2 Eylül 2017 Cumartesi

NEDEN BU KADAR ÇİRKİN OLMAK?

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1617783-8-yasindaki-lara-nin-cenaze-namazi-camide-kilindi-katolik-mezarligina-gomuldu

Müslüman mezarlığına almıyorlar ama katolik mezarlığında islami usülle gömülmesine kimse bir şey demiyor. Bence Katolikler 1-0 önde. Tabi böyle bir mevzuyla dalga geçiyor değilim. Ahlaksızlığı ahlak diye yedirme gayretinin trajik neticelerinde gülünecek bir şey yok. Ek bir bilgi de islam inancı sisteminde mezarlıkların kutsallaştırılması diye bir şey yok. Ölen ölmüştür ve hesap gününe kadar arafta beklemek üzere yolculuğuna çıkmıştır. Böyle çirkinleşmenizi gerektirecek bir dini dayanağınız da yok. Lakin görülüyor ki çirkinleşmek sizin fıtratınızda var.

7 yorum:

  1. Burda konu saptırma var aile zincirlikuyu mezarlığı olmasında ısrarcı olmasından kaynaklı başka mezarlığı da aile kabul etmiyor. Zincirlikuyu mezarlığı sadece mülkiyet hakkı olanlara defin işlemi yapiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyu saptırma meyili ekseriyetle yaptığı nanenin üstünü kapatmak adına kılıf uyduranlarda oluyor. Velhasıl tabi ki bu zihniyeti besleyen eller islam bahanesiyle handeanlık tipi faşist yönetim icra edeceğiz ve tıpkı Emeviler gibi (biz Arap olmadığımız halde) Arap milliyetçiliği yapıp kendi uydurduğumuz anlayışı Allah'ın buyruğu gibi dayatıp hiçbir vasfımız ve dahi ahlak ankayışımız olmadığı halde hüküm sürüp ülkeyi peşkeş çekeceğiz demiyorlar. Elbette elimizde net deliller olmadın nelerin olup bittiğini tam çözemeyiz. Ama bir yanda vicdanının sesine kulak tıkamış yersiz bir kibirler çirkinlik saçan bir zihniyet bir yanda ise küçücük kızlarını kaybedip üstüne acı çektirilmiş bir aile var ki bu aile herhalde böyle bir haldeyken islami ideoloji adı altında diktatörlük kuranlarla uğraşayım ben ya dememiştir. Değerlendirmelerinizi işinize gelen yönde değil de biraz daha objektif ve adil yaparsanız bu ülkedeki çirkinliklerini üstünü örttüğünüz sürece kendi cehenneminizi kendinizin inşa ettiğinizi göreceksiniz diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Konu yine anlaşılmadı diye düşünüyorum.
      1. Defin işlemi ibb nin uygun gördüğü müsait olan mezar yerine yapılır.
      2. Ben istediğim yere defin işlemini yaparım diye bir durum yok. Zincirlikuyu karacahmet v.b mezarlıklarda halihazırda boş yer yoktur. Buralara sadece daha önceki yıllarda ailenin parasını vererek mülkiyet hakkını aldığı yerlere defin islemi yapılmaktadır. Anne ve babası müslüman olan bir kişi de ben çocuğumu zincirlikuyu ya defin işlemini yaptırmak istiyorum dese de mevcut koşullar müsait olmadığı için gerçekleşemez. Farz edelim istanbulda her yıl 50.000 kişi ölüyor bunların da %90 ı zincirlikuyu mezarlığına defin islemi istedi mümkün mudur.
      3. Daha geniş perspektiften bakacak olursak ben boğaza nazır beylerbeyinde bir arazi yi çok beğendim, buraya ev yapmak istiyorum ama belediye ve büyükşehir ekipleri buraya ev yapmama izin vermiyor diye ariza çıkarmak ile benzer bir durum oluşur. Hiç bir mülkiyet hakkı oluşmadan boğaza nazır ev yapilamayacigina göre defin islemi de bu şartları taşır.

      Sil
    3. Biliyorum ki konuyla ilgili bilgi sahibi olmayan ve aklını kullanmayı da pek sevmeyen insanları laf kalabalığı ve zayıf argümanlarla kafalamak çok eğlenceli geliyor bazı insanlara. Lakin olayı biraz araştırıp kafa yoranlar görecektir ki ailenin ilgili mezarlıkta yeri olduğu iddiası var ve üste gömme işlemi de her daim yapılabilen bir şey. İyi bir insan olmak o kadar zor değil. Biraz üzerine çalışırsanız becerebilirsiniz gibime geliyor. Ve hatta iddia edilenin aksine ve her ne kadar göreceli gibi görünse de iyi bir insan olmak kötü bir insan olmaktan çok daha eğlenceli bir şey. En azından bir denemelisiniz. Ama öyle bir niyetiniz yoksa tabi ki tavsiyem direkt çöp. Bakınız ben de ne güzel totoloji yapabiliyorum aslında. Çünkü marifet sayılacak şeyler değil bunlar :/

      Sil
  2. Tavsiyeniz üzere tüm haber portallarini taradim, hemen hemen hepsi habertürk haber servisinde calisan hayati arıgan beyefendinin vermis oldugu doneler ile haber yapmislar. Ve bunlarda da iddia ettiginiz gibi ailenin bir mulkiyet hakki soz konusu değil.

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca benim bu konuda çocuğun istenilen yere defin işleminin yapılmasını uygun bulmadığım dusunulmesin. Keşke imkan olsa idi orada defnedilebilse idi.

    YanıtlaSil
  4. Bakınız görevli ne demiş; "Bunun üzerine baba Pol Yusuf Şalabi’den yazılı onay aldıktan sonra cenazenin Hıristiyan mezarlığına gönderildiğini kaydeden yetkili, normal şartlarda Hıristiyan bir kişinin Müslüman mezarlığına gömülmesine izin vermediklerini anlattı.", anne ne diyor(herhalde dataylı izahat verecek tapu gösterecek hali yok ama eşinden ve belki de diğer kızı hristiyanlığı seçerse ondan da bahsederken "Birlikte gömülmemize izin verilmiyor". İşte bunlar hep çirkinlik. Uygulamanın bu olduğu da biliniyor zaten. Benim babamın da mezar taşından fotoğrafı söküldü defalarca. Annem öyle istemiş öyle yaptırmış, yani vefat edenin eşi öyle istemiş. Sen kimsin elalemin mezar taşına karışıyorsun? Hadlerini ve yerlerini bilmiyorlar. İslamda yokmuş fotoğraflı mezar taşı bilmem ne. İslamda mezar taşı da yok ama hava için yapıyorsun granitli bilmem ne? Bunlar kendi çirkin ve çarpık doğrularını mutlak gerçek sanıp sağa sola dayatma zorbalığı başka bir şey değil. Bunu da mental olarak gelişememiş ruhsal problemlerini çözemeyen sevgisiz ve hadsiz insanlar yapar. İnsan böyle bir şey olmamalı. Başka türlü bir şeye evrilmek için de işine gelen kesimin bu kusurlarını örtmek yerine her kim olursa olsun hatta bilhassa kendinden olanların kusurlarını açıkça konuşmalı ve bunlara çareler aranmalı. Zaten sürü psikolojisine sahip insan türünü böyle çirkin, böyle aşağılık duyguların esiri yapıp dünyayı cehenneme çevirmeyelim. Araştırdığınız ve böyle düşündüğünüz için de ayriyeten tebrik ederim. Umarım herkes sizin gibi önden bir dogmatik savunmaya geçse dahi ardından araştırmalıyım, üzerine düşünmeliyim, vicdanımı dinlemeliyim der. Vicdan kandırılamaz. Kandırdığını sananlardansa mutlaka intikam alır :/

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)