5 Şubat 2020 Çarşamba

ŞUBAT 2020: UÇAK KAZASINDAN ÇIĞ DÜŞMESİNE DEPREME ORADAN SAVAŞ NARALARINA KISA KISA GÜNDEM MADDELERİ





Tam da Türkiye Cumhuriyeti'nde lakiklik ilkesinin kabul edilmesinin yıldönümünde güzel piyes. Bizde bütün yeminler namusumuz ve şerefimiz üzerine edilir. Namus ve şerefi beş para etmez değerler olarak görenlerin bu yemini önemsiz ve yetersiz bulmaları doğaldır. Zaten de ettikleri yeminleri sallamıyorlar görüldüğü üzere.



Şikayete bağlı bir suçta şahısların iradelerini dikkate almayıp alenen suç duyurusunda bulunun talimatı vermek de bilemiyorum yine bir demokratiklikler, kişilerin hak ve özgürlüklerine aşırı saygılar onlar bunlar. Taktik malum, suçlamaları asla kabul etmeyin hatta üste çıkın. Bir tane de savcı yok ki İlker Başbuğ'un iddialarını ihbar olarak değerlendirsin ve soruşturma açsın. Böyle de bir ülke. Yazık.




Bliyorsunuz AKP'den önce ülkemizde bırakın uçağı serum yoktu serum! Virüs ülkemize gelirse(tabi henüz gelmediği varsayımıyla) insanlığın soyunun kuruyacağından emin olabilirsiniz. Ha bu belki de iyi bir şey kim bilir. Bu olayda tek sevindiğim nihayet devletimize yakışır bir iş yapılmış ve aynı uçakla Çin'e tıbbi sarf malzemesi yardımı yapılmış. Gerçi Çin'r maske satma sevdasından ülkede maske kalmamış o da ayrı mevzu.
Suriye'nin toprak bütünlüğü mutabakatına imza atıp sonra BM tarafından da tanınmış(hatırlayınız Libya'daki iddialarını) resmi yönetimi Suriye topraklarına girmemesi konusunda uyarmak? Hayrola şahsım devletinin toprakları mı oldu oralar? Uluslararası alanda kim tanıyor bu iddiayı? Ne meclise danıştıkları var ne halkı sallıyorlar ne Türkiye'nin çıkarlarını umursuyorlar. Kafaya göre işlerine ne gelirse. Aynen devam edin bakalım. Yalnız bir küçük not o paçayı sıyıracağınızı vaadetmeleri filan var ya ha o iş öyle olmayacak yine kandırılacaksınız :/



https://eksisozluk.com/5-subat-2020-vandaki-ikinci-cigin-sorumlusu--6353889?a=popular

Asla dikkate alınmayacak haklı serzenişlerden bir diğeri. Kara komediden ibaret bir ülke. Virüs işini halletsinler Çin'e iltica edecem bari okumuş etmiş akıllı insanlar kahırları çekilir hiç olmazsa.




Hangi ara bu kadar duygusuz olmaya karar veriyor bunlar? Ölüm korkusundan delirip ben sallamıyorum yea böyle şeyleri demeye başlıyorlar diye düşünüyorum ben. Ek olarak elinde hiçbir veri olmadan uçak dandikmiş, pilot becerememiş inişi vs. diye sallayanların da kafasını ayrı seveyim. Havacılık zaten çok sayıda değişkenin kontrol altında tutulabilmesi ile devam edebilen aşırı hassas bir alan o yüzden uçak kazaları bu kadar detaylı bir şekilde takip ediliyor. Bazen en ufak bir ihmal, hata vs.'nin tespiti bu dünyadaki bütün havacılık anlayışını değiştiren bir gerekçe olabiliyor. Ve insanların ölümlerini dikkate almamız için biner biner ölmeleri gerekmiyor. Herkesin sadece bir canı var ve her insan ayrı bir dünya. Böyle tiplerin insanların yaşama sevincini öldürecek ölçüde pervasızca nette dolaşmalarını da ayrı seveyim.

Sabiha Gökçen'deki uçak kazası sonrasında ağır yaralıları otobüsle taşıyorlar ki kimde iç kanama var neler oluyor kimse bilemez böyle bir kaza sonrasında. Şu yapılanı Afganistan'da yapmazlar.
https://twitter.com/dozgurdunya/status/1225146733203730432?s=20

Uçak kazasının olduğu yere intikal eden polis aracı hendeğe düşüyor?!? Uyarı levhası yok diyor olayı anlatan da yahu burası Türkiye levha ne ola? Bu arada o polisler havaalanı polisleri muhtemelen ama bura nere, pist nerede, ortam neye benziyor bir kere bile çıkıp bakınmamışlarsa demek? İlaveten bu polisler Özel Harekat ha yani diyelim o uçakta terörist filan olsaydı müdahele edecek olanlar bunlar. Bu da Kongo'da bile olmaz.




Uzmanlarımız da evlere şenlik! NTV'ye çıkan "uzman" uçakta iki adet ayrılma olmuş neyse ki oralardan tahliyeleri yapabilmişler diyor?! Bahsettiği şey uçağın üçe bölünmüş olması alo?






Şirket politikalarını, pilotlara baskı yapıp yapmadıklarını bilemem de şu cehalet mi aptallık mı trollük mü neyse pespayelikler ne zaman biter? Biter mi? Pegasus Türkiye'nin en genç filosuna sahip. Bakımlar zaten zorunlu, yapılmazlarsa uçuş izni verilmemeli. Bu konu eğer ki sanıldığı gibi hava yolu şirketinin tasarrufuna bırakılmışsa onu denetimden sorumlulara soracaksınız. Pegasus GM'sine ambülans, hemşire, doktor, itfaiye eri soran tip de belli ki bu hizmetlerin havaalanı işletme hizmetleri olduğunu ve konunun hava yolu şirketi ile alakası olmadığını ya bilmiyor ya da maksat manipülasyon olsun. Daha rapor yok bir şey yok ortada Pegasus batsın diye atmadıkları takla kalmadı. Havacılık uluslararsı bir alan ve çok hassas dengelere bağlı velhasıl havacılıkta bir şirketin kapasitesinde en ufak bir sorun olsa evden bakkala uçurtmazlar onu. Yandaşlıktan nemalanacaklar diye yapmadıkları şerefsizlik yok pes. Yemin ediyorum Türkiye'yi devasa bir Cono mahallesine çevirdiler.



https://www.birgun.net/amp/haber/cemevine-diyanet-projesi-287021?__twitter_impression=true

Kaymakamlıklar eş zamanlı olarak camilerde Cuma günleri Alevi dedelerinin konuşma yapması için proje düzenlemedikçe bu bir misyonerlik faaliyetidir. Velhasıl her türlü misafirin başımızın üstünde yeri var safiyaneliğine lüzum yok. Zaten kültürümüzün deforme olması sonucu alakasız bir şekilde bir yanağına tokat atana öteki yanağını uzat gibi bizle alakasız tutumları benimsemek bizi bu hallere düşürdü. La olm biz Türküz, barbarız, koduk mu oturturuz alo? :)


Van'da muhtemelen 13 kaçak sığınmacı(ısrarla mülteci diyorlar bir de liboşlaın uydurduğu düzensiz göçmen tabiri var ki yasalarımızda hiçbir karşılığı olmayan bir kavram uydurması) donarak ölmüş maalesef eb azından iddialar bu yönde. Düne kadar Suriye'de vahşi bir iç savaş çıkmasını destekleyenler, sığınmacı kabülü prosedürlerine uyulmalı uyarılarımıza ensarız biz ensar diye çemkirenler bugün de bize neden yeterince üzülmüyorsunuz ulan ayılar diye çemkiriyorlar. Bazıları da diyor ki olan olmuş artık dönüp dönüp bunları konuşmanın anlamı yok. La olan oldu da olanı yapan pişman mı? Başka türlü bir çözüm üretme ve verilen hasarı tamir etme gibi bir niyeti var mı? Her şeyden önemlisi de çözüm üretme niyeti olsa dahi bunu yapabilecek kapasitesi var mı? O zaman neden susacakmışız acaba? Evrendeki bütün tanrılara bunlara elinizdeki en süper gazapları verin diyen mektup yazıyorum haberiniz olsun ulan çomarlar.

https://eksisozluk.com/entry/101816021?fbclid=IwAR0LrBnPk6ZVQos0mrPhyhjID9w1aIUsBEjh60ujLbVKFpJL3OmbA_y1GwI

Ara ara görüyorum TV'ye çıkan yorumcular Tayyip Erdoğan da bu yalakalıklardan rahatsızdır gibi laflar ediyorlar. Görün bakın bakalım ne kadar rahatsızmış. Twitter'da "İnşallah senden alıp sokak hayvanlarına verir." demişler. Amin.




Biri der senin oğlun da işsiz kalsın öbürü der senin oğlun da maraba olsun. İşsiz de olur marabalık da ayıp değildir ama sizler kendinizi hepten şaşırmışsınız.
İşler kesat gidiyorsa demek. Madem girdiniz bir şirk yoluna eşantiyon olarak yanmaz kefen de verilecek diyeydiniz tam olaydı? İşler kesat gidiyorsa demek. Madem girdiniz bir şirk yoluna eşantiyon olarak yanmaz kefen de verilecek diyeydiniz tam olaydı? Bu arada öte dünya hayallerinde de İnşaattan kopamıyorlar görüldüğü üzre.




Kule 06 için cleared to land diyor ve ama uyarmışlar diye savunuyorlar, clear to land demiş yani 06'ya iniş izni veriyorum demiş. Nereye izin veriyorsun önceki iki uçak pas geçmiş senin zaten çoktan 24'e yönlendirmen gerek o hızdaki ters rüzgarda. Bir de pisti değiştireceğiz de demişler uyarmışlar vs. diyorlar. Pisti değiştireceklerini yer ekibi başka bir uçağa söylüyor. Pilot neyin kafasında o da ayrı mevzu ama clear dedi ha tamam o zaman deyip rüzgarın yönü ve hızını mı dinlemedi yakıtı mı yoktu naptıysa demek onlar da kara kutu konuşmalarından ve kayıtlı verilerden belki anlaşılacak. Kuleyi masmasum ilan ettiler ya hayret bir şey.

https://eksisozluk.com/entry/101879109?fbclid=IwAR0JsTRaFC2cYMQg_StVk9eTgmYYLSU1oVb7tuJQ5kQswVwFrW4yURTzU54

Arkadaş özet geçmiş zaten yoruma lüzum yok.


https://eksisozluk.com/entry/101885803?fbclid=IwAR3lltnVzg1pH4SJ3SH1F475WoT5g2UVIl13L-k_kRkCScDB8UdHyCHd8H4

Anlatamazsın.


Hı hı bu kafayı savunan zamanında Almanya'da yaşasa ve eğer becerebilse SS subayı olur ve ülkesini bir güzel felakete sürüklerdi işte. Akıllarını slogana, gaza, demagojiye kiralık verenlere laf anlatmak zordur biz de o yüzden saldık çayıra mevlaları kayıra.


ABV alayınızın.


Piyonluğu da bizden öğrenecek değillerdi elbet.




Haber Türk'te görüntüleri defalarca yayınlayıp ballandıra ballandıra anlattılar. Halkın psikolojisini savaşa hazırlamaya çalışıyorsunuz da çomarlarınızdan başka kimse etkiniz altında değil onların da arzusu savaş yönünde değil zaten çaresizce son yalakalıklarını yapıyorlar işte.



Kuzu'ya da bak sen bir marifetler bir marifetler. Kara para aklama, uyuşturucu trafiği o bu bunlar malum sıradan işler bizim ülkemizde. Zaten bir Meksika bir bizden sorulur bu işler :)


Bizim neremizden dinlediğimiz önemli değil önemli olan Şahsım Cumhuriyeti'nin dinlememesi daha bunun ayırdına varamıyorsunuz. Yarın sizin de çaresiz çırpınışlarınız dinlenmeycek yani ona göre yapın yalakalıklarınızı.



Haşmetlimiz konuşmasında Tolstoy'dan alıntı yapmış yahu onca ayet onca hadis onca ilmihal varken yakışıyor mu "bizim" değerlerimize? Hayırdır Putin'e selam mı yolluyorsun yine neyin kafaları bunlar :)



Zaten de biliyorsunuz imparatorluklar daima böyle şuursuz, cahil ve aptal halkların omuzlarında yükselir hep :)

:)

İtidal, basiret, feraset ve asaletle yönetildiğimiz altın bir çağda yaşıyoruz :)


https://twitter.com/MikrofonX/status/1227497329378217985?s=09

Konuşmada fırıldak gibi dönmeden hemen önce din iman ahlak feraset yardırıyor bir de. Cehenneme güncelleme gelmiştir bunlar yüzünden zira mevcut teknoloji bunlara yetmez zannımca :/





700 kere doktor demiş, hasta olsanız ona gideceksiniz demiş şey yapalım ya doktorlara taç takalım ki yerimizi bilelim zavallı kulları olarak? Görgü şahidi defalarca kornoya basıldığı halde büfeden gelmemiş diyor eee onu napacaz? Suçu ve suçluyu övmek suçtur lakin saygılar abicim, içimin yağları eridi. Zenginlikte gözüm olmamıştır hiç sevmem de lakin bağzen zenginlik de güzel şeylere vesile oluyor. Umarız bu şenlikli eylem kamu spotu gibi olur da öküzler kafaya göre park yapmadan önce kapının önünü kapamayayım ambülans gelebilir, yolun köşesini gasp etmeyeyim itfaiye geçemeyebilir, evinden çıkmaya evine girmeye çalışan insanları delirtmeyeyim gelip anamı ağlatabilir derler.



https://eksisozluk.com/12-subat-2020-abd-turkiye-buyukelciligi-tweeti--6363786?a=popular&p=2

Kudüs mitingine eden katılmadınız dendiğinde bu videoyu yollayabilirlermiş :p




Baskıyla karar veren hakimlerin olduğu hukuk sistemini napacaz peki?
https://www.independentturkish.com/node/131626/haber/%E2%80%9Cburhan-kuzu-hakk%C4%B1nda-%C3%B6zel-b%C3%BCroda-soru%C5%9Fturma-ba%C5%9Flat%C4%B1ld%C4%B1%E2%80%9D



https://www.ntv.com.tr/ekonomi/ak-partinin-is-bankasinda-hisse-devri-icin-taslagi-hazir,DT_le166AECosCvnSR_BKg

Devasa bir Arap köyü olduk ya la :)




Şov işlerinden de hiç anlamıyorlar maalesef hele ki Kılıştar'da şovmen ışığı sıfır




Haggaten de çarıklıyı şehre indirmeyecekmişin daha da durmuyor nerelere nerelere gidiyor sonra


https://eksisozluk.com/elazigda-depremzedelerin-olume-terkedilmesi--6365007
Haber Türk'te gördüm haberi depremzede çadırları da beyaza büründü diye veriyorlar. Sanki çocuk masalı anlatılır gibi "beyaza büründü", "çadırlar akça pakça pambık gibi oldu"? ABV alayınızın.




https://eksisozluk.com/entry/102098142?fbclid=IwAR0bakABMh18hMMprh4bME8nn_SAlgDS2HL5whFNzGLSeuthzJZGfySxaHI

Birisi de şimdi ceza olarak görevden alırlar demiş şu durumda görevden almak ödül oluyor be canım alırlar mı bulmuşlar işte neyseah...






https://eksisozluk.com/entry/102170384?fbclid=IwAR0GhklH0HJxgJAnmLUSdWLgMnWaRlx-1b5vhnCm2iNQyB-A5eLaLQjuBd0

Sanki bunu konuşanlar muhalefetmiş gibi algı kas panpa. Kendi kendilerini güya mağdur etmek için yine başlamışlar senaryo yazmaya sonra vay efendim muhalefet böyle yaparsa tabi iktidardan inmezler goy goyu:)





Bekçilerin bıçaklanmasından bile nema kasacak kadar gözleri dönmüş maalesef oysa acı gerçekler varan bilmem kaç milyon :/ Bir de yetersiz seçim ve az eğitimle uzman erbaş olup savaşa gönderilenler var onların da alıyoruz acı haberlerini :/



https://eksisozluk.com/entry/102178640?fbclid=IwAR3ahcvS_QZifJzipPyRIOaGC1K9AauCYV21z3UcijiVCsWbVus_dzIp43o

Ülkedeki yozlaşmanın normalleşmesi adına küçük bir gösterge. Hızla en ilkel dönemlere doğru koşuyoruz kısfmet. Kendi kendilerine Allah affetsin deyip işin içinden çıktıklarını sanacak kadar da aymazları da bolcana.



Durumu hiç de parlak olmayan alım gücü düşük milyonlarca insanın hepsi akşam pazarını beklese hayatımızda ne değişebilir? Bu basit matematik hesabını bile yapamayan sözelcilerden tavsiyeler... Utanmıyorlar da evet en büyük sorunumuz bu hiç ama hiç utanmıyorlar. Mersolarının altında kalasıcalar.




Ülkecenek sürekli sallanıyoruz. Bu karda kışta sokakta kalan yoktur umarım.
http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst0.asp




https://www.independentturkish.com/node/130626/d%C3%BCnya/%C3%A7%C3%B6l-%C3%A7ekirgeleri-do%C4%9Fu-afrika%E2%80%99y%C4%B1-istila-etti-kara-k%C4%B1ta-a%C3%A7-kalabilir
Bunların da sebep oldukları kıtlık ayrı dert taşıdıkları hastalıklar ayrı dert. Daha da nerelere gidecekler bakalım. Çatlayana kadar yiyip ölen bir hayvan. Çok tanıdık.


https://www.bloomberght.com/erdogan-turkiye-japonya-ve-avrupa-nin-yerine-gecmeye-adaydir-2246696

Jet Fadıl'ın haksız yere vekilliği düşürüldü ya bunun için hah işte Fadıl'ın ahı tuttu na buraya yazıyorum,




https://tr.euronews.com/2020/02/17/hindistan-erdoganin-sozleri-nedeniyle-turkiye-ye-nota-verdi

O_o


https://eksisozluk.com/entry/102240668?fbclid=IwAR1TsGShncI4zyLKD8I35yXjj152jHtGfZk3hFF3J9346Ely67nCe943-Ms

Ve daha neler neler...


https://eksisozluk.com/entry/102257779?fbclid=IwAR2P47nUeMrxV1ja7kfkYG95ix8E4FUjPHztJ1Je_QdxHqVBXNt7hZ0stxw

O dönemde İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciydim ve bu gerizekalılığın geliyor oluşuna gözlerimle şahit oldum ve tabi ki engelleyecek durumda değildim maalesef zira gerizekalılık aşırı bulaşıcı ve organize bir virüstür :/



https://eksisozluk.com/18-subat-2020-gezi-davasinin-karar-durusmasi--6371183?a=popular

Davacılara bak sen :) Hükümete karşı işlenen suç idari birimlere karşı işlenen suçları kapsamaz ilaveten hükümetin iş göremez hale gelmesini sağlayan koşulların elverişli olmuş olması şartı aranır. Bunlar oldu mu? Alakası bile yok elbet.

Edit: Ben bunu yazdıktan hemen sonra tüm sanıklar beraat etti. Burada etmeseler en geç Anayasa Mahkemesi hem usülden hem esastan bozacaktı kararı. Bu arada Anayasa Mahkemesi esasa karışamaz diye yaygın bir kanaat var hatta hukukçular bile söylüyor. Anayasa Mahkemesi Anayasa ile güvence altına alınmış olan haklarla ilgili karar alabilir dolayısıyla bir kanunun yanlış uygulanması yahut hiç uygulanmaması Anayasal bir hakkı önemli ölçüde zedeliyorsa karar verir. Pek çok da emsal karar var. Ha Anayasa Mahkemesi de güvenilmez lakin bu dava oradan dönecekti ve tazminatlara konu olacaktı zaten. Bu arada avukatlar da insanı ipten alır ipe verir. Osman Kavala'nın avukatı usülsüzlük var dava karar aşamasında değil esasa ilişkin savunma vermeyeceğiz demiş. Yahu mahkeme belli ki uzatmadan beraat verecek yoksa iptale konu olacak bu kadar aleni maddi hata yapar mı? Protesto etmeler bilmem neler sezgi yok bunlarda sezgi. Tabi bu kesinleşmiş bir karar değil itiraz edebilir savcılık o da ayrı mevzu. Fakat nihayetinde aslında siyaseten başka bir döneme girdik bunlar aslında bunun yansımaları. Not: Davalıların avukatlığını yapmak gibi bir niyetim yok.



Tünellere hele ki karlı buzlu havalarda ayı gibi hızla girenlere ibretlik zincirleme trafik kazası netice şimdilik 4 ölü 43 yaralı lakin ibret filan alınmayacak 2 gün sonra unutulacak elbet. 




https://simpleflying.com/pegasus-737-dusseldorf-evacuation/

Pegasus'un Dusseldorf havalimanındaki acil yolcu tahliyesi yer ekibinin kuleyi kulenin de pilotları yanlış uyarısından kaynaklıymış zira yapılan teknik incelemede standart ölçüler dahilinde bir fren ısınması tespit edilmiş. Bu mevzuyu da konu edinip epey bir propaganda kasmışlardı. Kartal İmam Hatipli THY yönetici kadrosu selam ve dua ile Pegasus'u bitirmeye çalışmaya devam ediyorsa demek :). Malum bunların derdi memleket gelişsin değil cepleri gelişsin ve ileriyi öyle bir göremiyorlar ki attıkları her adım hem kendilerinin hem ülkenin sonunu hızlandırıyor :/



:)




Bu şahıs bu kadar zamandır tutuklu anlaşıldığı kadarıyla bu soruşturma hakkında bir kere bile ifadesine başvurulmamış zaten de haberi bile yokmuş bu biraz bi dakka bi dakka bi de şey vardı deyip hukuka güveni hepten yerle yeksan etmeler bilmem neler. Ben sana soruşturma demiyorum naaapıyorsun diyorum?


Hepten kırdılar kafayı.



NATO'dan da gazı aldıysak keklik gibi avlanmaya hazır mıyız Türkiye?



https://www.dw.com/tr/bm-t%C3%BCrkiye-daha-fazla-suriyeli-almal%C4%B1/a-52448059

Ahırları yaptılar hepten bizi ama yetmiyor.





Yorum yapmaya değer mi?



ABD'li tarihçi yazar 7 yıl önce bunları söylediğinde bu adam İran'ın parayla konuşturduğu komplo teorisyeni diyorlardı, bunları söyleyen bizlereyse vatan haini diyorlardı hala da demeye devam ediyorlar. Artık gelinen nokta tam olarak bu ama bırakın sağlam dayanaklı öngörüyü görmezden gelmeyi artık gözlerinin önündeki gerçeği görmezden geliyorlar. Yapacak bir şey yok aradıkları belayı buldular ve belayadoyacaklar.






 Durum bu maalesef :(



"Yeni Türkiye" nasıl ama? Harika di mi? Aynen böyle devam edin bakalım.




İyiliği emretmek derken? Sonra çomarların totosu niye kalkıyor bilmem ne. Veriyorlar gazı veriyorlar gazı bu beyinsizlere al sana minnak padişahlar sultanlar bilmem neler...



Ecelim gelmediyse ölmem zaten deyip uçurumdan atlasana sen bir şey deneyeceğiz de? ABV alayınızın.




Muhalif olan herkese terörist diyen kafa halkın Anayasal protesto hakkını kullanmasına da terör girişimi der elbet. Yargılanacaksınız.




Aynen öyle bunlaaar terörist deyip artık bunlara yüz vermeyen seçmenlerine yaltaklanmaları da ayrı hesap. Sıkışınca yok efendim  türban mağduriyeti yok efendim bunlar terörik zaten biz gidelim de bunlar mı gelsin ağlanıyorlar paso. Muhalefette kafa mı var (ya da belki asıl soru şeref mi var), kafa(ya da şeref) olsa böyle bir iktidar kaç gün iltidarda kalabilirdi?




Daha geçen Rus savaş gemisi boğazda sürüklendi haberleri yapıldı o kadar alo?




Alkollü araba kullananlar kesinlikle taksirle cinayete teşebbüs cezasından(taksirle teşebbüs olmaz demeyin bakınız oluyor) hapse atılmalı. Öyle yalandan erteleme filan da olmamalı, yatacak en azından 5-6 ay ki bir daha bunu yapmaya kalkışmadan önce herkes bir düşünsün. Böyle vakalar da en az %90 azalır. Buna kaza demek ağır gerizekalılık belirtisi.



https://indigodergisi.com/2020/02/sabiha-gokcen-ucak-kazasi-karakutu/?fbclid=IwAR1OZ3P76jLAt9F8j7GFf8hsAxdRwHeNLJhlS0GVTSVLXFYm_EQP-usMpCw

Uluslararası havalimanlarında pilot ve havalimanı yetkililerinin iletişimi İngilizce olmak zorunda ama açın dinleyin şuradan sürekli Türkçe konuşuyorlar.  https://www.liveatc.net/search/?icao=SAW




https://eksisozluk.com/rusyanin-250-osolu-oldurmesi--6377491

Rusya bir Rus okulundaki çocukları rehin alan Çeçen teröristleri rehinelere bakmadan operasyon düzenleyen bir ülke ki bir çok çocuk da öldü bu acı olayda lakin Çeçenler de bir daha asla cesaret edemedi böyle bir şeye. Velhasıl Ruslar da Japonlar gibi merhametsiz ve inatçı bir topluluktur yani ağzını burnunu dağıtır kırar döker ötesini berisini düşünmez. Fotoğraflara bakamayanlar olacaktır anlatayım. Uygurlar, Çeçenler var çeşit çeşit milletten tipler de var misal zenciler var ama Afrikalı mı ne bilemem tabi muhtemelen Türk olan suretler de görülüyor. En vahimi perte çıkmış bir zırhlı araç var ki görünen o bizim tank zaten başka ne olabilir? Yani tankı düşmandan kapmış olsalar bu düşman Suriye ise model olarak bizimkine benziyor. Tankı bunların ellerine verme ihtimalimiz nedir bilemem ama tankın hemen yanı başında da cesetler var belli ki tankın içinden fırlamışlar. Olaylar böyle. Ve evet cihat cihat armalar yazılar bilmem neler onlar da var tabi bol bol.




http://www.haber7.com/dunya/haber/2945754-almanyadaki-saldiri-ile-ilgili-soke-eden-iddia

Tanıklardan biri Alman televizyonlarına servis edilen kişinin gerçek saldırgan olmadığına emin olduğunu söylemiş. Zaten saldırgan şöyle gelmiş böyle girmiş güvenlik kamerası görüntüleri düşerdi çoktan niye düşmediyse demek. Üstelik saldırgan annesini öldürüp intihar etmiş ve artık konuşamaz. Ne kovalıyorlarsa artık yine. Aman da komploya ne meraklısınız diyenler de kusura kalmasın böyle ruh hastası tiplerin paraya, mevkiye ve güce sahip olduğu bir dünyada her çeşit manyaklık mümkün.


Birkaç şehit!

Bırak bunlarla aynı ülkede yaşamayı aynı evrende olmaktan tiksiniyorum.





Haberi okuyacak olursanız göreceksiniz ki Tayyip'in atadığı ve daha önce de aynı konuda sabıkalı olduğu halde bu sebepten bırakın görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmaktan sorgulatmadığı ve değiştirmediği valiyi hünkarım bu bürokratlar israf edip sizi kötü göstermeye çalışıyor diye şikayet ediyorlar. O sırada Tayyip onuncu sarayının, yüzüncü uçağının, beşyüzüncü zırhlı aracının kataloglarına bakıyor. Ya bu Doğu karda kışta yeterince eziyet çekmedi mi? Şu felaketleri biraz kuzeye biraz da iç bölgelere aldırsak mı artık bi?



Ruh hastalığı cehalette ısrarla birleşince sonuçları felaket oluyor ama komik de oluyor :/




Uçuşlara da kapatılacakmış havaalanları. Daha demin oldu canııım her yerleri kapatalım sanki ABD, Avrupa kapatıyor da diyen troller fırıl fırıl dönecek ne istediyseniz veriyorlar işte nankörler diyecekler bize. Maalesef bunları başımıza ciddi bir işler gelmeden yaptıklarını hiç sanmıyorum ama bir şey yapmaları da mucize gerçi malum mitingler, toplantılar bunların en büyük tutkusu, ya bize de bir şey olursa demişlerdir belki nihayet. Ölümsüz sanıyorlar ya kendilerini.




Trablus'ta 16 askerimizin öldürüldüğü açıklanmış. Açıklayan biz değiliz tabi biz en iyi ihtimalle ancak Libya'da birkaç bi bişi oldu der geçeriz hatta iddiaya göre subayları gizli saklı askeri törensiz gömüyor da olabiliriz. Aferin bize, Atatürk'ten sonra böyle bir noktaya gelmeyi başarmak da değişik bir beceri!



Rusya'da bir halk kahramanı çocuk hikayesi vardı efendim çocuk vergi olarak vermek yerine buğday mı ne saklayan babasını ihbar ediyor da bu arada babası idam ediliyor ondan sonra vay efendim öyle vatanseverlik böyle bilmem ne övmelere doyamıyorlar bir de malum Allah için oğlunu doğrama güzellemesi vardır. Bunlar da böyle tipler. Ulan başka görüntüler ve başka açılar da paylaşılmış ipuçlarını birleştirince aha bu bölgeden geçerlerken o sırada bombalama olmuş da diyemiyorsun ki evet teyit edilmeye muhtaç olsa da tamamen sallamasyon değil muhtemelen artı dün yaptılar, önceki gün, yaptılar daha önceki gün de yaptılar ve sen hiçbir şey diyemedin bugün neden yapmasınlar? Gammazlayın gammazlayın kafanıza nükleer yiyene kadar bu ülkenin iyiliğini, doğruluğunu, güzelliğini kovalayanları değil de matematik özürlü tiplerin sabah akşam kovaladığı kişisel hesaplarını savunun. O bombaları kafanıza yediğinizde çok geç olacak lakin tekrar ediyorum bir daha Atatürk gelmeyecek es kaza gelse bile sizlere acımayacak.


Monşerleri ne dinleyecekler onların hepsi hayat üniversitesinden mezun!





FETÖ'den içeri atıldı ya soruşturmayı başlatan savcı ve hakimler? Bazı kayıtlar delil olarak kullanılamıyor söz gelimi kişilerin kendi yaşam alanındaki konuşmalar. Zira özel hayatın gizliliği ihlali söz konusu oluyor ki burada doğrudan bir yetkisizlik var çünkü bunun istisnası yok.




Hala kanıt nerede diye sorup duruyorlar teröristinden rejimine devletine gelen giden Türk askeri öldürdüm diyor sen bırak sen ne diyorsun ulan ağırlığına sahip olmayı mitingde açılışta birkaç deyip geçiştiriyorsun. Kanıt ananda anana sor! Tevbe tevbe...



Bunlar kimin ülkesinden kimi kovuyor gerçekten çok merak ediyorum. Ulan çapsız çomar, ulan cahil, ulan gerizekalı, ulan zibidi, ulan vatan haini! Sen kimsin? Kimi nereden kovuyorsun ulan şuursuz?




https://eksisozluk.com/entry/102599458?fbclid=IwAR2bI6yg2j5EXEQZ0v-DGThoDPonUCxLOERE-tqRgQC3db_zwOSJhc7id9Q


O bozuk Türkçe ve mantıksız savlarla bundan da mağduriyet yontup ümmet muhabbeti çıkardın da aynı muhabbetle daha ne kadar idare edebileceksin acaba?




Bu çocuk öyle veya böyle bu şerefsiz gerizekalı sapıklarla aynı dünyada yaşayabilmenin yolunu bulacak ama bu hiçbir zaman alışma kaypaklığına varmayacak. İş ki bakalım asıl sen mi manyaksın ben mi iddialaşmasına girmesin ondan sonra bir bakmışsınız yine ağlaşıyorlar vay efendim bize şöyle yaptılar böyle yaptılar. Ya napılsaydı size acaba?


Bizim ülkede neden dahi yetişmiyor çünkü bir yanda ortalama çocuklarını at yarışına sokar gibi zorla sürmenaj edenler bir yandan ortalamaya göre yaşından önce gelişmiş bir sinir ağına sahip dahiyi standart çocuk kalıbına sokmaya çalışanlar. Ay yaşına uygun değil o kitap ay kavrayamaz ay ben öyle yetiştirmem çocuğumu bilmem ne. Sizin çocuklarınızda öyle özel bir cevher yokmuş ondan öyle yetişmişler sizin yetiştirmenizle alakası yok. Yani cevher olan çocuk zaten darlanır başka bilgilerin başka analizlerin peşine düşer ve şu an çağımız bilgiye ulaşmak için müsait öyle dağ başında kalakalmıyor kimse. Psikolojisi de gayet düzgün hatta siz "uzman" yetişkinlerin çoğunun psikolojisinden de düzgün hiç merak etmeyin ama sizin gibilerle yaşamak zamanla psikolojisini iyice zorlayacak tabi :/




Ne anlatsan boş beyinleri iptal bunların omurilikle idare ediyorlar işte.




Mantık biteli yıllar yıllar oldu "dadaistler" tarafından esir alındık çoktan.




He canım taksiciler öldürttü kafalara gel. Hala taksiciler gereksiz bık bık yapmasınlar bunlar taksi müşterisi değil zaten kısa mesafe gidiyorlar filan diyorlar. Hiçbir şeyi okumuyor, araştırmıyor, öğrenmiyorlar sonunda taksici savunacak hale düşürüyorlar insanı. Bu aletler her yaştan tipler tarafından saçma sapan bir şekilde yollara atlayıp ters yön, düz yön, kırmızı ışıkta geçme ve beceriksiz şekillerde kullanılıp insanların sürüş güvenliklerinin içine edebildikleri gibi kaldırıma çıkıp yayalara da bela olabiliyorlar. Sadece bizde böyle değil bilhassa Avrupa'da moda olmuş izledim görüntülerini youtube'da bu ne saçmalıktır dedim, hatta onlar da yasalara sokup önlem almaya çalışıyorlarmış yok kasktır kuraldır odur budur ama bunun önlemle çözülecek bir şey olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum bunlar öyle bisiklet gibi tam kontrol sağlanabilir şeyler değil ama bisikletten bile daha hızlanıp kaykay gibi giden şeyler. Bize de geldiğini taksici serzenişinden duydum ve taksiciler bunlar trafiğin içine ediyor çok tehlikeli diye çemkirmiş gayet de haklılar.




https://www.birgun.net/haber/yurttasa-aksam-pazari-diyanet-e-dev-kulliye-289421

İnşaat tanrıları kurban istiyorsa demek.




Mesele hiçbir zaman inanç meselesi değildir. Asla. Fakat en yaygın bahanedir diyebiliriz.

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/yilmaz-ozdil/bi-kac-tane-sehit-5644084/

https://eksisozluk.com/entry/102598803?fbclid=IwAR0PUZ9ZaJQ_0wP0bods7nC8kQmuhT6rawLgxINUxDpI1S6LQ1F5D3-jvC4

Yılmaz Özdil yine ahvalimizin özetini bir güzel çıkarmış da sondaki sorusuna bir şerhim olacak. Ne milleti? Millet olmanın unsurları nerede? Bıraktılar mı millet diye bir şey?




"Mahrem kalması gereken konular". Bu dünyada hiçbir kötülük gizli kalmaz Arınç'çım öyle veya böyle gerçekler ortaya çıkar.




Savaşı futbol maçı sanıyor herhalde?




https://www.reuters.com/article/us-syria-security-turkey-russia/russian-state-tv-turkish-army-is-firing-on-russian-planes-in-syrias-idlib-idUSKCN20L28N?feedType=RSS&feedName=topNews&__twitter_impression=true

Rusya devlet televizyonu İdlip'te TSK'nın Rus uçaklarını düşürmeye çalıştığını söylemiş. Bu konuyla ilgili bir sürü haber yapılmıştı gün içinde ama gayet resmi bir açıklama da yapılmış oldu böylelikle. Sonra Corona yüzünden borsa çöktü diyorlar Bloomberg'te orada burada bunlar da kim malum. Acaba ülkeyi anlamsızca savaşa sürükledikleri için çökmüş olmasın o borsanız oyunuz buyunuz?




Bu kafalarla ohoo bela bulmamak mümkün değil. Rusya böyle yapsa bile sen ne yapabilirsin bunu der ve dalar sen ne yapabilirsin? Beyinsizler, ne plan ne program ne strateji ne bişi Coni ne derse emredersiniz bilmem ne... Adamlar Avrupa'da Kırım'ı ilhak etti zinhar da yerinden kıpırdatamadı kimse sen güven Coni'ye daha dur bak neler gelecek başına.




İlk resmi açıklama. Açıklamayı yapan da vali?!


https://eksisozluk.com/entry/102770317?fbclid=IwAR1S9P3UXfEg0wNvt5gBVNffc5tXjMewf_iS9b7sC5J9-bdsVTkHTMH1fmo

Kimsenin tanımadığı bir devlet olma yolunda dünyanın en saçma, en hazin ve en insanlık dışı hareketlerini izliyoruz.



https://tr.wikipedia.org/wiki/So%C3%A7i_Mutabakat%C4%B1
Manzaraya bak burada 30km gösterilmiş, Soçi mutabakatına göre 30km SDG'nin geri çekileceği bölge, 32km güya genel kabul gören güvenli bölge, biz yine Soçi'ye göre 10 km derinlikte Ruslarla devriye yapacağız diye anlaştık, 32km'deki mevcut statükomuz da Barış Pınarı harekatı kapsamında yani PKK, IŞİD vs. için uzlaşılmış. Görüldüğü üzere Suriye'nin Kuzeydoğusunda Kürt devleti kurulmak üzere bekliyor, biz Esad'ı gel birlikte o devleti ortadan kaldıralım diye ikna etmeyi bir kenara bırak İdlip'e sıkışmış cihatçıları kurtarmak için uğraşıyoruz. Ne için? Sonra Kürtlerle savaşacaklar filan mı elbette hayır bir takım anlaşmalar yapılmış Rusya ABD'ye tamam demiş kurun Kürt devletini kalanı Esad'ın. Ha bir de görünen o ki İsrail'e Golan Tepeleri de verilmiş. Evet o kafa kesen cihatçıların asla uğramadığı İsrail. Zaten o devlet kurulduktan sonra güya cihatçı aslen ucuz asker çomarların ne yapabilecek? Bizi de oyalıyorlar işte vay efenim Esad şöyle, Esad'ın askerleri böyle yok mazlum cihatçılar bilmem ne. İş bitmiş fiş gitmiş buna çanak tutanlar gitmemek için neler kovalıyor. Açık söyleyeyim kimse için üzülmüyorum. 3 kuruş para için bir iş yapıyorum iddiasıyla her kim benim ülkemi böyle bir halin içine sokmaya katkı sunduysa onun başına her türlü bela gelsin ve daha hala da marifetlerini sadece izliyorsak biz zaten bize armağan edilen tam bağımsız özgür bir devletin hür vatandaşları olma halini hiç hak etmemişiz.



Doğru olup olmaması önemli değil çünkü bize gerçek haberler verilsin verilmesin bunlar olacak. O cihatçı görünümlü ucuz askelerin götünde gezinildiği sürece Rusya bütün Türk askerlerini bir bir öldürecek, en ufak bir hamlende de misliyle bedel ödettirmeye devam edecek. Ve bu konuda ne BM ne NATO ne Pakistan milli ordusu ne Kasımpaşalılar derneği ne okçular kulübü kimse ama hiç kimse hiçbir şey yapmayacak.




Öyle dememiş aslında Türkiye'de Afganlının kıymeti yok demiş. Türkün de yok kardeş.




Para para para...


Bunlar bu parasızlıkta sığınmacı taşıyan taksici, tekne ve otobüslere ceza da kesebilir ha çünkü bakınız 690 sayılı KHK ne diyor :)
MADDE 6 – 4/4/2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan araca elkoyma

EK MADDE 1 – (1) Göçmen kaçakçılığı suçunun işlenmesinde kullanılan araçlara, 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 128 inci maddesinin dördüncü fıkrası hükmüne göre elkonulur.

(2) Birinci fıkraya göre elkonulan aracın;

a) Soruşturma ve kovuşturma devam ederken aynı suçun işlenmesinde tekrar kullanılması,

b) Türkiye’de sicile kayıtlı olmaması,

c) Toplam yolcu sayısına göre önemli sayıda göçmen taşınırken ele geçirilmesi,

ç) Suçun işlenmesini kolaylaştıracak özel tertibatının bulunması,

hallerinden birinin varlığı durumunda, elkonulan araç sahibine iade edilmez. Bu durumda sahibinin, aracın değeri kadar teminatı elkoyma tarihinden itibaren otuz gün içinde Maliye Bakanlığına teslim etmesi halinde, araç sahibine iade edilir. Aksi takdirde, Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma ve kovuşturma sonucu beklenmeksizin derhal tasfiye olunur. Tasfiyenin satış suretiyle gerçekleşmesi halinde, satıştan elde edilen gelirden aracın muhafaza edilmesi ve satışı için gerekli olan bütün masraflar karşılandıktan sonra kalan miktar, kovuşturma sonucuna göre işlem yapılmak üzere emanet hesabına alınır.


(3) İkinci fıkra hükmünün uygulanmasındaki değerden, kara araçlarında kasko değeri; deniz araçlarında tekne ve makine sigortasına esas teşkil eden değer; sigortasız araçlar ile hava ve demiryolu araçlarında ise piyasa değeri anlaşılır.”




Yedirmemek için baş kesecekmiş primata da bak sen




:) Hani senin ne ABD'den ne Rusya'dan bir türlü almayı başaramadığın hava savunma sistemleri var ya hah onlar Suriye'de var S300, S400 ne ararsan var. Sen yine bir daha düşün istersen yiğido?




Dünyanın en işlevsiz meclisi goygoydan başka ne yapacağdı? İktidarına bir onun bastonu muhalefetine iki.



Devran dönünce tarih böyle yazılacak. Çomarların oyuncağı olan garibanların yitip gidişini oturup sadece izlediğimiz için o tarih bizi de yargılayacak.


Hala Atatürk Suriye'yi yakardı geyiği yapıyorlar. He canım Atatürk emperyalistlerin sadece aptalların yutacağı oyunları için Türk askerini harcardı ondan sonra gidip intikam alırdı. Kesin öyle olurmuştur. Yapacağınız algıya bir vereceğiniz gaza iki...



Sene 2013 megri megri seneleri hey gidi...




İki tane şehitlik var biri milli şehitlik yani yasalarca tanımlanmış vatan için canını feda etmiş insana verilen paye bir de dini şehitlik var. Atatürk ben size ölmeyi emrediyorum dediğinde vatan işgal altındaydı hem de "gavurlar" tarafından böyle bir durumda her türlü şehadetten bahsedilebilinir. Tabi bu işte kritik nokta vatan için canını feda etme yani vatanın içine etmek içinse tartışılabilinir bence. Bunlar pek bayılır dini olana, insanları ölüme yollarken gaza getirmek için pek tabi. Sanki imanlı olan biri kendi bilmiyor inancı neymiş habire tekrarlar dururlar staddaki amigo gibi ve fakat ölenin müslüman öldürenin müslüman olduğu durumda o iş öyle işlemiyor pek sanki? Zira Kuran'da sürekli Allah yolunda ölen kişiden bahsediyor. Ben müslümanım o değil dersen zaten doğrudan şirk? Sen müslümanla neyin cihatını yapıyorsun acaba? Cihatın şartları bellidir bir kere müslümana cihat yapılmaz zaten onun adı bildiğin düz savaş. Müslümanlığa saldıracak ve müslümanın ibadetine mani olacak olmadı seni müslümansın diye yerinden yurdundan edecek bilmem ne yapacak birileri de cihat edeceksin. Ondan gayrisi tatlı dille tebliğ ikna o bu? Ne anlatıyor bu goygoycular acaba? En kısa sürede en acılı biçimde soyun sopunla beraber yer değiştiresin ey utanmaz arlanmaz goygoycu. Biz Türküz böyle bozuk para gibi harcatmayız kendimizi elin çomarına çapulcusuna diyecem ama ağır sallıyor olacağım. Zaten bugün Moğolistan başkanının heyetiyle birlikte Çin'e yalaklanacak diye Çin ziyareti yapması ve dönüşte hastalanıp karantinaya alınmasını da okuduktan sonra dedim eh Cengiz Han ne Moğolluk kaldı ne Türklük. Bitmiş gitmiş her şey. Heder olmuş o cağnım genler.




Daha ne kadar düşebiliriz derken yepyeni seviyeler keşfediyorlar. Yeni sığınmacılara da Hatay'dan giriş yapın diye davetiye mi çıkarmışlar napmışlar öyle? La almıyorlar işte, zibilyon sığınmacı gelecek ondan saçmalıyoruz diyorlar yenilerine reklam yapıyorlar. Vay anasını seviyelere gel.


Eeeen güzeli bunları kendi haline bırakmak :/ Keşke Atam da öyle yapaydı, boş yere onca can onca emek. Hiç gerek yokmuş.


https://eksisozluk.com/entry/102800856?fbclid=IwAR3764nzf1W46aZ5as6jmzn2xXjjYjdNRlOp78Xuq7ZLwfoaDs20rFvqQvU

Bir insan empati kuramayabilir(bkz. psikopatlar) yahut canı istemez empati kurmaz(bkz. ben, gerçi yeni çalışmalara göre bu psikopatların içinde bulunduğu gerçek durum https://www.kigem.com/psikopatlar-empatiden-yoksun-degil.html) neyseah ama bu seviye bambaşka bir seviye. Ben sosyal davranış kodlarından muafım diyen anarşist bir duruş da değil. Bu ne hepimiz biliyoruz öyle değil mi?




https://sputniknews.com/amp/middleeast/202002291078432455-the-stolen-province-why-turkey-was-given-a-corner-of-syria-by-france-80-years-ago/

Ruslar Hatay aslında Suriye'nin muhabbetini çevirmeye başlamış. Ege adalarını kaptırdı Kuzey Kıbrıs'ı kaptırdı Hatay'ı da kaptırmasa hatrı kalırdı zaten.




https://eksiup.com/v/394619149

Arzın merkezine doğru yeni haller hareketler...




Kendilerinin yayınladığı canlı yayında naklen izlenilen şeye bile montaj diyecek kadar haysiyetsiz olmak. Kaç tane keriz düşürsek kardır kafası bunlar. Bir kaç tanesi bu başka günden diyerek şansını denemiş. Hadi bu yalanın belki daha bir gideri var zira başlık okuyan haber okumayan görüntü izlemeyen davar çok ama montaj ne kodumunun davarı?


Sıkışınca daha düne kadar hatta bana sorarsanız daha hala düşüp kalktıkları FETÖ'yü ileri sürüp FETÖ'cüsünüz zırtlaklığı. Kim tutuyor sizi buyurun alın "başkomutan"ınızı çıkın sefere?




ABV sizin yapacağınız açıklamanın da zürriyetinizin de.



Hay sizin hastalıklı romantizminize ona buna acıyarak egosunu okşayan mal kibirinize. Savaş var yokluk var tavşan gibi yavruluyorlar üste en azından karnım aç değil sırtım da pek demeyip dandik botlarla el kadar bebeleri de peşlerinde ölüme sürüklüyorlar. Bunlar bir de eşini çocuğunu yanında sürükleyenler bir de eşini çoluğunu çocuğunu savaş ortamında bırakıp tüyenler var sonra ağlanıyorlar karım da gelsin çocuğum da gelsin mağduruz. Kodumunun parazitleri. Yaşayabilmek içinmiş? Bak garibim Coronavirüsü de var olabilmek için ne taktikler geliştiriyor ne savaşlar veriyor neler neler yapıyor onu da sahiplensene?



Bunların buradaki sorunu görememelerinin sebebi ne cehaletleri ne görgüsüzlükleri. Vicdan mekanizmasını algılayamayacak ölçüde düşük seviyede beyin faaliyetleri. Bu da onları doğal kötü yapıyor haliyle :/ Tabi hemen bir kısım liboş diyebilir ki ha onlar da öyle demek bir suçları yok. Öyle değil işte, onlara laf anlatmaya çalışan onları uyaran milyonlar var ama dinlemiyorlar. Yok öyle yağma.



O işler hiç belli olmaz bugün gücünün yettiğine saldırır hepten köşeye sıkışınca önüne gelene.




İşte bunlar heb satanizm :/




Özendikleri şeye bak sen dünyanın en rezil teröristleri tarafından yönetilmek :)




Valla ne onları ne bizi almıyorlar anacım yoksa ben istemez miyim elimde mojitomla helaklardan helaklara koşuşunuzu uzaktan izleyeyim :/ 




Cık onu anlayamaz o hatta ekstra ekstra soktular içeri onu da anlayamaz.
Dünyada Yeni Coronavirüsü salgını var 4 milyonu daha soktu içeri. Bunlarda ne gibi hastalıklar var, bunlar terörist mi, katil mi, psikopat mı belli değil zaten de Avrupa'nın alacağı yok bunları bilmem ne. Arada garibanlıktan parası iyi diye uzman erbaş çavuş olan yeterince eğitim almamış çoluk çocuk ölüyor böyle böyle. Ülkemiz kafası çalışan insana hasret gömülüyor bataklığa.




Zirveyi Wuhan'da yapacaksanız neden olmasın?



Tabi ki muhtemelen zarf da bayılıyorum şu tüh ya tam da oyları %30'a düştüydü muhabbetine. 20 yıldır aynı muhabbet O_o O pırıl pırıl gençler o kimi atanamayan öğretmen kimi işsizlikten bunalmış bir başka genç, sırf yoksul ailesine destek olsun diye belki de hakikaten vatan için iyi bir şeyler yapıyorum zannıyla yitip giderken anası babası onlara sahip çıkmamış daha sırada var yollarım ben diye yırtınmışlar hatta -elbet hepsi değil elbet hep sürüden ayrılan her zaman olacak lakin- biz sahip çıksak onlara höt sen de kimsin ulan hayin der bir güzel taşlarlar bizi üstüne de tükürürler bize güzel kardeşim. Sen en iyisi bak beni dinle bunları kendi haline bırak ve bırak o pırıl pırıl gençler de kendi kendilerine sahip çıkmayı öğrensinler zira biz kimiz ki bir avuç zavallı, kifayetsiz, hayin kurtaracakmışız şehitler tepesi sakinlerini ba ba ba!




PKK ile savaşıyoruzdan gelinen noktaya bak. Halep'e saldırılıyor diyorlar ama kimse de sormuyor yahu orada Kürt devleti kurmuşlar şimdiden o uçaklar madem dalacaktı neden oraya dalmıyor mesela çoktan beri? Neden cihatçı poposunda dolanıp askerlerimizi kurban verdiniz de o bahaneyle ABD'nin yarım kalan işlerini hallediyorsunuz?




:)





Meclisin toplanmasına gerek yok yea deyip akabinde savaş açmak. Ve inanır mısınız bilmem ama Anayasa'mıza göre savaş açma yetkisi hala mecliste. Tabi yersen :/ https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tc_anayasasi.maddeler?p3=92









Ne yozlaşma ne çürüme bunlar bu kelimelerle tarif edilemiyor yeni kelimeler bulmamız lazım.




Zaten mühim olan moral anacım moralin iyi olduktan sonra isterlerse kazığa oturtsunlar hahahaaaay der geçersin O_o

Ve bu rezilliklerle dolu Şubat ayına veda ederken son sözlerim de şunlar olsun; Cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli bebek dramı üzerinden ne siyaset yapmışlardı hatta siyaset yapmalara doyamamışlardı şimdi aynı bebekleri dandik botlara tıkalayıp aynı yoldan yollayıp üste tef çalıp oynuyor ve bu durumu kutluyorlar. Böyle iblisler ancak ve ancak iblislikten anlar ondan gayrisi boş :/

https://mariadebonne.blogspot.com/2020/03/mart-2020-savas-naralarina-viruse.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)