23 Nisan 2019 Salı

NASIL BOKA BATTIK?

Bilim sadece pomçik liboş kafaların tekelinde değil biliyorsunuz di mi? Bir dönem dünyanın en iyi fizikçileri ya Naziydi ya da Nazilerden kaçıp ABD'ye Nazi biliminsanlarının birikimlerini satıp Japonları katletmişti ya da ABD'den çalınan bilgilerle Rusya'da neyse işte hikaye malum.


Bütün dünyada bu liboş propagandalar gerek film gerek dizi gerek romanlarla şiirlerle bir çok milletin bunlara ulaşan kesimini pasifize etmeye yönelik içerik yayıyor. İnsanın da canı tatlı malı kıymetli konfora da düşkünler malum hemen atlayıp benimsiyorlar tabi...

Fakat kendileri öyle değil kendileri gayet vahşi vahşi takılıyorlar gerek kendilerini gerek servetlerini korumak için. Dünyaya yaydıkları gelir dağılımı dengesizliği ile de cahil vahşi bırakılan kitleler de çok kolay manipüle ediliyor tabi. Netice? Pomçikler ve vahşiler başbaşa.

Oysa ne olması gerekiyordu? Bir ülkede ortalama eğitim yüksek olmalıydı bunun da üstünde eğitim alan mental kapasitesi uygun yetişmiş insanlar da kaynakları etkin ve doğru yönetmeliydi. Böylece hem kalkınma hem sosyal gelişmişlik sağlanmalıydı. E noldu? Olmadı. Boka battık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)