6 Şubat 2018 Salı

ALTERED CARBON



Netflix valla tarlayı sabanı sattık da çektik çok pahallı yapım reklamı yapınca hemen izledim çünkü bedavacıyım :p Yok la böyle yapımlarda en azından görsel estetik falan filan iyi oluyor ki olmuş da. Olmuş ama o işlrden sorumlu garibimler ne çeşit bir diziye çalıştıklarını bilemeyip de emek kasmış o kadar. Tabi almışlardır paralarını onlara ne ama senaristler ve oyuncular da almış paraları hem de öyle çok kasmadan. Şimdi içerikle ilgili ipuçlarını vermeye başlayabilirim(he spoiler).

Kitap serisini okumadım ama tahminim kitaptaki karakterler böyle sığ ve hiç katmanı olmayan karakterler değildir. Dizide muhtemelen çoğunluğun favorisi olan karakter bir otel O_o (Poe) çünkü sadece o kazıdıkça altından değişik şeyler çıkan bir tip. Odak karakter Kovacs amsalak bir gerizekalıdan hallice ve sürekli bu her naneyi anlar acayip özellikler geliştirmiş çünküm eğitimli  tamam mı demelerine rağmen yok abicim salak yani. Hadi senaristler salak yazmış peki oyuncu? Karizma filan bekliyorsun zira heybetli meybetli vessel da var ama yok. Karizma da yok. Böyle ayran budalası gibi gelen geçen karıya dibi düşüyor o kadar.

Bu dingilin kızkardeşi var bir tane onun da elinde havalı olmak için pek çok gerekçe var tip olsun kılınçlar bilmem ne ve güya bu da katman vadediyor ama birincisi oynayan kızceğiz yetenek fukarası ikincisi klasik ben kötüyüm çünküm kaybedenlerden olmak istemiyorum. Bakınız netflix diileri yahut neo liboş yapımlarının alayında neden kötüsün sorusunun klasik cevabı bu. Yani burada kötülüğe güya eleştiri getirirken sürekli kaybeden olmak istemiyorsan ortalığın ebesini sik güzellemesi de yapılıyor bol bol.

Bir diğer karizmatik ve çok katmanlı olması gereken karakter Laurens Bancroft. Neden öyle çünkü bunun da damızlık karısı paso onun neler yapabileceğini tahmin bile edemezsin deyip veriyor cilayı lakin adam emekli lise öğretmeni gibi bir sıfatla oyunculuk yapıyor dahası olaylar direkt bizim yerli dizi dramasına bağlıyor. Ay metres hamile kalmış da buna içerleyen devlet nikahı eş ben anayım tımam mı deyip metresin gelmişini geçmişini sikmiş de. Hürrem o rolü oynasa çok daha klas olurdu hikaye.

Bir de latin amerika dizilerine selam çakmışlar efenim kızının serseri sevgilisine tilt olan yobaz ötesi ben anayım tamam mı modeli. Kız da moderen ama o da dua filan ediyor çünkü kökleri ile bağı çok güçlü, hayırlı evlat. Bu futbolcu soyadlı kızımızın oyunculuğu fena değildi yalnız. Meraklısına memeleri de tombikto.

Ya bi tane de terörik lideri var tabi ki zenci bir kadın, bu amsalağın da güya sonsuz aşkı. Bunu da cilalıyorlar şöyle dahi böyle lider ama bu da salatalık gibi bir tip. Bu mu lan evrenin düzenini değiştirecek deyip elinizin tersiyle çarpsanız suratına eve gidip ağlayacak gibi bir haller bir oyunculuklar.

Şimdi saymaya başlasak sabaha kadar bir sürü mantık hatası da demeyelim saçmalık la dolu ve fakat en bomba rezillik dizinin sonunda yapılan piremses masalı saçmalığı. Yani düştünüz ama o kadar da düşmeyin la deyip acıma duygusu kaplıyor insanın içini. Ne bileyim anasıgil çocukkene öldü diye içindeki çocuk güzel masal dileniyorsa filan diye bağlasan da bağlama oradan bağlama!

Ondan gayri devrim gelecek efenim zengin azınlık dünyanın ebesini sikemeyecek muhabbetleri filan dönüp duruyor da o saçma sapan dünyaya bütün insanlar gayet de uyumlanmış, lağım sıçanı gibi yaşıyorlar ve böyle bir şeyi talep de etmiyorlar. Ha ben talep etmeyi öğreteceğim desen de her şeyden önce ancak kafasız tipleri toplayabiliyrosun ki o büyük dram gibi yansıttıkları ağaçlı mağaradaki katliamda ölenlerin alayı baya bir maldı. Çoluk çocuk teröriklik yapıyorar bilmem ne. Bebeler mebeler. Valla her şey günümüzde de böyle. Neye devrim kime devrim? Koy ahıra, koy önüne samanı takılır bunlar orda da öyle.

Sonsuz yaşam da sorgulanıp sıkılırız be ya mala bağlarız aga hiç gerek yok demişler. Valla ben 6 yaşımdan beri sıkılıyorum bu dünyadan ama bir sürü insan da tanıyorum bin yıl koy yaşar. Elbette doyumsuzluk illetine tutulan bir sürü insan var bu zenginde de fakirde de var lakin bu şerefsizlik kovalayan azınlığın alayı böyle tipler imaı kitapta yoktur herhalde. Belli ki başka başka tipte insanlar da var içinde. Her ne kadar soap opera tarzından ödün vermek istemesen de birazcık da bu karakterlerle ilgili bak böyle modeller de var deyivereydin. .Anca BM başkanı gördük son kısımdaki görüşmede bir bütün kuralların ebesi sikilmiş götümüzü topladın ama kusura kalma sana çok da kıyak yapamayacağız diyor amsalağa. Soyadı da Ertekin mi ne bu arada. Fakat baktım mevzuya Arapmış. Olabilir zira bizde de Türk soyadlı çok Arap, Pers vs. var.

Velhasıl olmamış. Ne kadar ibneci zencici varsa senarist yaptınız ama bunlarda yetenek yok. Yahut bıkmışlar ısmarlama propaganda işlerinizden şaapamıyorlar artık. Ha kitapta da öyle diyeceksiniz ama şu var zaten kitapları da ona göre seçiyorlar öyle değilse bile kitabına uydurup zenci Viking gerizekalı Thor koyuyorlar önümüze. Kodumunun ezikleri. Hadi yeni hikayelerinizi hastalıklı sosyal dönüşüm proeleriniz ve beyin yıkama operasyonlarınıza göre üretin de bari olanların içine etmeyin. Hadisz yeni çağın yobaz tarikatları sizi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)