11 Ocak 2020 Cumartesi

İRAN SEVERLERDE SORUN VAR DA İRAN DÜŞMANLARINDA DA SORUN YOK MU? BAKALIM

Daha önce İÇİMİZDEKİ İRAN AŞIKLARININ SORUNU NE DOSTUM?
http://mariadebonne.blogspot.com/2020/01/icimizdeki-iran-asiklarinin-sorunu-ne.html şeklinde bir yazı yazdım. Burada Pers ya da Arap olmayan bir kısım Türk milliyetindeki insanların tuhaflıklarına değinmiştim. Şimdi de yine Arap ya da Pers olmayan İran düşmanı bir kısım insanlardaki tuhaflıkları dile getireceğim.

Gelin Şia Sünni kavgasının temeline oldukça yüzeysel bir şekilde inelim. Ondan önce bakınız bir kısım sünniyi coşturmakta ve kinle dolmalarına sebep olmakta kullanılan propaganda malzemesine br örnek. http://dintahripcileri.com/sianin-hz-omerr-a-i-sehid-eden-ebu-lulu-munafigini-her-sene-kabri-basinda-torenlerle-anmasi/



Bu bir kısım sünnilerdeki dizginlenemez Ömer sevgisi ile alakalı bir yazı yazmıştım daha önce. Biliyorsunuz Ömer önce Muhammed'in zalim düşmanı sonra en birinci müslüman benim diye ortaya atılan ve hatta iddialara göre amatör olarak ayet bile yazan bir tip. ORGANİK EV YAPIMI DİN http://mariadebonne.blogspot.com/search?q=%C3%B6mer İnanın bu muhabbetler, bu Arapların mahalle kavgaları filan hiç ama hiç ilgimi çekmiyor ama bu mevzu öyle bir uzamış ki şu an bir Türk olarak maalesef bu mevzuların uzantıları ile sarmalanmış bu abuk sosyal ortamda yaşamaya mecbur kalmış durumdayım. Hakiki memleketim Sibirya bozkırlarına dönesim var ama bir apartman çocuğu olarak yetiştirildiğimden oralarda 3 günden fazla yaşayamam herhalde. 3 gün ömrüm kalmasında sorun yok da hala yaşarken ayı tarafından parçalanıp yenilmek pek cazip görünmüyor.

Şimdi bu bir kısım zevat tarafından Şia diye nitelenen İran düşmanlığını görüyorsunuz di mi? Neymiş efendim bunlar Ömer'e ve peygamberin karısına düşmanmış. Neden düşmanlar acaba diyorsun yazıya bakılırsa Ömer Pers topraklarını işgal ettiği ve Persleri müslümanlaştırdığı için düşmanlarmış. Güya bu yüzden düşman olanlar da ben müslümanım diyor ve gayet de katı kurallarla kendilerince yorumladıkları islamı devam ettiriyor bu arada. Biz de yiyeceğiz bu gerekçeyi? Bazılarındaki o tuhaf kibiri ezikliklerine kolayca bağlasak da o özgüveni kavramak gerçekten zor olurdu. O yüzden özgüven demeyelim ona, bunlardaki şey yüzsüzlük.

Efenim mevzu neredeyse herkesin de malumu olduğu ama farklı anlamlar yüklemeye kastığı yorgan kavgasından başka bir şey değil. Muhammed ölüyor ve adamın kırkı çıkmadan güç ve otoriteyi kim kapacak kavgası başlıyor. İnsana dair en bilindik ucuzluklardan değil mi bu zaten? O haklıymış bu zalimmiş şu caniymiş onlar bunları geçiyorum. Eğer varsa bir insanlık suçu üzerinde düşünülüp konuşulur yanlışlar tekrarlanmaz lakin bir mahalle kavgasından kar topu gibi büyüyerek ve tarafların da sürekli kafasından hikayeler uydurduğu bir işten bir hisse çıkarılamaz. Bu işten çıkacak tek hisse güç kavgası kan döker ve bu gereksizdir bilhassa güçte iddiası olanların hepsi de vasıfsızsa. Fakat dünya vahşi hayvanların birbirlerini dövüşerek yenerek ve böylelikle en güçlüyü tespit ettiği geleneğinin sürdürüldüğü bir ortam. Buna halihazırda bir şey yapamıyoruz hala.

Ömer'le Ali'nin hilafet mevzusundaki itişip kakışmaları birbirlerine ettikleri ortada bu arada şahsi kanaatim Ali'nin Ömer'e istinaden daha nezih bir insan olduğu yönünde ama bu konuda da ne kadar gerçek delil var tartışılır. Her şeyden önce Ali'nin evlatlık(bu arada evlat edinmenin islam dışı olduğunu düşünen müslümanlar var, evet var böyle modeller de, modelleri bol bunların) ve damat olarak da olsa bir royal ailesinden gelme avantajı var o yüzden hakkında laf edilirken çok da ileri gidilememiş olabilir oysa Ömer tırnaklarıyla insanları kazıyarak gelmiş bulunduğu noktaya. Hem yaptıkları hem de ehli beytten(Muhammed hanedanı) olmadığı için kendisi daha kolay hedef halini alabilir. Ve bu konuda bir şey daha söyleyeyim evet ister emevisi yahut nakşisi deyin neyse ne deyin bunlarda da model bol ama bunların da birbirleriyle pek alakası olmasa da  sünni başlığında toplayalım alayının Kuran'la pek alakası olmasa da Şia'nın da hiç ama hiç alakası yok. Hatta daha bir alakası yok çünkü kültür farkı var, başlarından geçen olaylarda bulundukları taraf farkı var o var bu var... Bebeklerim Kuran'da ne ayrıcalıklı bir ruhban sınıfı var ne de ayrıcalıklı royal bir peygamber soyu sınıfı var. Peygamberler de dahil bütün insanlar sorguya çekilecek. Kimseye de cennet filan müjdeleyemez bir peygamber bütün hesapların neticesi hesap günü bildirilecek. Bana şirk koşanın aklını alırım demiş Allah'ınız. Oku diyor okumuyorsunuz ama hiç  :/

Bu Ömer vs. Ali minvalindeki aşırı bilindik mevzuyu geçelim gelelim Şia denen kesimin Muhammed'in eşlerinden Ayşe'ye karşı hoşnutsuzluklarına. Efenim Ayşe atlamış Muhammed'in devesine ordu toplamış Ali'ye savaş açmış asdfgh... Savaşı Cemel savaşı iye adlandırıyorlar. Cemel de Muhammed'in devesinin adı O_o Yaaaa peki bunları niye anlatmıyorsun sünni kardeş de bunlar islam düşmanı deyip geçiyorsun ve kandırmaya çalışıyorsun insanları? Evet Ayşe yapmış bunu ve yenilmiş Ali'ye ve Ali onu affetmiş ve savaş kurallarını uygulamamış bir de falan filan. Savaş kurallarını uygulasa malum Ayşe ananız, evet. Bu arada Kuran'daki ayetlerde geçen peygamberin karıları evde otursun mevzusunun da önden bu mevzuyla alakalı yazıldığı iddia edilir. Belli ki Ayşe'nin siyasete karışma hevesi Muhammed sağken de varmış :/ Eğer Ayşe Ali'nin yanında yer alsaydı hiç şüphesiz sünniler sıkça bu ayete atıf yapıp Ayşe'yi elinin hamuruyla siyasete bulaşmakla suçlayacaklardı ama görüyoruz ki şu an tam bir Ayşe sevdalısılar. Görüldüğü üzere insanların gerçekleri işlerine geldiği gibi eğip bükme meyili çokça lakin yalanların son kullanma tarihleri illa ki vardır oysa gerçeğin son kullanma tarihi diye bir şey olmaz.Ha Ayşe ne sebeple savaş açtı Ali'ye derseniz görünürdeki bahanesi yahut gerekçesi halife Osman'ın öldürülmesi soruşturmasında yeterince aktif olmamış Ali güya. Daha derinlere inerseniz Ayşe ile birlikte Ali'ye karşı savaşanların Ali yönetiminde etkin görevlere gelmeyi beklerken Ali'nin kimseye ayrıcalık tanımamasından dolayı buna müsaade etmemesi vs. diyorlar onu diyorlar bunu diyorlar. Görünen o ki Ayşe kadın olduğu için iktidara gelemeyince kendisinin gölge yöneticilerinin iktidarda önemli mevkilerde olmasını istemiş ama istediğini alamamış gibi gibi. Bağzı Arap meseleleri yani.

Arap mevzularına saran, kafayı bunlarla bozan, hayatlarını bu uğurda perperişan eden Pers'in de Türk'ün de ve daha pek çok diğer milletin de akıllarına şaşarım. Tengri hepinize akıl fikir versin kardeşlerim.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)