandığını beyan etmeye hakkınız var. Güzel güzel de anlatmışsınız öyle oldu böyle oldu. Başkaları da çıkıp öyle olamaz böyle olamaz diyebilir haliyle. Ancak ve ancak savlarına güvenmeyen kişiler saldırganlıkla karşı tarafı susturmaya çalışır. Yahut başka sıkıntılarını, nefretlerini insanların üzerinden çıkarmaya çalışır.

Şu halde kızgın olması gereken dindarlar değil ateistler zira ateistleri cehennemlik yani aşağılık varlıklar olarak tanımlayan dindar kafa. Bizler yani tarihteki yahut şimdiki ateistler öyle duruyorduk ve sizler gelip arıza çıkarttınız. Savaşlar çıkardınız, çıkartıyorsunuz.

Yine de sorunları iletişim kurup birbirimizi anlamaya çalışmak yoluyla çözmeye çalışmalıyız. Zira aynı dünyada yaşıyoruz ve hepimiz insanız. O kadar da farklı olamayız aslında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)