18 Eylül 2017 Pazartesi

DERSİM İSYANI

Programın ortasında Sırrı Sakık, Kamer Genç’e hücum eder:
-”Siz Atatürk’ü savunarak soykırıma uğrayan Dersimli Kürtlere ihanet ediyorsunuz.”
Kamer Genç anında şu karşılığı verir:
-”O kullandığınız cümlede bir kaç tane büyük yalan var.”
Sırrı Sakık: Ne imiş o?
Kamer Genç: “Birincisi Dersim bir ilin değil bölgenin adıdır ve benim ilim Cumhuriyetle beraber Tunceli olmuştur.”


Kamer Bey devam eder:
“İkinci husus Dersim’de olanlar soykırım değil yeni kurulan bir devletin başkaldıranlara karşı önlem almasıdır. Bir başka yanlışınız ise Tunceli asla Kürt değildir. Biz Hazar kökenliyiz. Dilimiz de sizden farklı yani ne kırmançi ne de zazaca konuşuyoruz.”


Kamer Bey devam eder:
“İkinci husus Dersim’de olanlar soykırım değil yeni kurulan bir devletin başkaldıranlara karşı önlem almasıdır. Bir başka yanlışınız ise Tunceli asla Kürt değildir. Biz Hazar kökenliyiz. Dilimiz de sizden farklı yani ne kırmançi ne de zazaca konuşuyoruz.”


Sırrı Sakık: Seyid Rıza’ya ne diyeceksin?
Kamer Genç: “İngilizlerin oyununa gelmiştir. Tuncelililerin o dönem önderi, Atatürk’ün yoldaşı olan Diyap Ağadır… O yıllarda Şeyh Said ve Seyid Rıza’yı kullananlar şimdi PKK’yı kullanıyor.”


Kamer Bey’in şu sözü de alkışlanacak güzelliktedir:
-”Ben Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde okuyup milletvekili oldum. Cumhuriyet olmasa kuldum.”

http://www.sanalsosyal.net/2017/09/16/kamer-genc/

Feodaliteyi ve yobazlığı savunan solcu ve liberal tipi sadece bu ülkede var. Oradan bile ne kadar gerizekalı olduklarını anlayamıyorlar tabi :/ Bu Cihangir modellerinin New York modelleri de var tabi ama onlar sadece rol model. Hayatlarında kaç tane Meksikalı gördüler meçhul. Tayyip bir ara Dersim isyanı ile ilgili iddialara istinaden devlet adına özür diledi resmi olmayan bir şekilde. Hatta gidip toplu mezar filan aradılar orayı burayı kazıp. Yok köyleri basmışız da çoluk çocuk kurşuna dizmişiz. Tabi bulamadılar öyle toplu mezar filan bu sefer de kemikler erimiştir tabi dediler. Lan kemik gidecek olsa ne kazıyorsun, çıplak mıydı bunların hepsi ayrıca ayrıca sene olmuş kaç teknolojin mi yok oraya ne gömülmüş anlayamıyorsun ve delil yok ama bak valla toplu mezar var deyince neden sana inanalım. Kabataş yalancılarından neyin fazla acaba?(Hiçbir şeyin zaten aynı bokun soyusunuz alayınız) Bu arada Atatürk ölüm döşeğindeydi iddia edilen olan bitenler gerçekleştiğinde. Atatürk'ün ilgili yıldaki meclis konuşmasını da metinin aslında olmayan şeyleri ekleyip yayıyorlar. O metin o hastayken dönemin başbakanı tarafından mecliste okundu. Nasıl yazıldı o da ayrı mevzu. Yüzyıln başlarında, öncesinde ve sonrasında devteler elde ettikleri silahları derhal denemiş ve kullanmıştır evet bunlar olan şeyler. Ola ki Atatürk hastalığından dolayı krizi yönetemeyince diğerleri böyle bir işe kalkışmış olsun ki -Atatürk öldükten sonra nice beceriksizlik gördük zaten- ama unutulmamalı ki karşı tarafın yüzlerce yıldır savaşırken kullandığı en büyük silah yalan. Bu yalanları da kullandıkları herkese söyletiyorlar. Bu iddia sahiplerinden biri ile Twitter'da atışmıştık yırtınıyor yok bilmem kim ağanın torunuymuş da o topraklar onunmuş da. Görüldüğü üzere toprak için ağalık için yırtınan tipler. Bunları halkını düşünen tipler olarak servis ediyorlar. Tıpkı "Osmanlı torunu" Adapazarlı o kadın gibi. İki iddianın arasında ve kurulan hikayeler arasında teknik ve taktik açıdan hiçbir fark yok ama tüm bu sefil yalanların hepsine bir bir kanan tomarla dangalak var. Okumuşu okumamışı alayı kör cahil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)