8 Mart 2017 Çarşamba

CEHALETLE SAVAŞIYORUM AYAĞINA CAHİLCE PROPAGANDA YAPMAK


Her kesimin kullandığı bir kirli düşünce yayma yöntemi var maalesef. Okuyarak, konuşarak, tartışarak, uzlaşarak ilerlemenin önünü kesen objektiflikle bağını tamamen koparmış ve saldırgan propaganda.

Bu yazıda örneğimiz(adaletlice olmasına çaba gösterip her kesime eşit dalmak düsturu ile) ateistlerin dinlere ki Türkiye'de bu islam oluyor ekseri, fütursuzca saldırdığı çeşitli konular. Propaganda yöntemi diğer kesimlerde de sıklıkla rastlandığı gibi tipiktir. Bir ayet alınır, meal hangi kalitede yahut düzgün bir meal mi, bu ayetin önü arkası ne, konu ne bakılmaz dan dan dan işte dininiz bunu diyor deyip bomba salınır ortaya ve internette gezer durur o görsel yahut yazı vs. Misal bugün rastladığım üzere 8 Mart vesilesi ile kadınlara cennette hiçbir şey vadedilmemiştir görseli buna erkeğe 72 huri ve 72 huri ve gılman verilecektir diye de eklenmiş yazıyla.


Bu tip propagandalar cehaleti yayar ancak. Cehalet iyi bir şey değildir. Karıncanın hakkı bile verilecek denilmektedir hatta. Kadınların erkeklerden ayrı tutulmadığına dair bir ayet.


Ha tabi diğer ayetler, farklı tutulmalarına dair özel belirteçler yok mu? Var. Misal kadınlara Nuri yok belli ki. Kadınlara ne bu dünyada ne öte dünyada yağmurlu havada su yok O_o Ama kadına cennet yok yahut kadınlara cennette hiçbir şey yok tamamen gerçek dışı bir iddia ve okumaya üşenen bir milletin de çok rahat cahilce fikirlere kapılmasına, bilmediğini bilmesini sanmasına sebep olacak bir propaganda bu.


Bir şeyi beğenmeyerek dahi ele alırken onu çöpe atmadan önce güzel olan şeylerini ayıklayıp muhafaza etmekte fayda var. Hemen her şeyin içinde iyi ve işe yarar kötü ve zararlı bir şeyler var. Kusursuz hiçbir sistem önerisi yok. Olsa zaten herkesçe kabul görür. Olay bu ayıklama işi. İnsanlık ancak bu şekilde ilerleyebilir zira herkes kendi aklınca ya da anladığı şekliyle bir takım katkılar sunmuş. Her kim sunmuşsa olursa olsun. Diğerlerinde de bu kusursuzluk iddiaları oluyor ama dindar olayı kutsala bağlayıp konuyu tamamen kapatıyor. Oysa dindarların kusursuzluk iddiası da kendi içinde çelişiyor zira Kuran'da da biz sürekli mesaj yolluyoruz ama paso o mesajları bozup yoldan çıkıyorsunuz diyor.

Muhammed'in gönderilmiş olan ve bir daha da asla halefinin gelmeyeceği son peygamber olduğu iddiası da muğlak zira tebliğ görevi verilmiş son gelen peygamber deniyor, en son bunu gönderdik anlamı çıkabiliyor mesela. Daha da mesaj yollamayız da yok. Dogma kafası sorgulamıyor. Misal Muhammed döneminde yazılı bir kitap yok ortada. Ve o ölünce herkes birbirine giriyor halifelere suikast vs. Şu an eldeki metnin hiç bozulmamış olduğu iddiası bile son derece şüpheli. Üste bir de yorumlar hadisler atmasyonlar neyin kafasını yaşıyorlar hiç belli değil.

Hukukta kanunun lafzı ve ruhu diye bir konu vardır. Aynı şey Kuran için de geçerli. Hikayeyi bir bütün olarak ele alıp ruhunu anlamalı.

Mesela cihat meselesi. Kanlı kanlı ayetler dan dan konuyor. Bakın savunmak için demiyorum zaten ateistim ve dinden hiç de hoşlanmıyorum. Semavi dinler diye de anılan dinlerde hikaye insanlığın yaratılışından itibaren başlıyor ve sadece devam kitapları yok binlerce belki daha fazla nebi olan olmayan bilmem ne olup mesaj alan var.

Cİhat mevzusu görünen o ki şöyle başlıyor; meşhur Musa ve tayfası türlü eziyetlere uğrayınca insanlar tanrıya öldürmeyeceksin dedin ama bunlar bizim ebemizi sikiyor diye dert yanıyor. Böyle tanrıyla pazarlıklar talepler filan var yani hikaye kalitesi çok yüksek değil gerçi hitap edilen kitleler Şekspir hayranı değil tabi. Yine de Kuran'ın şiirsel bir dili var. Günlük Arapça ile alakasız vs. Çok laf bol yalan pek moda o coğrafyada zaten malumunuz. Tanrı da bunlara diyor ki tamam kadınlar çocuklar vs.'leri koruyasınız diye farz kılacam ödül de verecem ama savaşmaktan kaçmayın sonra ashjsdkjflg... Hatta ve tabi büyük kısmı söylediğimiz gibi kaçtılar diye sitem ediyor tanrı bu kısımda filan. Ya tamam ibret alayım da yani bu nasıl bi hikaye?!?

Velhasıl özetle islam aslında tebliğ ile yayılması gereken, dünyaya dirlik düzen insanlara aydınlanma ve huzur getirmesi için yol gösteren bir tanrı mesajı. Cihatsa müslümanlara eziyet edenlere, onları sürmeye çalışanlara karşı farz kılınmış(bunu da insanlar talep etmiş!). İşte ondan sürekli mağdura yatıyorlar. Yani kesmeye doğramaya yağmaya bir bahane arıyorlar. O bahaneleri de kendileri yaratıyorlar. Gavurların yol göstermeleriyle hatta. Oysa:


:

Diyecek ki türban taktırmadı dinimi yaşatmadı zulmetti yoksa saldıramaz. Oysa Türkler kimsenin giyimine karışmaz ama devlet ele geçirilirse? Bunlar yüksek ihtimal bilinçli olarak sağ iktidarlar, NATO askerleri otlar boklar eliyle yapıldı. Sırf bu bahaneyle Türk Devleti'ne saldırılsın diye. Yoksa benim milletim sizin hayvan gibi yaşama sevdanıza ancak acır sonra da döner götünü gider kendi hayatını yaşar sikine de takmaz seni zaten.

Şeriatla yönetilmiyormuş valla Kuran'da hukuk işleri gayet sade. Kısas diyor, sonrasında da zaten mahşer günü ve ahiret işlemleri vs. var. Sen kısas için devlete mi muhtaçsın? Yakınını öldüreni git öldür madem? Halihazırda yıllardır yapıyolar zaten bunu. Kan davası sik sok hayvan gibi yaşıyorlar 4 karı 10 karı namaz niyazın her şeyini bu ülkede ona göre yaşayarak yapabiliyorsun. Ama ceza almak istemiyor piç. Hatta küçücük çocuğa işini gördürüp daha dünyayı anlayamadan katil yapabiliyor evladını. Şeriat istiyormuş. O kısası da nasıl götlerinden anladılarsa katili bulamıyor katilin yakınını öldürüyor bilmem ne lan o masumun nalakası var konuyla? Sizlerin tek derdi yaya yaya hayvan gibi leş leş yaşamak. Tanrınızın sıklıkla çok tiksindiğini belirttiği insan modeli sizler oluyorsunuz.

Geceleri uyumadan önce inş tanrı yoktur diye ateizm tanısına dua etmenizde fayda var bence zira sonunuz hiç hayırlı görünmüyor islam mantığına göre.

Cehalet her kesimin önünde tuzak. Bu tuzaklardan ancak okuyan ve araştıran insanlar kaçabilir. Ha benim hiç kitap okumaya vaktim yok cnm yea diyorsan da en azından Feys'te Twitter'da vs.'de önüne düşen her yazıya bilhassa propaganda formatında olduğu çok belli yazıya mal bulmuş mağribi gibi atlama.

"Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır" Lao Tsu

Ve hepimiz cahiliz aslında.

Ben de cüppeli gibi yütüb'de anlatacam yakında bunları. Sonra bişiler de satarım bakarsın. Beyin açan Tibet böğürtleni tohumu filan O_o








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)