8 Temmuz 2008 Salı

Deep and deeper impact

Sene 2008. Eşşek kadar bir meteor geçimini muzdan sağlayan bir cumhuriyetin üzerine doğru gelmekte. Halk derhal 2,75'e bölünüyor. Sağcılar, solcular ve çingeneler.



Sağcıların her zaman olduğu gibi bu işi dua yahut damarlarındaki asil kanla halledebileceklerine dair inançları tam. Bir kısmı da bütün vatandaşlar bir araya gelip üflersek meteoru geri püskürtebiliriz filan diyor.



Solcular daha enteresan. Anında 35 ayrı görüş ortaya atabiliyorlar. Bir kısmı bilimsel çözümler üretmeye çabalarken kalanların arasında, gelen meteordaki yaşam formu olasılıklarının yok edilmesinin ne denli etik olabileceği ile ilgili çok deep görüşleri tartışanlar var ve bunlar boşa beleşe geçirdikleri zamanın farkında değil.



.75'lik çingeneler şu olsun bu olsun diye görüş beyan etmedikleri gibi daha hala vur patlasın çal oynasın kendi kendilerine takılıyorlar.



Meteor geliyor. Meteor gözlemleniyor. Hakkında yazılar yazılıyor, fotoğrafları çekiliyor, hatta görüntüsü elde ediliyor. Ölçülüyor, biçiliyor. Ebatları ve vereceği hasar hesaplanıyor.



İktidardaki sağcılar çözüm üretecek gibi gözükmüyor. Aslında iktidara gelmesinin sebebi meteor geliyor diye milletin ortasında ağlayıp zırlayan bir adam ve onun hayır dualarına olan inanç. Lakin avizeler mavizeler eksik diye toplanan para meteora çözüm olmuyor. Bu sefer iktidar, meteordan kurtulma tekniği olarak hep beraber üflemeyi öneren sağcıları meteordan sorumlu tutmaya başlıyor. Her şeyi yaratan olağanüstü güçlere sahip biri olduğuna göre bu meseleyi yaratan kötücül güçler de olmalı. Ve bu güç muhtemelen halkın beraberliği ve birliğinden nemalanan siyasi görüşündü .Evet bu meteor birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günlerin tahsisi için üretilen bir meteor olmalı. Bu güçlü iddialar üzerine hemen bir yasadışı meteor imalatı ve ithalatı suçlarının soruşturulmasından sorumlu, enteresan yetkilerle donatılmış birini atadılar bu işe.



Yasadışı meteor imalatı ve ithalatı soruşturmaları günlüğü,

x tarih y saat: Bu gün kral hazretleri bana bir tespih verdi ve "ya kulum ahanda bu tespihteki boncuklar gibi diz ipe şunları" dedi. Şunlar kim tam anlamadım ama "gugıl diye bişiy var, içinde her bişi var" dediydi yiğen. Akşam okuldan gelsin birlikte bakıcaz.


x tarih y saat+5: Edepsiz yiğenim iffetsiz kadınların oralarını buralarını gösterdiği sitelerde gezdirip sözümona eğlendi kendince benle. Hodjaefendinin okularından birine yollamak farz oldu bu zındığı. Neyse kral hazretlerinin hoşlaşmadığı isimlerden bi kaçını çağırttım getiriyorlar akşamdan. Sorgu sual yapalım, buluruz bişiler artık.

Soruşturma tutanakları:

-Yaptığınız alışveriş listesinde domuz eti ihtiva ettiğinden şüphelendiğimiz yiyeceklere rastladık. Domuz eti tüketmeyen %99'luk müslüman kesimi domuz eti yemeye teşvik ederek halkı günaha sokup yoldan çıkartmak suretiyle darbe girişimi mi yapmaya çalıştınız?

-Ne gibi?

***

-Bim'den alışveriş yapmıyorsunuz. Hükümetin yakın durduğu işletmelerle bir sorununuz mu var? Bu işletmelerin kazancını sekteye uğratıp hükümeti finanse etmelerini engellerken bir yandan da migrostan aldığınız temizlik malzemeleriyle ev yapımı bomba yapmaya mı çalıştınız?

-Ben boşları almaya geldiydim.

***

-Elektrik faturalarınız düşük. Kendi nükleer enerjinizi mi üretiyorsunuz?

-Yok artık.

***

-Evinizde isviçre çakısı bulduk. Örgütün parası İsviçre'deki gizli banka hesaplarında mı?Hesap kimin adına açıldı?

-Ebenin.

-Eben kim? Örgüt lideri mi?

***

-Feysbukta "yüzyılın lideri garfiıld" grubuna katılmışsın. Garfiıld kim? Örgütü yabancı kaynaklar mı finanse ediyor? Rus ajanı mı bu adam?Amerikan olamaz onlar bizden.

-Garfield paravan. Asıl lider Şirin baba.

-Telli baba da işin içinde mi?Hiç beklemezdim.

***

-Meteoru kime yaptırdınız?

-Made in china anam.

.

.

.

a034v tarih h45 saat: Uzun araştırmalar sonucu nihayet sonuca vardım. Meteor ruslar tarafından çinlilere yaptırılmış ve içimizdeki bir çok irlandalı tarafından yurda sokulmak üzre uzaya postalanmış. Vay şerefsizler!

Bütün gazeteler yazmış olanı biteni. Halkın biraz kafası karışmış. Zira düne kadar dağ kart kurtları ülkeyi bölecek diye dağlara kendini vuran yiğitler birden rus ajanı ve meteor rampası filan gibi bişiyler olmuşlar. Ama her zaman olduğu gibi "dün dünmüş bu gün de bugün". Bu düsturla devam etmiş yoluna bir çoğu. Dağ kart kurtları pek sevinmiş bu işe. "Hah" demişler "biz de kahraman olduk öyleyse." Solcular yine bir sürü şey eveleyip gevelemişler. Zikleyen olmamış her zamanki gibi. Zira adamlar birbirlerini siklemezken diğerleri hiç ziklemez doğal olarak. "Bir araya gelip zıplasak deprem olur" diyenlerse travma geçirmiş, oha filan olmuş.

Aslında bu halk bir türlü anlamazmış. Her 20 yılda bir bu hikaye uydurulurmuş. Güya Meteor bir kışın gelirmiş, bir kanlı bir kansız. Meteor gelecek, meteor gelecek diyen her kıyamet habercisini peygamber sanmasalar, belki de suları boksuz, ekmekleri katıklı, çayları da şekerli olurmuş.

-Seylan çayı bulduk evinizde. Yasadışı çay kaçakçılığıyla örgütü finanse mi ediyorsunuz?


2 yorum:

  1. himmm guzel, ulu manitu sizi korusun.

    YanıtlaSil
  2. Koruma işi yalnızca Ulu Manitu'yla sınırlı kalmasın. Gök Tengri, Buddha, Zerdüşt, Lord of The Flies ve Lilith de seni korusun! Amen!



    N.B. Koruma isteyip istemediğini sormadan, kafamıza göre korunmanı dilemişiz ya; sürç-i lisân ettikse affola!

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)