17 Haziran 2017 Cumartesi

Kementle boğup boğaza atsanız da 1 ölüp 1000 diriliriz

Yok Nurgül iyi oynayamıyormuş yok bilmem neymiş deyü deyü Türk dizisi aşağılamalar efendime söylyim türlü sebeplerle bir beğenmemeler, izlemem ben onu demeler. Bugünlerde bize tarihin tekerrürünü kim hatırlatıyor böyle dev çakışlarla acaba? Sen hor görüyorsun ama o kelp izleyip izleyip köpürüyor. Ben de izleyip izleyip gülüyorum cehaletinde boğuluşuna. 



Birileri de Nef'i için der ki 4. Murat'ın dibinde geziyordu onunla alem yapıyordu bu ne perhiz ne lahana turşusu vs. Nef'i gördüğünü söyleyen halk ozanlardan. 2. Osman'ın katledilişi halkta (ki bunların ekserisi Türk olan halk oluyor) büyük tepki uyandırmıştı, senelerce de isyanlar sürdü.

2. Osman'ın yaşı çok küçüktü, artık lalası mı kafasını yıkar yoksa kendi kendine mi varmıştır bazı çıkarımlara bilinmez Osman öze dönmek isteyen bir padişahtır. Devletin siyasi ve askeri kanadını devşirmelerden kurtarmak, devlet anlayışını Türk devlet anlayışı eksenine çekmek ister. Türk bir kadınla evlenir vs. Ha bunlar siyasi bir takım komplolardır odur budur bilinmez ama neticede 2. Osman hiçbir padişahın katledilmediği şekilde ibret-i alem olsun diye aşağılanarak katledilir. Ondan sonra da hiçbir padişah Türklükten bahsetmez zaten.

Nef'i bu trajik vakayı deyişlerinde dile getirir. 4. Murat'ın 2. Osman'ın katledilişine bozulması malumdur ama onun derdi Türklük davası değil bir padişahın bu şekilde aşağılanarak katledilemeyeceği meselesidir. Velhasıl Nef'i 2.Osman'a desteğinden ötürü biraz da alemci olması ve alemleri de dili kıvrak insanlar şenlendireceğinden 4. Murat'ın meclislerine davet edilir. Aslında bir nevi meze olur yani.

Evet 4. Murat yobaz işler yapan ama aslında o işleri otoritesini sağlamlaştırmak için yapan özde alemcinin önde gideni bayrak sallayanı bir psikopat kişidir(ne kadar tanıdık). Nef'i de bu gitgide bozulan hastalıklı kişiyi sonunun ne olacağını bile bile hicveder sıklıkla.

Türklük davası yani Türklüğün muhafazası davası dünün meselesi değil yüzyılların meselesi. Solcusu liboşu çakma milliyetçisi dincisi ise bugünün figüranları. Dün de başka figüranlar Türk düşmanlarına hizmet etmekten başka bir şey yapmadıkları halde kendilerini bir nane sandılar. Ha çok mu matahız da ondan mı muhafaza ediyoruz Türklüğü? Evet matahız kardeşim. Kusura bakmayın ezikliklerinize müsamaha gösterdikçe azıtıyorsunuz gitgide, ondan artık gerçekleri yumuşatmak filan hepimize zarar artık.

Türkün tek bir pusulası vardır adalet. İşte herkese lazım olan da güya adalet isteyip adaleti bir türlü kavrayamayan yahut içselleştiremeyen kültürlerin, benliklerin abuklamaları değil bizzat bu kavramı iş edinmişlerin bakış açısı. O yüzden Türklük sadece Türklere değil herkese lazım bir şey. https://tr.wikipedia.org/wiki/Nef%27i


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)