22 Temmuz 2016 Cuma

ÇAKMA GAME OF THRONES TÜRKİYE GÜNLÜKLERİ 2

Oyunlar yüzlerce yıldır kesintisiz sürüyor da son sekansı biraz başa saralım. Rusya'nın gazını pazarlama derdi de bir kenara, Doğu Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervelerine de arada kondu NATO. Hatırlanırsa o gazda daha sonra ebelerine bolca hallenilen Mısır, Libya, Suriye vs. hak iddia etmişti. Tayyip de hak iddia etti, hatta antika bir gemi yollayıp alay konusu olmuştu.

Diğer hak iddia edenler İsrail ve Kıbrıs. Arap baharları, darbeler, Suriye cehennemi o bu derken bu gazın maliki güya Güney Kıbrıs(Kıbrıs'ta oynanan diğer oyunlara da dikkat) ama İsrail ile birlikte. Zira Güney Kıbrıs'ın bunu çıkartacak, satacak donanımı ve finansal gücü yok. Velhasıl İsrail doğrudan almadı üstüne başka bir ABD yalakası ile hallettiler işlerini. Tabi bu işin bir de nakliyesi var. Burda seçenekler de yine Türkiye ve Ege'den dolanıp Yunanistan'dan girme vs. Bu arada Yunanistan inanılmaz milliyetçidir. Her şeye asla he demezler ama çok kolay da oyuna getirilirler zira mafya devletler bu asicikleri nasıl becereceklerini çok iyi bilir.

Tayyip bu kurtlar sofrasında kurtların verdiği imkanlarla bir yerlere geldiğini unutunca kendine bir sandalye istedi. Tabi o sandalye ona başka yollardan girdi. Ama hala çok kullanışlı. İdeal distribütör. Yine de ikili oynamaya devam ediyor. Ama onun kendince kurnazlık yaptığı her hamle aslında bu mafya devletlerin işine geliyor.

Ülkemizde fazlaca akllı olmadıklarını anladığımız dikkatsiz sürüler çok kolay dolandırılabilabilinir vaziyette. Sürekli bu sürülerin kuyruk acılarını kullanan bu mafya devletler(bir kaç grup var, bir de NATO karma bir takım ve ABD ile full biat ilişkisinde değil hepsi, dünyanın an itibariyle king'i olan devlet ABD, onu kullanan ekip de oyunu uzun süredir kazananlar) bir şekilde bunları birbirine düşürmenin yolunu her seferinde buluyor. İşin komik yanı bu grupların birbirlerini suçladıkları konularda asıl suçluların bu mafya devletler olması. Söz gelimi Kürt Halkına senelerce NATO askerleri, polisleri tarafından eziyet edilip ordan bir enerji üretilmesi ve bunun faturasının Kemalist kesime kesilmesi. Kemalist kesim uyanık davranmayıp bunlara alet olduğu ve kendi de zaten tamamen gaflet uykusunda olduğu için hiç şüphesiz sorumlu. Elbette PKK da ABD'nin bir oyuncağı.

Genel tablo bu. Daha önce 2 Dünya Savaşı ile aşılan Büyük Buhranın bir başkası yaşanıyor zira önceki sanayi devriminden bu da teknoloji devriminden çıktı. Şu an enerji savaşları da bir yana zaten tam savaşlık bir ortam ve dünya çok da farkında değil ama savaş çok tan başladı.
ABD AB içindeki full ortak olduğu İngilitere'yi fişekledi mesela. Bomba gibi bıraktı birliğin dağılması için. Güçlü bir ekonomik rakip AB. Euro dünya çok kullanılan değerli bir rezerv para. Çin de kendi parasını rezerv para yapmak istiyor. O zaman Doların hali ne olur? Yani Sanmayın ki ay bunlar hep NATO üyesi bunlar birbirini kollar hep. Hayır bunlar da ayrı gruplar. Mesela Almanya en az bizim kadar yalnız bir ülke bu dünyada. Tarihsel bir bağımız var onlarla zaten. Tüm avrupa'yla Hunlarla birlikte savaşmış bir topluluktur Germenler. Attila ile ilgili halk destanı vardır Almanlarda. Yani orda çıkacak bir savaş ABD için harikadır. Zaten Euro tam ilk kez piyasaya çıkarken Bosna'da yanan ateşi kim yakıt sanıyorsunu?
Tablo bu şekil. Dünya savaşı olması lazım çünkü ekonomik düzen bitti, kaos düzen aşaması şart. İvme lazım. Elimizde farklı gurpların erklerinin savaşması için gerekçeler de var. Enerji. Finansal piyasaya kim hakim olacak derdi vs.

Rusya maalesef bu kapitalist dünya oyunlarına uzun süre uzak kaldığı için güçlü gibi görünen ama zayıf olan oyuncu. Sürekli ülke ülke gezip müttefik arıyorlar. Moğolistan'a bile gittiler. Çin'i işin içine sokmaya çalışıyor ama Çin kaçın kurrası. Dünyanın en köklü, dünyaya şekil vermiş medeniyetlerinden. Onu bu işlere kendi istedikleri gibi sokamıyorlar genelde zaten. Tek olmak istiyor hep. Gücü de yetiyor buna.

Velhasıl dünya tarihine ve mevcut koşullara bakarsak şu an ne ben bunları yeneceğim süper güç olacağım hayali kuran Rusya, ne ikili oynayıp bu işten padişah çıkacağım sanan Tayyip aslında kendi oyunlarını oynamıyorlar. Aslında onlar düşmanlarının çizdiği yol haritasında ilerliyorlar. Bu çapsızlıklarına bakarak rahatça söyleyebilirim ki en büyük oyuncağı ABD olan ister üst aklı deyin ister yan akıl ister başka adlar koyun ki bunlarla da dalga geçirtirler komik şekilde aptal tiplere sundurup ki önemsemeyip geçin, işte onlar kazandı bile çoktan. Ha bize ne olur? Bize bir şey olmaz onu diyeyim. Türk düşmanı olabilirler ama biz "Beyaz" Türkler primatlardan çok daha saygınız gözlerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)