8 Şubat 2018 Perşembe

TURKOFOBİ NETİCESİNDE TÜRK KELİMESİNİ HER YERDEN SİLME ÇABALARI

Türkler tarih boyunca iki tip propagandaya maruz kalmıştır. Biri Türk diye bir şey yok diğeri Türk aslında şöyle bir şey. Mesela o çok bayılınan Kaşgarlı Mahmut eseri Türklere islam propagandası yapmaktan başka bir şey değildir. İçinde paso islam misyonerliği taşıdığı gibi kadınları da ikinci sınıf gören bir anlayış vardır. Türklük ve kadınları ikinci sınıf görmek?!? Ismarlayanı da Persler. Zira nasıl ki Osmanlı'da Yahudisinden osuna busuna idareyi ele almış devşirme doluysa bazı Türk devletlerinde de Pers devşirmeler aynı kontrolü ele geçirmiştir Geçmişteki benzer olayları Çin'le yaşıyorduk. Türk kendisine saygısını yitireceğine devletini yitirecek bir millet olduğundan böyle oynaklıklar yapmaz ve fakat bu oynaklıklara sürekli maruz kalır. Çünkü karşımızda zayıf yaradılışlı, korkak bu yüzden de mecburen sinsi tipler var her daim. 

Velhasl onca devletimizi kendimiz yıkıp yenisini boş yere kurmadık. Bizim kendi yazılı kayıtlarımız, eserlerimiz kayıptır arkadaşlar Bize sizin öyle şeyleriniz yok ki diyorlar. Yahu devlet kurma piri insanlarız nasıl olmaz? Bizde Kağan kaptanın seyir defteri gibi günlük tutar. Yaptığını ettiğini anlatır. Bunun kitabe haline gelmiş hali Orkun anıtları. Bu günlükler yok ortada. Her bozgunda yağmalanmış. Bir kısmı Çinlilerde bir kısmı yok edilmiş. Rus biliminsanları buldukça yayınlıyor fakat çoğu dilimize çevrilmemiş bile? Türklükle ilgili deli gibi araştırma yapılıyor ama biz değil başkaları ve bunları çevirtmiyoruz bile. 

Mesela Hazar devleti devlet teşkilatçılığının en kapsamlı örneklerindendir. Valilikten belediyeciliğe günümüz modern devlet yapılarının hemen her detayına sahiptir ve başka devletlerin kaynaklarından öğreniyoruz ki her şeyi not alan insanlar. Fakat o notlar yok. Neredeler belli değil. 

Bize bizi anlatan düşmanları değil kendi atalarımızın aldıkları notları takip etmeliyiz. Eğer ki sezgilerimiz bunca zayıflamasaydı buna da ihtiyacımız olmayacaktı ama maalesef gerçek Türklerin kifayetsiz tortuları bir nesiliz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)