27 Haziran 2017 Salı

Bütün Kötülüklerin Ana Kaynağı: Eziklik

Türkiye'yi kötülük esir aldı. Kötülüğün ana besin kaynağı ise ezikliktir.

Buyrunuz eziklik şova.

Allan çomarı gaç para mayış alıyon deyü deyü güya darbe girişiminin cezasını göklerden gelen bir karar doğrultusunda edindiği yetkiye dayanarak veriyor. Bu ülkeye medeniyet gelmez tabi. Çünkü senin hukukun, ordun vs. yani devletin tüm unsurları bitmiş onların yerine kıroluk, kahvehane kültürü, cehalet bir güzel yerleşmiş. Bu bitmişlik halinde eziğin tekinin kendini tatmin girişimini bir kahramanlık olarak sunmaya çalışıyorsun.Bu nasıl bir zavallılıktır.




Elit ne onu bilmiyor, ülkeyi 90 senedir elitler yönetiyor zannediyor neden çünkü cahil bir çomar olduğu için koltuk bizdeyken aman kaptırmayalım, ülke batsın bitsin ama kendisini ezik hissettiren kesim asla söz sahibi olmasın. Çünkü kendi ezikliği dünyadaki diğer her şeyden çok daha önemli bir mevzu.



Burada da politik bir oyunda bir hiç uğruna bir canın kayboluşunu yani insna hayatının değersileştirilmesini din adı altın ruhsuz bir şekilde ele alıp hiçbir ahlaki değere sahip olmayanlar uğruna ölmeyi yüceltecek kadar alçalttırmış eziklik. Ne kadar aşağı olduğunu göremeyecek kadar kötü biri olmuş. İnsan hayatını değersizleştirmeyi göze alacak kadar bozuk kültür neferi. Asla yapılan şeyin ne kadar hastalıklı olduğunu kabul edemeyecek kadar kitlesinin yılmaz savunucusu kesilmiş. Çünkü gerçekleri bir kez kabul etti mi psikolojik olarak dağılıp parçalanmaktan korkuyor. 





Bu da solcu, liboş vb. ezikliğinin bir marifeti. Batı pompalaması ile kendini dünyanın kurtarıcısı kahramanlar sanan oysa kendini bile kurtaramayan sol kafa ile zaten alayı ya kiralık kukla ya da %100 mal olan liboşların bilmişliği neticesinde CHP'yi kapattırmakla görevli iç mallar ve dışarıdan ateşi harlayanlar falan filan derken derken. Daha hala Kılıçdaroğlu çok pomçik bilmem ne. Bahçeli boşuna mı her türlü rezilliği göze aldı. CHP kapanacak iki partili mecliste yalandan muhalif takılacak. Bunlar tabi kendi akılları değil çünkü bu çomarların her ne kadar sadece pis işlere kafası bassa da öyle komplike plan yapacak donanımları yok. Zaten hazır planları uygularken bile ellerine gözlerine bulaştırıyorlar malum. Lakin yiyenler de az mal değil hani. Böyle dandik planları bu kadar kolay yutturuyorlarsa bu millete %60 oran az. Çıkacaksın o oranı.



Kendini dünya vatandaşı vizyon sahibi birey zannnedenlerin ezikliğinin neticeleri. Bakınız Çin ordusu Hindistan'a girmiş insanlar diyor ki haberlerde yok inanmıyorum ben buna. Haber dediği de CNN, BBC filan ki ben bunlar yazdı mı 30 kez düşünürüm tamamen mi sallamış az mı sallamış. Ulan Uygur Türkleri katledildi Abdullah Gül Çin'e geçmiş olsun dedi. Sen sanıyor musun ki Çin'e karışan var. Zaten Hindistan'dan tiksiniyorlar teşvik bile ederler. Neden kimse Suudi Arabistan'a sen nasıl Katar'dan uluslararası bir yayın kuruluşunu kapatmasını talep edersin, basın özgürlüğüne aykırı bu demiyor mesela. Bir tek Tayyo o da para ve ipin ucunda kendi de olduğu için gak guk ediyor. Bazı insanlar dünyanın bir kısmında insani değerler ve demokrasi olduğuna öyle bir inandırılmış ki. Üstelik o ülkelerde yaşayıp uluslararası basını takip etmeyip başka bir şey görmeseler neyse. Üçüncü dünya ülkesinde yaşayıp her türlü basını takip edip buna inanmak da ayrı bir beyin arızası. Dünyanın hiçbir yerinde insani değerler ön planda değil ve hiçbir halk da demokrasi ile filan yönetilmiyor. Evet bir insan cehenneminde yaşıyoruz. İşte bir türlü kabullenmek istemediğiniz acı gerçekler 


Eziklik maalesef eğitimle onla bunla yahut her türlü imkana sahip olmakla da kurtulacağınız bir şey değil. Kurtulamadığınızı görüyoruz oradan biliyoruz. Ekşi'de linkini gördüm de haklı bir felsefe uzmanı serzenişi. Popüler kültür çiğliği ve şovculuğuna alet olmayı seçen Celal Şengör ve İlber Ortaylı bir yandan bilim bilim derken bir yandan bu seçimleriyle bariz çelişki sergiliyorlar. Reyting için oraya oturtulup kullanıldıklarını çok da idrak edemiyor gibi bir halleri var sanki. Yazıda da belirtildiği gibi insanların ilgilerini bu konulara çekmeleri bakımından güzel ama bir tane de uzman alsak yanımıza dememeleri sıkıntı. Çünkü uzamn gelirse ahkam kesecek, Altaylı için program reytingi sıkıntı olur diğerlerinin de havası söner filan. Ayrıca kişisel görüşüm ekseriyetle Aristocuların pis insanlar olması, Platon çok daha nezih biridir. (Süper bilimsel yorum yaptım görüldüğü üzre O_o)




Devamı: http://cetinturkyilmaz.blogspot.com.tr/2017/06/platonun-hakk-platona-ya-da-celal.html?spref=fb

                                                         




                                                                                                                                                                                 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)