21 Haziran 2017 Çarşamba

Suna Hodja ile Ramazan Sohpetleri: Oruçlu iken insanlara saldırmak orucu orucu bozar mı?

"Bayanı sporcu sandım büyük bir cesaretle üzerime yürüdü?". Öğretmişler tabi bu hıyarlara sadece erkek hakkını almak için şiddet içeren nefsi müdafaa yapar kadın susar pusar bu ifade de bile kadını dengi görmüyor ancak sporcu filansa filan. Gerizekalı mal sürüsü yavşaklar. Ayrıca telefonda onu bunu demiştir dememiştir buyursun ispatlasın. Çünkü karısını bıçaklayan da hemen yok erkekliğime laf etti beni tahrik etti sallayıp duruyor ilk iş. Cinsel anlamda da sürekli tahrik olan libido bombası bir meyilli sapıksan sağına soluna bakma, hatta sokağa çıkma madem böyle arızaların var yahut yemeklerine şap koy da milletin huzurunu bozma durup dururken. Senin tuttuğun tutacağın orucun da ben içine edeyim. Kamera görüntülerinde olan biteni mal gibi izleyenlerin de en kısa sürede başlarına sokakta bir manyak tarafından taciz ve saldırıya uğrama hadisesi gelir de erafındakiler sadece izler umarım.




Herkesi değnekle yönetebilecekleri çoban filan bellemişler kendilerini de sen daha kendinin çobanı olamamışsın nereye onun bunun çobanı olacaksın acaba? Orta Doğu primatları gibi döve döve namaza götürmeler, kadını kapatmalar, sokakta yiyemezsin demeler yahu hani nerede tanrının özgür irade ile yolladığı talimatnameleri kılavuz edinerek insanların yolunu çizmesi beklentisi. Eğer böyle bir yöntem istenen yöntem olsa dünya sırada bir hayvanat bahçesi olurdu. İnandığınızı iddia ettiğiniz tanrınız da namaz kıldığınızda önünüze fındık fıstık atardı kılmadığınızda sizi kamçılardı. Sen tanrıdan daha tanrı bir şey olduğuna inanıyorsun ve öyle değil de böyle olmasını istiyorsun demek? 

İnsan olarak kendi hukukumuzu kendimiz belirleriz çünkü toplumsal hayatta sadece sen yoksun. Çeşit çeşit insan var. Herkes sana tabi olacak diye bir şey yok. Zaten sana tabi olanın kafasına edeyim o da ayrı mevzu. İnsanın özgürlükleri başkasının özgürlüklerine saldırı söz konusu olduğunda kısıtlanabilir. 

Sana oruç tutmayı yasaklarsalar ve zorla su içirirlerse dersin ki kimseye zarar vermediğim halde benim kendi hayatımı tasarruf etmeme mani olup bana eziyet ediyorlar. Ha bu arada belediye otobüsü şöförü olup da bünyen zayıfken mesela şeker hastasısın o bu, yazın sıcağında aç susuz gezip kaza yapıp onlarca insnaı öldürürsen insanlara zarar veriyorsun demektir. Sarhoş araba kullanmaktan farkı yok bunun. Ya kendine göre meslek seçeceksin yahut günahı sevabı değerlendirilsin deyip gereğini yerine getireceksin. Ama sen diyemezsin ki ben burada oruç tutuyorum kimse de bana yardımcı olmuyor hadi yardımcı olmayanları kısıtlayalım, onlara ceza verelim. Sana saygı duymak, sana yardımcı olmak kişilerin kendi hayatlarını tasarruf ederken verecekleri kararlar. Aşağıdakini yazan kişi mesela saygıdeğer mi? Hayır istediğini almak için çocuk gibi tepinen boğa gibi sağa sola saldıran bir garip meczup. Saygı ısmarlama olmaz. İnsanlar derse ki ha bu muhafazakarlar daha iyi insan olmak için ibadeti seçmiş ve bu konuda çabalıyorlar, iyi de işler yapıyorlar diğer aklıselim insanlar da ha şu oruç tutuyorsa şunun yanında su içmeyeyim. Eskiden de bu böyleydi zaten. Niyetli misin diye sorulur niyetliyse yanında bir şey yenilip içilmez. Bunu yapan olur yapan olmaz çünkü o da onun iradesi. 

Şu dönemde yapılan bu radikallikler otorite kurmaya heves eden çomarlara dikta olun gücü elinizde toplayın gazı verildiğinden oluyor. Gün bizim günümüz fırsat elimizdeyken tam kontrol sağlayalım bir daha elimizden alamasınlar o kontrolü manyaklığı ile hareket ediyorlar. Yaptıkları şeyse insanları dinden soğutmak, dini bozmak vs. 

Sizin gibi çomarların bu ülkede tam bir kontrol elde etmesi imkansız. Siz kuklalar gözden düştüğünde, aldığınız o miyarlarca dolar destek bitince çıktığınız deliklere döneceksiniz. Geriye ise ahlakı bozulmuş, kafası gidik, fakir ve köleleştirilmiş bir toplum kalacak. Elbette zaman içinde toparlayacağız çünkü biz bu hikayeleri tarihte de bol bol gördük yaşadık.



Son olarak merak edip de okumuyorsunuz ondan hatırlatmak da bize düşüyor O_o

                                                                                                                                
                                      
Yani diyor ki (ezkaza okusanız okuduğunuzu da anlayamıyorsunuz zira) oruç tutmayı beceremediğiniz halde tutacağım diye kasıp(elaleme gösteriş olsun diye) sağa sola saldırıp hatta yeri gelip onun bunun canına  kastedeceğinize fidye ödeyin(günde iki öğün bir fakiri doyuracak kadar para verin yahut doyurun fakiri, bu tutarı diyanet yayınlıyor her yıl).     
Diyanet fidye tutarı günlük 15TL idi. Yani 450TL ver fakire, sevap point kazanacağım diye günaha girme otur aşağı.                                                                                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)