1 Nisan 2017 Cumartesi

Temel Vatandaşlık Bilgisi: Devlet Bir Nedir? Neden Tarafsız Olmalıdır?

Ahmet Necdet Sezer'in tarafsızlığını tartışmaya açmışlar. Tarafı devletti. Devlet Anayasa'dan ibarettir. Devletin kurucu lideri Atatürk'tür. Siz tarafsızlığı yeri geldiğinde Arapçı götü, Kürt götü yalamak olmadı liboşçuluk solculuk oynamak tutmazsa Türkçü kesilmek sanıyorsanız?

Tarafsızlık bütün bu kesimlerin olduğunu bilmek ama onlara eşit mesafede durup vatandaşlık hakları dahilinde medenice yaşamalarını sağlamak.

Atatürk'ün ilkelerine bağlı olmak ne Atatürk'le bağını epey bir koparmış CHP'den yana olmak ne de Atatürkçü diye birini kayırmak değil.

Görevi süresince de böyle bir şey asla yapmadı zaten. Atatürk'ün kurduğu devleti beğenmeyebilirsin. Değiştirmek için yasal haklarını kullan. Eğer ki yasal yollardan insanları ikna edemeyip yasal olmayan yollara başvurup bir işe kalkışıyorsan bu bildiğimiz vatan hainliği oluyor.

Ben bugün vatanseverim, yarın İngiliz planları tutarsa ben de vatan haini olabilirim. Devleti meşru saymama hakkı saklıdır. Ne olduğunu bil. Ama unutulmaması gerekiyor ki Atatürk bir Türk ırkçısı olarak doğal yollardan hümanist bir insandı. Herkesi düşünerek kurdu bu devleti. Ondan sonra herkesi düşünen, düşünse de bunun için bir şeyler yapabilen lider gelemedi maalesef. Bu her şeyden önce bizim basiretsizliğimiz.

Dağ başındaki köylere kadar gidip onları medeniyetle tanıştırıp onlara yeni dünyaların kapılarını açmaya çalışan insana nankörlük yapılıyor. O nankörlüğün acı meyvelerini yiyoruz şu an. Sizlere daha iyinin daha güzelin hayalini kurun dedi sizse başkalarının hayallerine kapıldınız.

Kendi hayallerini kendileri kurmayan insanlar şu an başkalarının hayalindeki cehennemi yaşıyor. Daha da yaşayacak. Kolay bitmeyecek bu iş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)