3 Mayıs 2009 Pazar

bahar ayı gönül yayı


Şükür bu sene de leyleği havada gördük. Gerçi havalar gösterip vermiyor olsa da takvimler bahar olduğunu belgeliyor.

Hayatta en bozulacağım şey tam her şey süperken ve ben sokakta çöp karıştırandan kıçımdaki yağ oranına kadar uzun bir yelpazede kendimi ota boka heder etmemeye karar vermişken bir doktorun "Tebrik ederim. Nur topu gibi bir habis kistiniz oldu" demesi. Diğeri de ilkbaharda ölmek.Bu ikisinin birden gerçekleşme ihtimali çok da imkansız değil gibi.

Efenim ilkbahar benim için -doğanın uyanışı şu bu artık her naneden dolayı ise- "Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç" şarkısındaki gibi sebepsiz ve manyakça mutluluk hissinin yegane sebebi.

Bu konuyla ilgili neden yazma gereği duydum? Ulen dedim bunca zamandır blog yazıyoruz, hep bi şikayet, hep bi söylenme, hep bi ota boka laf geçirme o da olmadı şizo şizo şiir, hikaye. Bi gün de insan gibi bişiy yazalım dedik.

Kış bitti menopoz bitti. Haydi yumurtlayalım bakalım:p

1 yorum:

  1. habis kist derken?

    şöyle ki, bundan aylaaar önce benim de yumurtalığımda kafam kadar büyümüş bi kist tespit edilmişti. (gece yarısı ağrıdan kıvranırken hastaneye kaldırılmamın sonucunda)

    ilaç tedavisiyle küçülttüler bunu. takılıyo şimdi mırıl mırıl (afacan boyutlara düştü çapı)

    kist denen şey, içi sıvı dolu kesecik. bunun iyi huylu kötü huylu olma durumu yok; içindeki sıvı default olarak kötü.

    ur dersen, o başka... bildiğin dokudan oluşmuş bi "kitle" demek ur. ve asıl habis yada iyi huylu olanlar bunlar...

    kist işi kolay, vücut bunlan savaşıyor-küçültebiliyor -bazen dışarıdan takviye alarak da olsa... hadi en kötü ihtimal kesi olmaksızın 3 delik açıp oradan girerek kurtarıyorlar tosuncuktan bünyeyi...
    patlamasın diye o da. 4-5 cm çapa ulaştığı andan itibaren patlama riski var çünkü. içindeki sıvı da böyle zehirli pisli bişi... patladığı zaman iyi ihtimalle alt takımdan (yumurtalık, kanallar filan), kötü ihtimalle canından oluyosun. apandisit gibin, puşt gibi bişe

    ur olayıysa, bilgim yok tam olarak ama aman diim
    aman diim...

    ve geçmiş olsun diyerek bu -okuyan için- eziyet dolu yazıya bir son vereyim :)

    *ekşisözlükten motorkafa :)

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)