16 Kasım 2008 Pazar

Issız adam


Herkes aynı şeyden bahsedince mahallenin dedikoducu karısı gibi bir merak sarıyor beni.
Issız adam'a gitme sebebim budur. Bu defom Recep İvedik gibi gerçekten rezil bir filmi izlememe de sebep oldu ya neyse. Bu sefer o kadar şey olmadı.
Aslında "Ne anladın da ne anlattın film hakkında" diyebilirsiniz yazının sonunda. Bakalım ne anladım, ne anlamadım.
Şimdi öncelikle Ada neden Alper'e aşık oldu, Alper neden Ada'ya aşık oldu hiç anlamadım. Ben bunların ikisine de aşık olmam zannımca belki ondan. Gerçi bir de "Sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir" filan diye şarkılar var bilemiyorum ama neyse.
Yine de filmi izlerken ağladım. Bu şuursuz bi ağlama oldu. Neye ağladım, şarkılar mı gaza getirdi dicem nebleyim şarkılar güzel ama yani de Müslüm Baba daha şey. Ona da neyse.
Bir de filme giden kitleyle ilgili teşhislerimi sunmak istiyorum. Yani böyle bohem böyle bi bişiy filmlere halkımız itibar ediyor ya. Ulen hepiniz gizli gizli piçlik, serserilik, bohemcilik yapıonuz di mi? Sizi gidiler.
İki adet yeni evli çift gelmiş önüme oturmuştu sinemada (Konuşmaları, parıl parıl dana kadar nikah yüzükleri, tek taşları filanlar sayesinde bu tespitte Holmes olmaya gerek yoktu) Bu arada 21:30 seansındayım, azimle gittim iki arada bir derede. Yani fragmanını izleyip de bu kadar tiskindiğim ikinci film. ilkinin bahsi yukarda bi yerde geçmişti. Yine de gittim işte. Her neyse erkekler söyleniyor, böyle bitince uyandırın bizi filan diyorlar. Sonra bi baktılar sado-mazo bi bişiler oluyor direk cin gibi izlemeye devam. Lan ne mal milletiz ahaha.Amma açsınız lan. Gerçi kızlar arada testereye gidelim filan diye tutturdu, gidip içelim filan dediler, deişiktiler (Lan ben de telekulak gibi bişi mi oldum noldim) Genelde de böyle erkek arkadaşını, yeni evlendiği kocasını sürüye sürüye getirenler vardı işte. Bi ben sosyolojik inceleme memuru gibi gitmiş sap sap.
Gelelim oyunculara. Alper'i oynayan çocuk iyi hoş. Ama nebleyim böle bi mülteci havası var çocukta. Yunanistan'a diye İstanbul'a bırakmışlar da aç kalmasın diye onun sapından bunun kökünden yemek yapa yapa dikiş tutturmuş gibi bi izlenim yarattı bende. Yani adam Casanova filan takılıyor nebleym, hani kimse yüz vermiyor diye kendini acındırsa anca karı kız işinde başarı elde eder bence o tiple, tavırla. Ya da güneyde garson olsa filan. Her neyse. Ada'yı ele alırsak. Kendisinin yüzü Marion Cotillard'a benziyor. Sadece yüzü. Boyu, ebatları değil. Göğüs ölçüsü hiç değil. Oyunculuğununsa alakası bile yok. Ama tabi yolda sokakta böle mıymıy bin tane kız görüyorum ben. Doğal olmuş o açıdan diyebiliriz. Bir de gülüşü çok etkileyici. Marion'unkinden bile iyi. Yani oyuncuların anca kıçına başına baktım ben. Bakacak başka bişi bulamadım.
Mekan kullanımı, açılar, planlar mı artık her neyseler onlar her Çağan filmindeki gibi iyiydi. Çağan Irmak filmlerinin atmosferi ile ilgili tarz sahibi biri. Dönemsel mevzulara takık ve dönemin aksesuarlarını toplama ve yerleştirme konusunda başarılı. Tabi bu konuda Pedro Almodovar kadar iyisine rastlamadım ama Çağan Irmak da özenli, zevkli dekorlar, fonlar, fon müzikleri seçiyor. Gerçi herkes bayılmış ama ben şarkıları o kadar da sevmedim. Sırıttı sanki filmde. Bir tek sonda çalan "Anlamazdın" çok uymuş. Zaten film de bu şarkının klibi gibi. Şarkıya bakınız http://www.alkislarlayasiyorum.com/
Ya tabi bunlar niye birbirini sevdi kısmını anlamayınca neden ayrıldıklarını çok iyi anladım ben. Ama seyirci bu ayrılığı kabullenemedi. Ağladı, ağladı. Yani bunu da anlamıyorum birbirimizin ağzına zıçıoz zıçıoz sonra gidiyoruz elin hayali hoppasına, şuursuzuna bin tane gözyaşı döküyoruz. Hakkaten yaşamıyoruz ya. Matrix sanki anasını satiim.
Şimdi sevgili Alper. Madem ben de ağladım ettim, demek seni maddeleştirdim kafamda sana diyeceğim şudur. Hakikaten senden çok var. Benzeşlerini bul kaynaş, takıl anacım. Böyle büyüdüm, yaşlandım, tükettim, bişiler eksik filan diye diye elin fahişesine "sana bir şeyler çalayim" demene, elin obezine kek pasta yapmana lüzum yok. Sevgiydi şuydu buydu çok gereksiz bunlar senin gibilere. Senin kanındaki mikrobu dr. oetker bile temizleyemez ki zaten kendisi doktor değil. Bu mikropla yaşamayı öğrenecen arkadaşım!
Sevgili Ada. Senden de çok var ama onlarla takılma sen. Birbirinize başınızdan geçenleri anlata anlata gaza gelip toplu intihar neyim edersiniz. İyi kızsın hoş kızsın ama dolmaları lüplete lüplete göt göbek olacak on öbek. Sonra Alper mültecisini bırak kapıcıyı bile ayartamıcan. Bir de doğumgünü çocuklarına özel kıyafet dikmek gibi spesifik bir iş sana ne zaman ne de para kazandırır. Git kiralık katil filan ol. Bi iş yaparsın sonra 1 yıl oturursun 1 ton kahveyle rus edebiyatını filan bitirirsin. Sen bu kafayla daha çoook masal anlattım sanır masallarda yaşarsın. Şizo olursun kızım.
İşte görüldüğü üzre beyin ve duygu fırtınası yaşattı bana bu film. Lan bende mi var bi yamukluk. Hem ağla, hem bi bok anlama, üstüne bokla ama soranlara güzel film de filan. Neyse güzel film anlıyacağınız:p

7 yorum:

  1. ıssız adamcağızların izlemesine gerek yok sanırım, hepsini gaz odalarına atmak lazım zaten haklısınız böylece adalet yerini bulur.

    bu adamlar nasıl böyle olduysa, acı vermeleri daha fazla acı vermemek için olabilir mi kollamak için kendinden uzaklaştırmak için nedenini kendileri de bilmiyor olabilir mi çoğu zaman Çağan Irmak bu açıdan başarılı bulunabilir. kafaları karışık bu adamların kendilerinden dahi sıkılırlar şımarık kısacası manyaklar evet. hiç takılmayın ohalde.

    gitmeye dahi hakları yok dimi aslında bu itlerin dediğim gibi gaz odalarına kapatın onlar da siz de kurtulmuş olursunuz. posta kutunuza bakmayı ihmal etmeyin gözlerinizi geri yollayabilirler o mutlu çocuk gözlerinizi ''küçük hanım''


    ..
    there's no one left to torture
    ..
    you don't know me from the wind
    you never will, you never did
    ..

    L.Kohen

    YanıtlaSil
  2. Bu itlerin gitmeye hakkı var ki kendilerine it demeyelim bence ayıb oluo. Şey diyelim, kuçu misal.

    Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde her vatandaşın serbest dolaşım hakkı var. Bu hak cinsiyet,cinsel tercih, ırk, ve coca-cola mı pepsi mi sorusuna cola turca diyenleri dahi ayrım gözetmeksizin kapsıyor.Ama avrupa misal. Vize lazım. Ya da dağdan, çayırdan bayırdan geçecek.

    Gidene "Kalsaydın kapuska vardı" denmez zaten.Pizza denebilir. Pizzanın teşvik etkisi daha yüksek olabilir.

    YanıtlaSil
  3. it veya kuçu ne farkeder. şu kadınları da yazacağım diye not düşmüşsünüz mari hanım hatırlatayım.

    5. sınıf ve ucuz olanlarından bahsetmemeye çalışın mümkünse itlerin pağğdon ''kuçu''ların ayaklarına kapananları da atlayın (özne değiştiriyorum izninizle) vize olayını hiç dert etme batılı emperyal amcalar vizesiz resmi uçakla triplex villa teklif edip beleşe binlerce millik seyahatler teklif ediyorlar. vize biz küçük insanları aşan bişi zaten vizeyi icad eden antik-yunanlı amcalara küfretmekten başka çare yok.

    piza kulesini değerlendirmek lazım; üzmez gibilerine dahi gücü yetmeyen cumhuriyeti geçelim please. Kohen amcaya kulak vermeli, emin'siniz islambol kültüründen mütevellit çok emin'siniz bu yüzden masum ve kurbansınız bilmemek mutluluktur ama mümkünse düşünce kabuklarınızı birazcık kırmayı deneyin zira sığ suda kimse boğulmuyor kimse üzülmüyor en fazla bileklerinizi bir kaç santim ıslatabilirsiniz.

    ıssız adamlar sizin korktuğunuz o suya tereddütsüz dibe batmak için atlıyorlar piyango sürekli başka başka kadınlara çıkıyor. olayı herkes gayet iyi biliyor aslında bu adamlar yaralar yaralanır bu adamlarla olmaz bu herifler hiçbişey istemiyorlar umurlarında değil. bu heriflerin eşcinsel olanları şanslı en azından sorunlarını temellendirebilirler birazcık olsa dahi. Çağan Irmak'ı bi güzel dövmeli bu adamlar, zaten hayatları zor bu adamcağızların ne gereği vardı şu filmin şimdi. bence hem ödül hem ceza oluyor bunlar en çok da kendilerini hırpalıyorlar sevgili hanımlar merak etmeyin sizinle değilken de en az sizinle iken oldukları kadar mutsuzlar, öç almak için peşlerinden yılları sürükleyen kadınlara acıyorlar bu yüzden.

    gerçekten sevmişlerdir en az sizin kadar lanet etmişlerdir kendilerine gözlerinizin en güzel yeşilini hala saklarlar suçlarının arasına eklenmeyi siz istemiştiniz unuttunuz mu

    YanıtlaSil
  4. Ağlayınca gözlerinin içi su dolup bıngıl bıngıl titreyince, görememiştir, göremeyince anlamamışın. Anlamadıkça da ağlamaya deva etmişsin.

    Saygılar,
    işsiz adam

    YanıtlaSil
  5. sevgili svi, çok duygusalsın bu beni aşar.

    sevgili triv, çok ruhsuzsun bu beni aşar.

    beyler/bayanlar/bey ve/veya bayan olmak isteyenler, biraz denge:p

    YanıtlaSil
  6. İnsanlara değer verip sonra aynı şekilde değerlendirilmeyi beklemek bence çok hastalıklı bir davranış. Ama çepeçevre, dört koldan sarmış bir salgın bu ülkemizde. Filmi izlemedim, insanlara dair hikayelerin türk sinemasında sıklıkla ve kolay anlatılabildiğine inanmıyorum. (bir kaç istisnası var elbette)Yönetmeni, senaristi hepsinin istediği diğerlerini etkilemek, etki yaratmak uğruna samimiyetsiz ürünler çıkarıyorlar ortaya ve hayraan olunsun bekliyorlar. Olmuyorum, olmayacağım, olabilememeliyim.

    YanıtlaSil
  7. http://www.youtube.com/watch?v=5Wn5TYgCPUo

    çok duygusalım napiim genlerimde var :)

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)