3 Haziran 2017 Cumartesi

Demokratikler, Çevreciler, Adeta Melekler Lan!

Trump ben inanmıyorum iklim değişikliği filan öyle şeylere yea demiyor aslında. Seçim çalışmlarında da tam olarak söylediği şey şuydu, başta Çin olmak üzere bir çok ülke gerek fabrikalarıyla gerek diğer tüm karbondiokst salınımı üst düzeyde olan türlü faaliyetleri ile dünyayı cayır cayır kirletirken yok bilmem ne deodarantına bilmem ne teşviği ile yahut sen onu yapma sen bunu yapma şeklindeki ticari faaliyet kısıtlamaları ile aslında rekabete ket vurmaktan ve canlarının istediği sermayeyi de süspanse etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Bu çok doğru bir tespit.

Yapılan anlaşmaların bir mantığı var elbette. Ama bu görünürde bir mantık. Yoksa elektrikli araba üretimini nasıl engelledikleri filan hep belli şeyler. Yahut güneş enerjisini kullanma yönünde pek çok adım atılabilirken yalandan göstermelik işler hariç hiçbir şey yapmıyorlar. Demokrasiyle kandırıp monarşilerini devam ettirmeleri gibi çevrecilik görünümü altında da aslında tröst kurmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Trump tamamen ticari düşünüp hade len yemeyin bizi çekmekten başka bir şey yapmadı aslında. Trump dümdüz bir iş adamı. Her ne kadar sıradışı işler yapmaya heveslenmiş olsa da dünyanın asıl gerçekleri ile(insanların kesinlikle bilmediği ve tahmin dahi edemeyeceği ne gerçekler var kim bilir) yüzleştikçe sıradanlığa doğru koşmaya başladı. Diğer ruh hastası manyaklardan çok daha tehlikesiz olduğunu düşümlüyorum. Atacağı adımlar tahmin edilebilinir ve zaten de göstere göstere adım atmaya hevesi çok. Yani en azındna başımıza gelecekleri daha kolay kestirebiliyoruz. Benzer senaryoları Hillary 40 takla atıp sinsi sinsi ve karmaşık şekilde hayata geçirecekti ve bunların ABD çıkarları ile de alakası bir olacaktı bir olmayacaktı(çoğunukla olmayacaktı). Bu langır langır iş yapıyor ve tamamen ABD çıkarlarına adanmış en azından.

Bir de gerçekten Mars muhabbeti var, dünyanın en acayip muhabbetlerinden. Şu veya bu sebepten gezegenden gitmek zorunda kalırsak deyip uzayda yaşam için bazı çalışmalar yapılabilinir de bildiğimiz ve üzerinde de yaşamakta olduğumuz en eşsiz(en azından bizim için) gezegeni böyle hırpalayacak ne vardı? Dünya halihazırda her şeye rağmen cıvıl cıvıl yaşam merkeziyken sanki ölmüş gibi helvasını dağıtmalar filan. Bu manyaklar yine kim bilir neler planlıyorlar. Emin olun Trump diğer sinsi ruh hastası manyaklar kadar manyak değil. Sıradan düz bir iş adamı o kadar. İşin içine girdikçe, olayların düşündüğünden daha da manyakça olduğunu gördükçe hepten daha da sıradanlaşıyor ve sadece iş yapmaya yöneliyor. Diğer manyaklar hakkında fikrim de hep dediğim gibi eninde sonunda hepimizi gebertecekler filan herhalde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)