7 Mart 2017 Salı

ARADIĞINI BULDUN MU SANDIN EY İNSANLIK?

Tarih boyunca tamamen "şeytani" olan hiçbir görüş çıkış noktasından itibaren genel kabul görmemiştir. Mesela satanizm. Taliplisi azdır hep. Fakat hemen her görüş iblis tipler tarafından entropiye tabi tutulup başka yerlere çekilip başka amaçlar için kullanılmıştır.

Adam Smith günümüz vahşi kapitalizmini görse kafayı yerdi. O sadece dinozorca ekonomiyi yönlendiren faşist monarşik ortama antitez sunmuştu.

Marx da insanların kusurlarını görmezden gelip onları hissiz robotlara dönüştürmeye kasan sosyalist sistemleri görse kafayı yerdi. Çünkü o da dinozor faşist sistemden çıkan ama bu sefer de insanların tüm kusurlarını kabul eden hatta yücelten kapitalist sistemi onaylamadı.

İsa da bugün çıkıp gelse ve Vatikan'daki o tuhaf şatafatın içinde acaip kılıklarla gezen tipleri görse kesin oh fuck father WTF WTF derdi... Muhammed için aynı şeyi söyleyemeyeceğim kusura bakmayın, o kendi zaman dilimi içinde kendi kendini zaten antitezledi bol bol. Uzun yaşam?

Feminizm de bir ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır. Terazi erkekten yana fazlaca ağır basınca kadınlar ne la o öle sikerim çükünüzü demiştir haliyle?

Görüldüğü üzere her dönemde, çeşitli buhranlı sistemlere karşı bunlara sebep olan faktörlerin + veya - yüklü görüşlerle bastırılma çabası var.

Burada amaç senteze ulaşmak yahut olumsuz etki yaratan faktörü tamamen yok etmek olmalı. Radikallikten kimseye hiçbir fayda gelmez. Bu kesin.

Doğruyu, iyiyi , güzeli arayıştaki en büyük engel bunları buldum sanmaktır. Çünkü tam da bu noktada o arayış biter. Oysa bulamadık. Bulsak bu halde olmayız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)