25 Kasım 2018 Pazar

İNSANLAR NEDEN TANRILARA İNANIR?

İnsanlar neden tanrıya inanmak istiyor? Çünkü talep manyağılar. Onu istiyorlar bunu istiyorlar. Kendileri beceremiyor, sağındaki solundaki de veremiyor. Süper güçlere sahip hayali arkadaş tam da onlara göre. Şurdan seni kurtasrın, bu insanı sana aşık etsin, şu kadar para versin.

Ölüm korkusu o bu değil. Bildiğin sürekli bir şey talep etmek. Büyük tapınaklar, kurban vermeler. Bazı dinlerdeki bazı manyaklar da yaşarken ölüp ben bir şey istemiyorum ki diyor. Lan sen de ego tatmini istiyorsun yok keşişmişsin yok bilmem ne. Hepiniz delirdiniz olay bu maalesef.

Aklı yok sayıp herhangi bir uyuşturucu ile kendini avutmaya çalışmak. bu uyuşturucular kimi zaman işine takıntılı olmak, sanata sepete sarmak bazen direkt uyuşturucu bazen dopamin manyaklığı ile çikolatadır ıvır zıvırdır ama en çok da din. Din din din. En az çok kafası basıyor herhalde dediğin bile din emziğini kolay kolay bırakamaz. Hatta dine en çok kılıf uyduranlar da bunlardan çıkar. Vay efendim güzel dinimiz kadını erkeği ayırmazmış mühim olan insnalıkmış. Al bak nasıl ayırıyor.


Bu arada Diyanet çevirisini koydum. Resmi ya güya. Yoksa hafifçe diye bir şey de yok hani. Dövün diyor bitti gitti. Ha neden kadın erkek eşit değildir deyip duruyorlar o kısmı da anlamışsınızdır herhalde. 

Ha dersen ki Kuran bozulmuş vs. artık aklınla cebelleşmeyi bırakıp direkt mantık dışı olanı yok sayma safhasına geçmişsin demektir. Tebrikler bu da bir şey ama seni hiçbir şeyden kurtarmadı bu şey :/

Kafayı masallarla, masalları ispatla bozacağınıza ahlaka, erdeme, dünyanın nasıl daha yaşanabilir bir yer olabileceğine yorsaydınız belki de tüm bu sevgisizlik, mutsuzluk, bomboşluk hissi yerini güzel bir meşgaleye yani hayatınıza bırakacaktı. Ama yapamıyorsunuz elbet çünkü malzemeniz bazı özel vasıflara sahip olan insanlar olmasaydı mağaradan çıkacak bir seviyede bile değildi hiçbir zaman.

İsteyin bakalım. Sonsuza dek isteyin. İstenciniz bitmek tükenmez. Ama sizlerdeki bu istenci doyuracak bir tanrı zaten olamazdı. Çünkü mesele sizi doyurmak değil çünkü belli ki doymayacaksınız. Mesele sizi tamir etmek.

Bu kadar deliyle birlikte yaşayıp delirememekten daha iyi durumdasınız tabi. Biz siki tutmuş bir azınlığız mesela :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)