19 Eylül 2017 Salı

HOBİ OLARAK YİNE YAVŞAK OL AMA ABARTMA!

Biri şöyle bir yazı paylaşılmış: 

https://eksisozluk.com/entry/70862795

Yazı silinirse diye bir ksımını alıntılıyorum "sen o rahat icinde gezesin diye, sen evet sen ve senin gibiler o yapay tamamen kurgulanmis hissiyatin icinde kendini ''onlar gibi'' olmak ile mutlu ederken ; nijerya nin havzalarini petrol ile kapladi dutch royal petrol... hollandali senin gibilerin yaptiklarini bosna da.sierre lione nin bogrunu desti de beers gunde 1 dolara ''insan'' calistirarak... sen o yesillik icinde gezerken huzur icinde evrene pozitif enerji verirken ;kongo nun ormanlarini kuruttu kaucuk sagmak icin, gabon da abanoz birakmadi ''publarda'' soguk birani icerken sana huzur veren gitarlar icin, sen guven icinde hissederken pismis tuglali yollarda afrika da burasi benim topragim diyeni asit varilinde eritti o biralari ile unlu belcikali modernler, sen hep gulumseyen insanlari gordugu icin mutlu olurken, asya da cocuk sikmeye gidiyordu luksemburglu elitler... filistinde yuzunden vurdu 7 yasinda ki cocugu...geldikleri gibi gittiler"

Kimlerden bilemem ama şu yazıya cevap olarak efendim orada trafik çok rahat çünkü insanlar çok saygılı tamam mı siz yeterince eğitimli/akılı/yetenekli değilsiniz diye gidemiyorsunuz ondan böyle yapıyorsunuz başkasının vicdanına karışmayın bık bık yazanlar var. Bu tip şeyler yazanlara sesleniyorum. Ne yapacaksanız yapın ama çapınızı belli etmeyin artık lan. Yeterince sığlık ve çapsızlık gördük. Teşhir etmeyin artık kendinizi yeter.  Refahın olduğu yerde insanlar kıskançlıkla, yok efendim takıntılı aşkla onla bunla lüks manyaklıklarla birbirini yer yine ama elbette düzgün işleyen bir hukuk sisteminde,  çıkar çatışması da çok değilse görece bir huzur olur elbet. Ha neden orada bilimsel düşünce mümkün de diğer maddi olanaklara sahip Orta Doğu ülkelerinde ya da bizde yok o serbesti? Çünkü o dangalaklar da biz de kukla ülke olmuşuz ve  o kuklalıktan dolayı bok gibi bir sistemde mal gibi sürünüyorsun. O kuklalık nereden gelmiş? Senin gibi basiretsiz bencil mallar bir şekilde satın alınmış diğerleri de susmuş izlemiş. Seni de satın almaları çok mümkün çünkü bir korkak kadar ucuz bir şey yok bu dünyada. Velhasıl o refah nasıl tesis edilmiş bu sistem nasıl kurulmuş bu yazıda o anlatılıyor. Eğer ki bu leş sistemi savunacak kadar düşüyorsan yahut bu leşliğin beslemesi olmakta beis görmüyorsan  sen hayal ettiğin hiçbir medeni topluluğu hak etmiyorsun zaten. O medeniyetle de uzaktan yakından alakan yok sadece kendini güvende hissetmek isteyen şeytana satılmış bir ruhsun. 

Ve siz çapsızsınız zaten gidemezdiniz ondan bıklıyorsunuz ezikliği. Hadi ben çapsızım o bu çapsız. Atatürk'e de mi çapsız diyeceksin acaba? Atatürk de Ali Kemal şerefsizi gibi vatanı satıp el üstünde tutulmaz mıydı? Hadi vatanı da satmasın aldığı eğitim ve yetenekleri sayesinde Evropa'da orada burada sıradan biri gibi yaşayamaz mıydı? Paris'te entel ortamlarda gezip güzel kadınlar ve içkiler ve edebi geceler mesela? Nazım Hikmet yapıyor da Atatürk, onun eğitimli silah arkadaşları, entelektüel kadrosu vs. yapamıyor öyle mi? Siz kendinizi bir bok sanıyorsunuz ama bir bok değilsiniz :/ Kimse sizin ortalama zekanızın meraklısı değil, size ihtiyaç duyacakları bir durumda yok. Bindirilmiş kıta olmaya hazırlanan yedek tiplersiniz sadece.

Bir de çocuğum için filan diyenler var. Yemin ederim çocuğunu kullanan dilenciler gibisiniz. Senin bu ülkede hiç mi sevdiğin yok? Anan baban kardeşin dostun akraban arkadaşın? Madem bu kadar tehlikeli ve çekilmez bir ülke nasıl bırakıp gidiyorsun onları? Sen sadece genlerini aktardığın minik bedenleri mi seviyorsun? Size şöyle bir şey söyleyeyim sevgi öyle bir şey değil. Elbete birincil sorumluluğun bu rezil dünyaya davet ettiğin o canları bir şekilde korumak kollamak. Ama madem davet ettin bu cehennem çukuruna bu cehennem çukurunu birazcık olsun adam et bari. Öyle kaçırıp saklayarak kurtaramazsın kimseyi. Dünyada ateş yandığı sürece nereye gidersen git o her an kapını çalabilir. Ve sevgi bir bütündür. Tek bir şeyi sevdiğini iddia ediyorsan hiçbir şeyi sevmiyorsundur. Ve ben niyet okumaya bayılan biri olarak çocuklarınızı bahane olarak kullandığınızdan ve aslında sadece kendinizi düşündüğünüzden neredeyse eminim :/

Dünyadan bihaber olmaya özen göstererek yaşıyorsunuz da eninde sonunda satılık ruhun tahsilatına da gelinir bir gün. Ama sana gelirler ama çocuğuna ama torununa, illa gelirler.

İlim bilim sanat o bu öğrenip öğrendiklerini ülkesine getirecek olanlardan gayri olanlar elbet bu konuya bahis değil. Ve elbet herkes kendi hayatını istediği şekilde tasarruf etmekte özgür. İster oraya gidersin ister buraya gidersin ve kimse de senden yüce gönüllülük, ortalama vicdan, akıl, vefa, onurlu davranış o bu bekleyemez. Ama bir de bu leşliklerin avukatı kesilmiyor musunuz işte o zaman o küçük hayatlarınızı iyice küçültmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Bizlerde de mide bulantısından başka bir etki yaratmıyorsunuz zaten. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)