30 Eylül 2017 Cumartesi

DÜNYAYI SİRKE ÇEVİRDİLER SİZLER DE UCUBEDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLSİNİZ


http://www.imdb.com/title/tt4955480/?ref_=nv_sr_1

Her yerde büyük bütçeli neo liboş propagandası diziler göze göze sokulurken ve eşcinsel yahut zenci değilsek çok şerefsiz varlıklar olduğumuzu kavramışken başka türlü diziler de çekiliyor. Onlardan biri de düşük bütçeli düşük takipçili ve beğenili Great News dizisi ve ben bayılıyorum bu diziye.

Fotoğrafta gördüğünüz dizinin ikinci sezonunun ilk bölümünden bir sahne. ABD'deki haberciliğin reyting uğruna yozlaşa yozlaşa iyice sirklerdeki ucube şovuna dönmesini temsilen güzel bir kare. Ayrıca hassasiyetin nasıl da ucubeleştirildiği de vurgulanmış. Soldaki köpek askeriyede görev almış eşcinsel bir köpek ve mağdur, yanındaki kadın bütün afro amerikan kadınlarını temsil ettiğini iddia eden ve öz gelenekleri adına büyücülüğün canlandırılması gerektiğini savunan belgeselci bir tip, onun yanındaki Obama diye bir başkanın aslında hiç seçilmediğini iddia eden komplo teorisyeni Obama düşmanı, onun yanındaki dünyadan bi haber sırf görüntüsü ve bağlantıları yüzünden haber spikeri olmuş bir tip, tulum giyen baştaki köpeği gay olduğu için eğitmek istemeyen ve bunun için dini inanç gerekçesini gösteren köpek eğitmeni(bu arada kadın olduğunu iddia ediyor ve feminiz duyarlı kadınlar ona hayır sen kadın değilsin diye bağırıyor), onun yanındaki meksikalı gibi giyinerek kendini meksikalı yaptığını iddia eden transırkı çok yanlış anlamış biri, en sağda da tüm bunlar karşısında dili tutulan klasik haberci. Ne kadar tanıdık değil mi?


Mom diye bir komedi dizisi izliyorum onda da leş bir ortamı kiralayan birine "Burası Türkleri sorguladıkları yerlere benziyor" diyor bir karakter.

Ciddi meseleleri dikkat çekme manyağı, biricik olma sevdalısı, ezik ruh hastası tiplerin eline verip kitleleri oyalamak ve uyutmak için kullanıyorlar. Doğal olarak tüm ciddi meseleler bir bir sulandırılıyor, içleri boşaltılıyor ve ortalık tımarhaneye dönüyor.


Mesele şu, gerçekleri ve çözümleri bulup tüm bu zırvalıkları sahneye koyan saykoların işini bitirmek mi istiyorsunuz yoksa ruh hastası zavallılar olarak her halukarda zaten çok gereksiz olacak olan ömürlerinizi bu manyaklıklarla mı harcayacaksınız? Sanırım tercihinizin ikincisi olduğu çok açık. Çünkü 5 yaşında filaken delirmiştiniz zaten :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)