26 Mayıs 2017 Cuma

Tanrı kompleksi, İsa sendromu ve Koyunluğu Seçenler

İnsanları farklı konularda farklı farklı kategorize edebiliriz. "Beni kategorize etme" diyenleri boşver. Onlar da ezik gerizekalılar işte. Algı kategorizasyonu ister. Kategorizasyonu sunamadığun algı ile hiçbir şey yapamazsın. O hale gerizekalılık diyoruz. Yahut delilik. Delilik çok havalı bir şey değil. Gerizekalılık ne kadar havalıysa delilik de o kadar havalı işte.

Bugün insanları hayatımızı rezil eden insanlar olarak kategorize edeceğiz. Hayır bayık aşk hikayelerinizdeki o "insafsız" eski sevgili değil konumuz. Genel olarak. Yeryüzünü çekilmez kılan kişi ve gruplar olarak. Tanrılarınızın bela olarak yolladığı yahut lanetlediği tipler olarak.

Üç tip manyak vardır. Bunlardan en tehlikeli olanı; Tanrı kompleksi sahibi ezikler. Bunlardaki eziklik seviyesi o kadar yüksektir ki bunu uydurulmuş tanrı kavramından başka bir şey ikame edemez. İçten içe ne olduklarını bilirler ve bunu öyle bir redderler ki bir bakmışsın kendini tanrı ilan ediyor. Yani öyle güçlüdür ki seni cezalandırabilir, seni ödüllendirebilir. Seni onun hoşnut olacağı şekle şemale sokmak için her türlü imkanı kullanmakta özgürdür ve sense sadece zavallı bir oyuncaksındır. Önemsiz bir detaysın ama en büyük hobisisin aynı zamanda(!). Kötülüğün doyma noktası(vicdan) nedir bilmezler. Otokontrolleri olmadığı gibi kontrolü kimseye bırakmamak gibi enteresan bir kontrolsüzlük manyaklıkları vardır. Bunları eskiden asıyorlardı yahut kurşuna diziyorlardı vs. Bazen tek çözüm sorunun kaynağını ortadan kaldırmaktır :/

İsa sendromu sahipleri; Bunlara sorarsan bunların her biri birer aziz/azizedir. Şifacıdır. Yoda kadar bilgedir. Ne bileyim tanrının eli olmadı ayağı, peygamberin kuşağı, Marx'ın sakalı... Adını hiçbir yerde duymadığınız bir tanrıçanın dostu, hizmetkarı, kanı... Bir şeydir bunlar. Kesinlikle dolandırıcı olanlardan bahsetmiyorum. Onlar demin bahsettiğim manyaklar. Bu bahsettiklerim bu saydığım şeylerden biri veya bir kaçı olduğundan son derece emin tipler. Biz bunları zinhar kavrayamayız. Kurtarıcımız yahut kahramanımız olarak alıp kabul edip bu gerçekliğe doğrudan iman etmeliyiz. Yoksa üzülürler. Küserler. Çirkefleşirler(ama çok büyük asalet içinde çirkefleşirler mesela pasif agresyon, mesela molotoflu O_o). Bunlar tanrı kompleksi sahibi tiplerin etkisi altında kalmaya inanılmaz eğilimlidirler(İsa sendromu dedik ya?). Herkesi iyileştirebilir, herkese ve evrene çeki düzen verebilirler. Veremiyorlarsa bu kesinlikle biz zavallı muhtaçların acizliğindendir. Ya cahilizdir ya gönül gözümüz veya göt çakramız filan kapalıdır. Sıkıntı muhakkak bizdedir yani. Oysa onlar pek çok konuda bize yol göstermek için orada hazır ve nazırlar. Tanrı kompleksi sahibi şeytanların uşağı olup ortalığın götüne koysalar da niyetleri iyidir ve asla hiçbir kötü sonuçtan mesul değildirler. Hallelujah be canım o zaman.

Koyunluğu seçenler. Valla bunlar en rahatı aslında. Ama ne kadar süre rahat? Kafasına nükleer bomba düşene kadar filan. Bu diğer manyaklar neden bu kadar manyaklık yapabiliyor? Ahan da bunların sayesinde. Çünkü bunlar düşünmez. Neden düşünsün? Nasılsa birileri düşünüyor. Neden karar alsın, neden sorumluluk alsın, kim uğraşacak tüm bunlarla? Koyunlar uğraşmayacak tabi. Onlar kaderlerini ve götlerini çoktan birilerinin avucuna bırakmış. Kısmet artık.

Hiçbir manyak grubuna dahil olmayan yoldaşlar. Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun. Hak ettik mi tüm bu manyakları ve manyaklıkları? Sanmıyorum yea, ne yapmış olabiliriz ki? Ne bileyim en az üç evren yok etmiş filan olmalıyız. Öyle bir gücümüz vardıysa buraya nasıl düştük amk? Yoktur öyle bir şey. Olmuşa yapacak bir şey yok zaten, şu aşamada önemli olan manyakları kategorize etmek, böylece onları görünce hemen tanıyabileceğiz ve manyaklık çeşitlerine göre gerekli önlemleri alabileceğiz. Manyaklarla nasıl başa çıkılır kısmını (eğer bir şey bulabilirsem) daha sonra ekleyeceğim. Olmadı yorumlarla siz ekleyin. Dernekleşip dayanışalım arkadaşlar. Tşkrlr.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)