2 Eylül 2017 Cumartesi

POSTMODERN DEVRİM İŞLERİ

Malum dünya bir avuç şarlatan ve ruh hastası sermaye gruplarının elinde oyuncak oldu. Artık mafya devlet dönemi de kapandı, küresel mafyaların elinde oyuncak oldu devletler. Ha bu iken deden kalma yöntemlerle iş görmeye çalışmak ne derece sağlıklı. O yöntemleri geliştirmek ve çağa uydurmak şart.

Bu sermaye mafyalarının psikolojik seviyeleri ortada. Saykolukta her geçen gün yeni bir çığır açıyorlar. Dünyanın düzeni olmuş olan vahşi ve bir o kadar saçma  hayatta kalma oyununa epey bir uyumlular.. Kendilerini büyük avcılar bizleri de minik av hayvanları olarak görmeye epey bir alışmışlar. Kendilerine miras kalan her çeşit maddi imkan ve yöntemleri tarihte görülmemiş bir vahşilikle ve yaygın bir şekilde tüm dünyada kullanıyorlar.

Devrim oyunun kurallarını değiştirmektir. Bu iyi veya kötü bir ymnde olabilir fakat asla eski bir yöntemin aynen uygulanması şeklinde olmaz. Hele ki denenmiş ve başarılamamış yöntemlerle kullanım süresi bitmiş yöntemlerin konuyla hiçbir alakası yoktur. Onu adı nostaljidir, gericiliktir.

Yeni çağın yeni düzeninde işçiyle köylüyle filan devrim yapamazsınız. Açık söyleyeyim o yapılanlar da pek de halk devrimi filan değildi. Yine mafyalar arası çatışmada kullanılan bazı yöntemler ve sonuçlar vs.  

Karşımızda dünyanın en vahşi ve en eski hayatta kal oyununu en acımasızca kullanan bir hayvan sürüsü var. Bunların ellerindeki güce bakıp da bunları matah şeyler sanmanın bir manası yok. Açık bir şekilde ilkel dürtülerinin esiri olmuş az gelişmiş yırtıcılar ve üstelik psikolojileri de darmadağan :/

Peki oyunun kuralları nasıl değişecek. Öncelikle işe yarayacağını düşündüğünüz ezber yöntemlerin hepsini çöpe atın. Onlar hiçbir zaman işe yaramadı zaten. Yani her türlü dogmayı terk şart. Bu demek değil ki bildiğimiz her şeyi unutacağız ve elimizdeki datalardan esinlenmeyeceğiz, bilinen yöntemleri revize etmeyeceğiz. 

KArşımızdaki global cerahat ile bölgesel mücadele mümkün değil. Görüyoruz ki mafyalar arasında tercih yapıp bir onunla bir bununla yatan pek çok yerel yönetim var. Netice daha fazla boka batmaktan başka bir şey olmuyor ve herkes bu canavarlara dönüşüyor zamanla. Çin'i bile kendilerine benzettiler ve kendi oyunlarında piyorn ettiler. Çin ki dünyanın en istikrarlı şekilde en uzun süre kapalı kalmış toplumu.

Şimdi gelelim insanların geneli için ütopik bana göreyse son derece sıradan olan ihtimallere. Öncelikle bir gerçeği herkesin kafasına yazması gerek. Devletler, finansal sistemler bunların hepsi sanaldır. Kağıt üstündedir. Dolar'ın rezerv para olması, banka hesaplarınızda gördüğünüz rakamlar, bilmem kimin şurdaki burdaki kağıt üzerinde görülen yatırımları, tapuları, patentleri, vergi cenneti ve yasalardan azade paravan ülkelerdeki serveler. Hepsi bir günde feshedilebilinecek şeyler. FETÖ temizliğinde de gördük. O servetler o bankalar her şey bir anda yalan oldu. Tabi bunlar başka yerlere aktarıldı ama aktarılmadığı senaryoyu düşünün. Aynısı her türlü sermaye ağası için geçerli.  Aslolan maddi kaynaklar ve en önemlisi de silah gücü.

Maddi kaynakların içinde sadece enerji yok teknoloji de çok ileri düzeyde. Mühimmatları da stok devir süresini doldurmak üzere. Muhakkak bir yerlerde kullanıyorlar zaten.  Bütün bunları tek başlarına idare etmiyorlar tabi. Bir avuç ruh hastası tüm dünyayı sömürüyor. Pek çok çalışanları var. Yani senin ikna edeceğin kesim Ortadoğu(aslında Hindistan muhtemelen) masallarına kanıp cennette koç üstünde gireceğini hayal edenler değil. Sen bu beyaz yakalıları, mavi baretlileri, yeri geldiğinde hacker'ları, askerleri ikna edeceksin. Bunların bu piranhaların kapısında üç kuruşa dünyayı cehenneme çevirmemesi konusunda bir takım girişimlerde bulunacaksın. Ben bu insanların büyük çoğunluğunun olan bitenden hiç de memnun olmadıklarını düşünüyorum. İnsanlar vahşidir ama herkes piranha değildir. Hala tüm dünya ile iletişim halindeyken örgütlenmek de o kadar zor olmamalı. Ve bu kadar kalifiye bir ekiple de daha adil daha sosyal bir düzen kurabiliriz herhalde? 

Velhasıl küresel güçle küresel anlamda mücadele etmekten başka da bir çare yok. Yoksa onun kucağından bunun kucağına kucak kucak gezersin ancak. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)