3 Haziran 2017 Cumartesi

Ne Olacak Bu Memleketin/Dünyanın Hali?

Her geçen gün daha da kötüleşmeye devam edecek elbet, zaten tarih boyunca da her şey hep kötüydü çoğunluk için.

Bakıyorum bir yanda sadece hayatta kalmaya, bunun için de sadece manyağın teki tarafından öldürülmeden karnını doyurmaya odaklanmış insanlar. Bir yanda dünyanın bilmem ne şehrinde yediği (benim kafama silah dayasalar yemeyeceğim) şeyleri öve öve bitiremeyenler. Bir de ara dere yaşayanlar var misal bir düğüne gitmiş, kısıtlı bütçesiyle ayakkabısını çantasına uydurmaya çalışmış ne bileyim. Kim bilir dünya için küçük ama onun için büyük ne hevesleri vardır.

Bu nasıl bir düzendir? Bu nasıl bir manyaklıktır? Tüm bu şartlara rağmen ısrarla üreyen insanlar. Sürekli birilerini bu hayata davet ediyorlar da ne için? Gerçek sebep güdüler mi yoksa madem battı balık o zaman yan gitsin anlayışı mı? Çok da net değil o kadar sanki. Olaylar nerede nasıl patlayacak derseniz olaylar her zaman olduğu gibi ekonomik açmazlar çıkmazlar çoğunluğun kapısından girip mutfağına yerleştiği zaman derim. Ha bu ülkeyi öyle bir depresyona ve delilik haline soktular ki o zaman dahi çıkmayabilir. Gelişmemiş ülke statüsüne o kadar da uzak değiliz o yüzden. Atatürk bize inanılmaz bir başlangıç verdi, biz ise koşmayı bırakıp köyümüze döndük. Bize dediler ki yok efendim köyümüzün ırmaklarıymış, kuzularının melemesiymiş, sabah öten horozlarıymış. Şimdi köydeyiz, ırmaklar HES'le kurumuş, kuzu desen küçük ve büyükbaş hayvanların hepsi şarbondan sizlere ömür. Ha horoz var evet. Yerli yersiz sürekli bağırıyor. Allah'ı belasını versin o horozun da amk.

Şu aşamadan sonra muhalif olanları ya hapse atacaklar ya da öldürecekler çünkü zayıfların gücü elinde tutması ancak kahpelikle mümkün. Biat ve koltuk korelasyonu ise son derece sağlam zira gelişmemişlik, ilkellik bunu gerektirir. Sanıyorlar ki her koşulda kuyruğu dik tutmak en sağlam duruş şekli. O sokak iti kavgalarında olan bir şey. İnsanlık sokak iti anlayışı ile kavranamayacak karmaşıklığa yelken açtı çok zaman önce. Yetişemediyseniz o sizin primatlığınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)