4 Mayıs 2017 Perşembe

Yapabilmek İçin Yıkmak

Twitter'dan ayağımı kestiler ama önceki bir zamanda bir yumurta kafa küreselcilerle ilgili yazımın linkine cevap yazıp "seni evet demeye ikna edecek tek kişiyim" yazmıştı. Anlayamıyorlar işte. Sadece niyetler değil yöntemler de sorgulanmalı. Belki bunu diktatör yapıp sonra idamı çıkartıp asarız yea denmiş ve ikna edilmişsinizdir? Velhasıl benim gözümde hala beş para etmez gerizekalılarsınız? Yahut aklınızda başka her ne varsa da. Bunlar akılcıl da değil insani de.

İnsanlığın bu bakış açılarından temizlenmesi gerek. Bütün sorunlar bu şapşal, sinsi, ve saçma sapan bakış açılarından çıkıyor zaten. Bir şeyi yıkmanız gerekiyorsa üstüne bir şey inşa edebilecek şekilde yıkmalısınız. Ancak o zaman yıkmanızın anlamlı bir sebebi var demektir.

Zaten bilerek bu şekilde yıkmaya yönlendiriyorlar sizleri. İlerde kullanacakları yeni trajik hikayeleri, yeni gerizekalı kuklaları olsun diye.

Bütün bu gereksiz trajediler sırf ruh hastası oldukları için mi oluyor sanıyorsunuz? Ruh hastası olmaları onlara planlar yaptıran şey elbet. Ve evet belki de sadist sübyancı kafaları derileri kimyasal silahlarla yanmış yahut tecavüze uğrayıp katledilmiş çocukların fotoğraflarına bakarken haz alıyor. Ama onların önceliği insanları kin ve intikam döngüsünde tutabilmek. Bir sabah uyanıp ya biz mal mıyız, neden birbirimizin canını böyle vahşice yakıyoruz demeyin diye de her sabah birileri tecavüzüne, ölümüne, sakat kalmasına uyanıyor. Çünkü bir gün bile boş kalsanız belki sorgulamaya başlayacaksınız. Sadece sorgulamayı düşünmeniz bile büyük tehlike. O yüzden travma sürekliliği şart. Ya birileri katledilecek ya da katliamlar sık sık hatırlatılacak. Ve böylece kan akmaya devam edecek.

Zaten büyük bir çoğunluk mümkün olduğunca kendi basit zavallı hayatında tüketim manyaklığı döngüsünde otistik gibi yaşıyor. Ama herkes otistik gibi yaşarsa o zaman çatışma nasıl çıkacak? O yüzden bir kısım kişi ise güya duyar gösteriyor ama bunlar da mümkün olduğunca gerizekalılar arasından seçiliyor ki oradan da gerçek bir isyan çıkmasın. Çünkü o da ayrı sıkıntı olur. İşte yaptıkları tek şey bu dengeyi tutturmak. Bu kadar çok gerizekalı varken o dengeyi tuturmak da öyle zor bir iş değil elbet.

Korku imparatorları düşman olarak birbirinizi işaret etmenizi sağlayıp oturdukları yerden gülerek sizi izliyor. Kaynak yetersizliklerini, çıkar çatışmalarını akılcı yöntemlerle çözemedikleri ve açgözlülükten kurtulamadıkları sürece insanlar birbirine elbette düşman olacak. Ama illa bir şeyi yıkmak istiyorsanız önce o oturdukları yerden sizi izleyenlerin köpeklerini(onların kimler olduğu gayet açık seçik ortada) sonra da o şerefsizleri(e herhalde bunlar da belli?) yıkın. Yıkın ki elinizde üstüne bir şeyler inşa edebileceğiniz bir şeyler kalabilsin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)