11 Ocak 2018 Perşembe

GET OUT (2017)


Bu filmi spoiler'sız yorumlamak istemem o yüzden izleyecek olanlar derhal sayfayı terk etsin. İzleyelim mi derseniz iç sovutan film türünün iyi örneklerinden. Yani ayakkabı önce ayağımı sıksın sonra çıkartıp rahatlayayım tiplerindenseniz izleyin yok değilseniz çok şey kaybetmeyeceksiniz.

Öncelikle afişte de gördüğümüz başrol oyuncusu gerçekten mükemmel bir seçim olmuş. Bana kalırsa doğal oyunculuğun kitabını yazmış kendisi. Ara ara belgesel mi izliyorum lan ben bile oluyor insan.

Sonralıkla film ırk ayrımcılığı ile alakalı ters köşeye yatırmaya kasan(ben yemedim çünkü biliyorsunuz dahiyim) senaryosu konusunda başarılı mı başarısız mı tartışmalı. Lakin neo sol tandanslı olduğunu iddia eden liboş tayfa insanlar tarikat usülü kör göze parmak dayatmalarından baydığı için yeni atraksiyonlar deniyor muhtemelen. Irk ayrımcılığı ile alakalı tüm klişiler klişe bir şekilde irdeleniyor ama bak hikaye başka aslında hatta beyazlar zencileri kıskaniyooor tımam mılara kadar uzanıyor hikaye. (Pardon siyahiler diyecektik(niyeyse?)).

ABD ya da Avrupa yahut Kafkas tarzı ırk ayrımcılığı aslında  hastalıklı pragmatizm kökenlidir. Bu köken aynı şekilde güçlünün güçsüze dayattığı, yahut güçlü olmasa da diğerinde bir kusur arayarak ondan üstün olduğunu iddia ettiği her tülü hastalıklı sistemde rastlanan bir meyil: KÖLECİLİK

Yani erkek kadına sen zayıfsın deyip onu köleleştirmeye çalışıyor, patron işçiye sen salaksın deyip onu köleleştirmeye çalışıyor bu dangoz beyaz ırk da -tabi ki sadece beyaz değil işin içinde sarı ırk ve diğerleri de var- efenim senin kafan çalışmaz kasın var o zaman bana çalış deyip hayatını kolaylaştırmanın peşini kovalıyor. Kolay ama iğrenç hayatlar yaşamaları bu sebepten.

Golden Globe'da da gördük bembeyaz pembiş popolular toplaşmış yine zencilik ayini, bu filme övgüler bilmem ne. Bakınız o en önde koşturan beyaz popoluların hangisi bir zenciyle evli. Zenci ile evlenmek ancak ve ancak zencinin müzik yahut spor konusunda aşırılı başarılı olup dikkat çekmesi ile olabilen ticari mantığa dayalı bir şey ki bu bile çok nadir. Bu kadar içiçe yaşıyorsunuz bu insanlarla neden iş haricinde göstermelik sınıfında olmayan aşırı bir beraberlik şu bu yok. Zenci meraklısı Kardeşiyanla gelmeyin bana. "Afedersiniz" o Ermeni zaten.  

Velhasıl bu pembiş popolular  bu zenci kardeşlerimizi bildiğin ilginç tropik bir hayvan cinsi filan gibi gören atalarından çok da farklı tipler değiller aslında. Açık söylüyorum zencileri hastalıklı pis sosyal ortamlarına meze yapıp duruyorlar ve bu işten para filan kazanıyorlar. Ve emin olun kendilerini zencilerden çok ama çok üstün görüyorlar. ABV alayınızın, gerizekalı ezik sürüsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)