1 Ağustos 2017 Salı

SANA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ARTI ALLAH BELANI VERSİN MEHMET GÖRMEZ

Dinle ilgili şeyi severim. 1) Allah belanı versin opsiyonu 2) Sana hakkımı helal etmiyorum opsiyonu. Mehmet Görmez'e benden 2'si bir yerde ^^ Fakat bu ikisi de aslında islamda yok. Ondan ötürü yaşasın Tengricilik ^^




Muhtemelen din fanatiği ama dinden haberi yok tabi. Zaten Mehmet Görmez de emeği geçen, emeğimin geçtiği daraltması kaşmış, sanki laikçi solcu gibi emek delisi bir haller. Ailenizin cüppelisi açıklasın tabi hemen mevzuyu(Evet ben?).

Öncelikle çok detaylandırılmış ve nasıl ele alınacağı anlatılmış olan kul hakkı mevzusu aslında Kuran'da doğrudan ele alınmamış, bunlar hadislerle ve yorumlarla şekillendirilmiş ki biliyoruz onların genel kabul görenleri peygamberin ölümünden en az 200 yıl sonra filan derlenmiş şeyler. Zaten Kuran da onun ölümünden sonra derlendi ya neyse(birbirini hükümsüz kılan, daha sonra değiştirilip detaylandırılan ayetler bunlara bağlı uygulamalar vs. çeşit çeşit. Mekke kafası başka savaşlar bitip de(Uhud'da 70 kişi ölmüş filan O_o) devlet kurulunca gelen Medine dönemi bambaşka. Bu arada ayetler iniş sırasında değil, karıştırmak için bir bahane de bulmuşlar ama hiçbir mantıklı mantığı yok denebilir. Açıkçası ekstra saçma olanlar(tüm zamanlara ve coğrafyalara hitap etmedikleri daha bir ortada olanlar araya katılmış olabilir diyebilirim bir kafir olarak). Hadislerin kaynağı olduğu iddia edilenler bile peygamberle çok kısa bir arada olmuş hatta hiç olmamış insanlar filan.

Kuran'da insanların haklarının yenmesi ile alakalı ayetler var ve bunların mühim mevzular olduğu özellikle belirtilmiş. Çoklukla yetim hakkından bahsedilmiş, darda olan yolda olan vs. tipler filan da öncelikli mesela(Bu yolculuk olayı çölden ötürüyse demek hep çok önemli zaten).

Hakimlere rüşvet verip başkalarının malına çöreklenmenin de altı çizilmiş, adil olmamakla insanların haklarını gaspetmekten de bahsedilmiş(ahan da buralar hep kamu görevlerini kötüye kullanan şerefsizler için, ben de kamuysam benim hakkım da var. Gerek vergimle gerek rant için kaçırılan huzurumla ha bir de dindarları dinden soğutuyorsunuz yani sorgulanamaz Allah'ın Allah olma hakkı da arada kaynadı? Sen tanrının kulunu niye kaçırtıyorsun lan?

Tabi o malum küçücük çocukların hakları zaten kaçtı hepinize. Yetim hakkı yemek en büyük günahlardan ve hadis filan değil gayet net.

Fakat kul hakkı çok mühimdir ha, hakkı olan helal etmezse şu olur bu olur helalleşmek şöyledir böyledir filan bunlar Kuran'da olan şeyler değil tamamen yorum. Hakkı olan karınca olsa dahi mahşerde hakkını alacak gibi şeyler var mesela. Ama görüldüğü üzere karar merci belli ve fakat kul hakkına Allah bile karışmıyor diyecek kadar coşkunlaşmış yorumlar var.

Ve fakat Görmez'cim eğer ki gerçekten inanıyorsan şirkçilik hiç sevmem ama dışarıdan görünen ve Kuran'da anlatılanlara bakılırsa senin ahiret fena. Ha içeride kalayım bir şeyleri düzeltirim belki filan deyip becerememişsindir bilemem ama görüldüğü kadarıyla cehennemin şampiyonlar ligi takımlarından birindeydin ve o takımdan jübile ile çıkaman haberin olsun :/


A'RAF-48: A’râftakiler, simalarından tanıdıkları birtakım adamlara da seslenir ve şöyle derler: “Ne çokluğunuz, ne de taslamakta olduğunuz kibir size bir yarar sağladı!”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)