21 Haziran 2017 Çarşamba

Turan Fikrinden/İdealinden İşkillenen Modeller

Biliyorsunuz zaman zaman dinci, solcu, liboş kanka olurlar bazı konularda. Onlardan biri de Turan meselesi. Adı Turan olur Türk Birliği olur yoksa yine Göktürk Kağanlığı olur her neyse. Ama iki Türk devleti asla ve kat'a yan yana gelmesin. Gelecekse onlara hizmet etsin, etmeyecekse Türklük filan unutsun onları hepten zaten.

Solcu, liboş tiplere bakalım önce bir. Şimdi bunların kafa bir yıkanmış Türk düşmanlığı ile. Artık nasıl yıkanmışsa adama/kadına batıyor Türki Devletlerin birleşmesi. Mesela AB adı altında Avrupa devletleri birleşebilir, Afrikadaki devletler birleşebilir hatta tüm Araplar birleşebilir mesela ve dahi Kürtler ama aynı kültürden gelen aynı dili konuşan Türkler birleşmesin. Neden amk? Ne gibi sakıncaları var bunun? Sana giren çıkan tam olarak nedir kardeşim? Derdin ne? Senin aslında bir derdin bile yok. Asıl mesele bu işte.

Diğer tip de tabi ki dinci. Bu aralar epey bir coştular. Türki Devletler siyasal islam virüsünden zarar görmemek için önlemler alıyorlar malum. Yeni moda siyasal dinci zırvası, efendim Sovyetler Birliği Türki devletleri asimile etmiş de ondan laikmiş o devletler. Bunların minik beynine göre devlet gibi tüzel bir şeyin illa dini filan olacak, o devlette herkes illa müslüman olacak ve hatta onun istediği gibi müslüman  yok bu şartlar gerçekleşmezse eğer beyimiz paşamız artık kimden yetki almışsa bir bir kelle alacak(hayır Kuran'ın yani islamın temel kaynağının cihat anlayışı bu selefi anlayışı ile alakasız kardeşim. İslam sana saldırmayana, seni yerinden yurdundan sürmeyene, senin dininden dolayı sana eziyet etmeyene saldır demez, o suni türban mağduriyetlerinin yaratılmasındaki temelde bu zaten. Senin dinini yaymaktaki asli aracın tebliğ). 

Türklükten bihaber bırakılan halkımızın çoğu okulda az çok tarih anlatılmış olsa dahi çok sallamadığından şunu bilmyor maalesef. Biz Türkler seküler insan tipini de laik devlet anlayışını da ne Rustan ne Fransızdan öğrendik. Bizim tarih boyunca kurduğumuz(Osmanlı bir Türk Devleti değildir) Türk gibi Türk devletlerinin hepsinde her insan istediği dinin mensubu olarak yaşadı. Bihassa Hazar Devleti'nde inanılmaz bir çeşitlilik vardır. Üstelik yönetimi Türk ve yahudidir. Ama halk Türk olsunlar olmasınlar tengricilikten hristiyanlığa her türlü dine mensuptu. Ha diyeceksin ki bunlar eski. Peki bugün git Uygur özerk bölgesine budist de müslüman da hatta yahudi de aynı mezarlığa gömülüyor? 

Bizde kişinin kendini tanrıya veya inandığı her ne ise ona nasıl kabul ettireceğinin yolu dayatılmaz. O bir yoldan ilerler sen başka bir yoldan. Kimin makbul olacağı da senin benim bileceğim iş değildir. 
Görüldüğü üzere işlerine geldi mi milliyetçiliği aşağılayıp kendilerinin ifadeleri ile ayaklar altına alanlar ama lazım olunca da arada bir gazlayıp sürekli fırıldak gibi dönen tiplerin bu millete dayattığı asıl şey Türklük bitti, Türkler fena, ümmet şahane, diğer tarfta enternasyonel sosyalizm tek tipçiliği müthiş ama Kürtler her şeyin üstünde müthiş mesela(?), siz unutun Türklüğü. Canım biz onu binlerce yıldır unutmamışız şimdi iki çomarın lafına kanıp da unutacak mıyız yani? Böyle bir had bilmez gerizekalılığın sebebi varlığı nedir acaba? İnsan gerçekten hayret ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)