3 Ağustos 2017 Perşembe

HER ŞEYİN YOBAZI OLUR BİLİMİN ÇOMARI YOBAZI OLMAZ MI? GDO VE ÖTESİ...

Doğada canlılar aynı habitatta eş zamanlı olmasa da birbirlerinden etkilenerek birlikte evrim geçiriyor. DNA'sı ile oynanmış gıdalarda ise insan eliyle bu evrim süresi aniden kısaltılırrken insana bu evrimi zorla dayatıyorlar. İnsan her naneyi yiyebildiği için hayatta kalma başarısı üst düzeyde olan bir hayvan olabilir ama herkes her naneyi yiyemiyor. Alerji denen bir şey var mesela.

Domatese alerji en yaygın alerjilerden, çünkü domates bizim buralara çok sonra gelmiş. Ben yiyemiyorum ve fakat bunlar ıslah adı altında hibrit meyve ve sebzeler üretiyorlar. Her şeyden önce yediğiniz şey tip olarak neye benzerse benzesin aslında başka bir şey ve siz ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.

Daha kullanılan hem de birileri yatlar katlar alsın diye aşırı ve çokça kullanılan tarım ilaçlarına, gübrelere ve antibiyotiklere gelmedik bile. Bilimci yobazlar da yetiştiriliyor maalesef ve insan hayatına ve kalitesine gaspı canhıraş savunuyor bu tellalar. Son zamanlardaki veganlık pompası da(ben vicdan olarak yanlarında olsam da) insanları etle besleme maliyetlerinin yüksek olması ve başka şeyleri pahallıya itelemek varken bununla uğraşmak istememeleri kaynaklı muhtemelen. Gerçi amino asitlerle oynayarak onun da sunisini üretiyorlar ama bir türlü iteleyemediler onu. İnsanlar isteyerek yemiyor araya katıştırayım dediklerinde de davalar açılıyor bilmem ne.

Diyorlar ki bu kadar insanı nasıl doyuracağız. Birincisi neden bu kadar insan var? Nüfus planlaması bu kadar kolayken bu normal mi? Neden insanları hamamböceği gibi üremeye teşvik edip duruyorsunuz acaba(!). İkincisi dayattığınız beslenme alışkanlıkları açıkça obeziteye teşvik ediyor.

Bir insanın günlük enerjisini alması o kadar da atla deve bir iş değil aslında. Yedikçe acıktıran muhteşem gıdalarınızla doymak bilmiyorlar. Glisemik indeks bilinci filan hak getire.

Daha da hava kirliliğine gelmedik hatta sürekli maruz kaldığımız olağanüstü radyasyonlara onlara bunlara. Mutant oluyorsunuz ey insanlık!

Açık söyleyeyim bunlardaki kafa şu, insan evrim geçirecek ve bunların dayattığı dünyaya uyumlu olabilenler ellerinde kalacak diğerlerine de ne olursa olsun artık kapitalizm ve şerefsizlik zayisi onlar da. Mağaradan indim şehre genetiği olan biri olarak ben de o zayilerden biriyim. Ne bağışıklık sistemi kaldı ne de alerjim olmayan doğru düzgün bir yiyecek. Fakat benim gibi bir tipin de dünyada ne işi varmış onu da çözemedimdi zaten O_o

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)