29 Temmuz 2008 Salı

Alacakaranlıklar ülkesi

Başkalarının sınırlarını çizdiği bir özgürlüğe boyun eğen insanların kendini özgür sanması ne kadar patetik.

Hangi özgürlük kardeşim! Bak şimdi gık desem ki diyecek neler var aslında, halkı kin ve düşmanlığa teşvikten alır götürürler adamı. Yahu halk da ne halkmış be iki gıt gıt huooop alıp baltaları birbirine darp ediyorlar. Kusura bakmayın ama adamların beyinsizliğinin diyetini hep ben mi ödeyeceğim. Varlığı ispatlanmayan olaylar, iddialar ve yalanlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk deseniz bi derece. Hadi işin içinde dolandırıcılık var. Cuma günü toplayın o sizin güzel mantalitenizle madem bi zahmet ne kadar vaaz veren adam varsa. Hayatları "onlar cehennemlik, bunlar cennetlik. En bi kral sizsiniz, onlara hadlerini bildiriniz" diyen adamdan kral bölücü yok bence.

Ama kutsal die bişi var tabe. Misal analar kutsal. Orgazm olmadan seks yapmayı başaran ve 9 ay sonra o küçük kaygan delikten yediği golü kaleye girdikten sonra dışarı çelen kaleci olabiliyorsan helal sana. Artık sana küfür edildi mi bilki çocuğun cezai indirimli cinayet işliyebiliyor. Öyle bir münevver bilmem nesin yani. Şimdi anaya laf yok, dine laf yok, devlet hakkında zaten konuşamazsın, tayyip ohooo kutsal emanet, ordu gözbebeğimiz, sus otur aşağıya yersin şamarı.

Ulen taşakoğlanına dönmüşüz lem. Böyle bir birlik ve bütünlük koruma ve devletin bekası zor güzel kardeşim. Senin o devlet dediğin eşek olur, bi gün biri sürer bi gün ötekisi. Bi gün onun şamaroğlanı oluruz bi gün başkasının. Bi gün o fişler bizi, bi gün başkası. Bi gün kanaryada tatil yaparlar bizden cukkaladıkları parayla bi gün kuveytte. Şekli değişir hep ama içerik aynı kalır. Götünden kan alırlar adamın yeri gelir. Bi o ondan alır, bi bu bundan. Siktiminin salak ülkelerinde olur bu. Az gelişmiş mal ülkelerde.

Birileri Tutsi olurlar bi gün, bi gün yahudi ya da zenci. Hep ezilmişi oynarlar, önce bize bunu bunu yaptılar diye dertlenir, serzenişte bulunur, şikayet ederler sonra atmaca kesilir biz var ya biz ödeditiriz biz bunu derler. Hem ezik hem aslan parçası. Böle de oksimorondurlar. Sonra Atatürk'e bok atarlar. Adam bi gün de ağlanmamıştır. Böle böle gelişti olaylar, böle böle yaptık, bundan sonra böle böle şeyler olmaz umarız. Budur dediği hepitopu. Ezik piçler. Ülkenin kutsal anasıyla cimanın önünü açan tabii ki insanlar. Hani cahil bırakıldıkları iddia edilenler. Ya cahil olsa ne yazar. Herif malı götürmeye odaklanmış. Öle entelektüel kaygıları sen zaten öğretemezsin.

Olacak olan adam dağın başında mum ışığında elindeki tek kitabı binbeş yüz kez okur.Bilmemkaç kilometre yol teper okula gidecem diye karda kışta. Tutamazsın olacak adamı. Ha olmayacak adamı da işte ite kaka adam etmeye çalışırsın. Doktoro bile yapar da gider siktiminin partilerine oy verir bi de avukatı kesilir o parti görünümlü tarikatın, köpeği olur itin kopuğun. Bu adamları hiç okutmayın zaten bence. Harcanan emek israf. Faydası yok zararı var. Gittikçe kötü bi kabusa benzeyen ülkede herkes özgürlüğü kafasına göre resmediyor. Edin tabe hani özgür olsak kafana göre çiz ama benim özgürlük resmimi sen çizemezsin arkadaşım. Sen zate daha çöp adam çizemeyen yetenek yoksunu beyninle bi skim çizemezsin. Anca başkalarının eline tutuşturduğu çizimlerin karbon kopyasına dayatırsın.

Bu gün yine terör deniyor, şu bu deniyor. Çok pardon ama bu ülkede insandan ucuz şey yok. İngilterede metroyu patlatırsan olay olur. İnsana sıkıysa kıymet verme orada. Adamın aklını alırlar. Baskı da olur, protesto da, alaşağı da edilir yeri gelir en güçlü otorite. Halkın güvenliğinden sorumlu adama da hesap sorulur bir bir. Kimse de demez kör talih. Kimse olayı bir kısım şerefisizin marifetiymiş gibi değerlendirip, misal olay yerine gelmiş başbakanı alkışlamaz. Lan adam sanki tabutu omuzladı da sen ben gibi biri işte. Çok müteessir. Vay vay. Treni de raydan hep makinistler çıkartıyor.

Güngören'de, o gece orada olanlar cehennemi gördü. Onlar sadece yaz akşamında yürüyüş yapmak, dondurma yemek ve vitrin bakmak gibi zevkleri olabilen insanlardı. Jipiyle trafik terörü yaratan, haftasonu Paris'e alışverişe uçanlar değil. Fırsatları olsa onlar da öyle olurdu belki ama bilemeyiz. İlk patlamada kaçmak yerine yardıma koşmayı tercih ettiklerine göre o kadar da fena insanlar da değiller hani.
Neden ekonomik ve sosyal statülerinden bahsediyorum. Çünkü onların gücü yok. Onlar sadece akşam haberlerini izleyen insanlara en fazla bir kaç damla gözyaşı döktürebilecek, olmadı küfür ettirecek kişiler. Ölümleri sükunetle karşılanmalı. Kimse bu olaydan fazla bahsetmemeli. Yoksa kargaşa çıkar. Bakın bu devlet politikasıymış. Teröriste istediğini vermemek için. Halkın korku ile sindirilmemesi için. Onun için pek çok kanal normal yayın akışına devam etti. Ancak haber kanallarında an ve an olan biteni takip edebildik. İdeal vatandaş bu olanlara sırtını dönüp, saçma sapan olduğu halde binbeş yüz çeşidi çekilmekte olan dizi ve eğlence programlarını izlemeli ve çekirdeğini çıtlatmalı. Aslında matrix'te uyutulan insanlar ne kadar da ideal bir toplummuş di mi?
Şöyle bir hava yaratılmaya çalışılıyor ısrarla. Pkk intikam alıp bir köşede zevken çıldırmasın, halkımız da kürtlere düşman kesilmesin. Hep iyi niyet var yani sükunete davette.
Güzel kardeşim. Bu canice katliamı kim yaptı bilmiyorum. Ama bu ülkede dedim ya en ucuz şey bu kendi halinde olan insanlarımızın canları. Bu insanları öldürmenin kime faydası var düşünüyorum. Milliyetçilik şahlanacak diyorsun misal ki ne canlar kaybediyoruz üç gün sonra hatırlayan yok. Yani şöyle bir işadamı olsa misal hiç unutturulmuyor da otobüs yanıyor bir türlü hatırlayan çıkmıyor. Anca ateşin düştüğü yer hala küllü.
Neden acaba hedef kitle belli bir siyasi ya da ekonomik gücü olmayan, ve Türkiye'de her nanenin artık olağan karşılandığını da düşünürsek yaratabileceği etki ve tepkinin az olduğu insanlardan mütevellit. İki gün manşet üçüncü gün holivud yıldızının ikiz bebekleri. Nasıl iş bu?
Bunun hesabı sorulmalı deniyor. Hep bombayı çekenden bahsediyorlar tabi. O bombacı kim bilemiyoruz elbet. Yani teknoloji çok ilerledi, artık bi köşede burnunu karıştırırken bile kameraya alınabilirsin ama bakkalda satılmadığı halde bir patlayıcının kimler tarafından kimlere sağlandığı, o kimlerin neye ve niye hizmet ettiği bulunamıyor.

Bilgi kirliliği, aldatmaca, kumpas... çözmek zor şu bu diyorlar. Bu sıradan vatandaşlar için geçerlidir. Bana gelip gel çöz şu hadiseyi desen ben söylerim sana bunları. Sen o işin başında olan adamsan diyemezsin bunu. Üstelik terzi filan da değilsin. Can emanet etmişler sana, bordrolu memurluk değil bu, yazman şu bu değilsin. Önemli bir görevi ben beceririm diye işgal ediyorsun. Ama görüyoruz ki Türkiye'de insanların tek işi yalakalık ile bulunduğu mevkiye mümkün olduğunca uzun süre yapışmak. Ha bi de ben yapmadım, o yapmadı, bu yapmadı, miki yaptı formülünüz var tabi. Doğal gaz boruları kıçınıza girsin e mi?

Halkın suçu şu. Halk maalesef verilen uyku haplarını kuzu gibi alıp uyumakla suçlu. Hesap sormadığımız, pasif takıldığımız sürece bir gün biz de kuşumuza yem almak için yola koyulup bir daha dönemeyebiliriz. Şimdi bunu dedim ya, halkı kin nefret cart curt terör örgütü üyesi fırt pırt diye uzayan bir iddianamenin muhatabı olabilirim. Olabilirim çünkü kimse kılını kıpırdatıp da "yahu sen manyak mısın, bela mısın?" demez bu iddianameyi hazırlayana. Demez çünkü f tipinden yaşayan ölülerin çıktığını görüyor, yalakalık yapmazsa işini kaybedeceğinden emin, günün trendine göre bazen cuma namazlarını kaçırmıyor bazen kişisel gelişim kurslarına katılıyor. Türban veya tayyör giyiyor. Çünkü korkağız ve bakmıyoruz, gözümüzü açmamız için birilerinin yanıbaşımızda kolu bacağı kopmalı illa. O vakitte de psikolojik olarak çöküntü geçiriyoruz ve bütün düşünce sistemimiz imha oluveriyor.

Aklı başında kaç insan kaldı bu ülkede gerçekten merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)